mnie skojarzyły się z mątwami:), już pierwsze listki można zbierać. I choć na razie jest ich za mało, by ugotować wszystko, co wymyśliłam, to do pasty jajecznej i na kanapkę w zupełności wystarczyło. Składniki: 2 jajka 3 listki czosnku niedźwiedziego (można dać więcej) 1 łyżka śmietany 12% szczypta soli szczypta pieprzu Jajka ugotować na twardo*. Jajka obrać, rozgnieść widelcem, dodać
Obiad gotowypłasko lub w wersji fit (jak na zdjęciu poniżej) z bułki-parówki, serka naturalnego, powbijanymi warzywami i szynką/łososiem i kiełkami. Serek naturalny bardzo podkreśla smak warzyw. Najważniejsze, by kanapki były niewielkie. Zamiast zwykłego chleba możesz użyć chleba tostowego. Kanapeczki ze swojskim smalczykiem i ogórkiem kiszonym również będą cieszyć się popularnością. Przekąski na ciepło: Tortilla z serem i szynką
Mojewlasne.plPasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Składniki: 3 jajka 1 czubata łyżeczka serka mascarpone (ok. 25g) 2 czubate łyżeczki majonezu (ok. 50g) 3 duże kawałki suszonych pomidorów w oleju (takich ze słoiczka) (ok. 45g) pół łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz do smaku Pasta jajeczna z […] The post Pasta jajeczna
Kulinarne Przebojeuporam się już ze wszystkim to znajdę czas na przyjemności Dzisiaj zapraszam Was na rewelacyjny pasztet wegański z czerwoną soczewicą, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako smarowidło do kanapek, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Składniki: – 160g soczewicy czerwonej – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 3 marchewki – 1 por – 1 seler
Be Fit Be Strongramach eksperymentu, bo wcześniej nie miałam okazji jeść niczego podobnego i jej smak okazał się być dla nas sporym, ale pozytywnym zaskoczeniem. Pasta jest świetnym urozmaiceniem codziennych dodatków do kanapek i jeśli ktoś poszukuje nowych smaków polecam ją w stu procentach :) Składniki: 1 szklanka łuskanego słonecznika 4-5 sporych pomidorów suszonych w oleju 1/3 szklanki wody 1 ząbek czosnku
Simply Foodpasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki. Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest bardzo
Takie tam pichceniepieczenia. Później może to się okazać dosyć trudne. Usmaż jajka na patelni. Pomidora pokrój w plasterki. Posiekany drobno czosnek wymieszaj z jogurtem oraz dopraw solą i pieprzem. Złóż kanapkę. Lekko posmaruj z obu stron sosem czosnkowym, posyp rukolą, wyłóż jajko i pomidory do środka i zakryj biszkoptem
wysmienitykanapki najlepszy jest domowy serek twarogowy do smarowania. Dodatek żółtej papryki nadaje mu chrupkości i ser feta wyrazistości. 250 g półtłustego twarogu ½ żółtej papryki ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki sera feta 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz Papryki kroimy w bardzo małą kosteczkę tak aby były wyczuwalne w twarożku. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Do miski przekładamy kawałki twarogu oraz
VioletoweKucharzenieodtłuszczone mimo tego, iż zawierają znikomą ilość tłuszczu, to również pozbawione są witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - szczególnie witaminy D. Po prostu wybierajmy sery półtłuste :) 100 g pasty na kanapki z twarogu, papryki i suszonych pomidorów dostarcza około 121 kcal, 11 g białka, 5,5 g tłuszczu, 9 g węglowodanów oraz 1,7 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób
W kuchni KatieDziś kolejny warzywny pasztet, pochodzący z książki "Jadłonomia". Opcja nie tylko dla wegan, polecam wypróbowanie nawet tylko mięsożernym. Pasztecik jest z nutą słodyczy niesioną przez żurawinę. Całkiem fajny na kanapkę (choć bez chleba też jest pyszny). Smacznego! :) Składniki: 2 szkl. ugotowanej zielonej soczewicy (ok. 200 g suchej) 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej (100 g suchej) 4 łyżki suszonej żurawiny
psgotujemyzdrowe słodycze, które w dodatku kuszą niebanalnym wyglądem i kolorami. Pozwólmy dzieciom pomóc sobie w kuchni. Te nieco starsze mogą same pokroić warzywa, młodsze chętnie ułożą ulubione składniki na kanapkach. Samochód z plasterka sera i ogórkowymi kołami, radosna buźka z szynki z oliwkowymi oczami i ketchupowym uśmiechem, kwiatek z jajka i rzodkiewki... Niejeden dorosły będzie zaskoczony pomysłami swoich pociech
Obiad gotowyspodziewałam i następnego dnia podczas zakupów opakowanie czerwonej soczewicy wylądowało w moim koszyku... Finał tej historii jest zbyt przewidywalny, co zresztą widać na zdjęciach:) Pasta jest pyszna zarówno na kanapce, jak i dodatek do sadzonego jajka. Jeśli lubicie takie kanapkowe smarowidła, koniecznie zróbcie tę pastę;) Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 5-6 suszonych pomidorów 2 łyżki orzechów (mogą być dowolne
Obiad gotowyPastę możemy użyć do kanapek, tostów i krakersów. Ma bardzo wyrazisty i ostry smak za sprawą dużej ilości musztardy i czosnku. Czas wykonania: 1o min Ilość porcji: 4 Składniki: 150 dag szynki 1 ½ łyżki serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie) pieprz i sól do smaku
KuchniaWeDwoje.plPomysł na pastę do kanapek na piątek. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 130 g makreli wędzonej 2 jajka 1 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 mała cebula 1 duży ogórek konserwowy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki, dodać posiekane
KuchniaWeDwoje.plPasta nadaje się na kanapki, krakersy oraz jako dip do nachos. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki
KuchniaWeDwoje.pl