Kanapki z pastą z makreli rozeszły się wczoraj jak „ciepłe bułeczki” https://mamazmiasta.wordpress.com/2016/05/07/pasta-z-makreli/ dlatego na niedziele postanowiłam przygotować również coś do smarowania pieczywa. Znalazłam przepis na krem z wątróbki w gazetce z biedronki i postanowiłam wypróbować. Za wątróbką nie przepadam ale w tej wersji naprawdę mi posmakowała. Składniki: 500 g drobno pokrojonej wątróbki drobiowej 100 g masła
Mama z miastaczasem oglądam "Kulinarne podróże z Guyem Fierim" intrygowała mnie pasja tamtych restauracji i wszelakich barów, do kanapek, polewanych sosami mięsnymi. Jakoś mi to nie pasowało, buła przełożona mięsem i zalana mokrą miksturą. Myślałam sobie, że o ich domena, a nie nasze klimaty. Jak bardzo byłam w błędzie, przekonałam się niedawno, wertują archiwa ze starymi przepisami. Gdy tylko zobaczyłam
Dieta moja pasjadzisiaj coś na śniadanko, trochę odmienione kanapki z paprykarzem :) Składniki: paprykarz (wedle uznania) kajzerka 2 plasterki sera sól,curry serek kanapkowy Wykonanie: Kajzerkę kroimy na pół. Smarujemy obie serkiem kanapkowym. Następnie posypujemy ją pieprzem i curry (troszeczkę). Smarujemy paprykarzem i nakładamy po plasterku sera, Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy je ok.10 minut. Smacznego
Moje pyszne gotowaniePasta z zaledwie kilku składników. Prosty i smaczny pomysł na urozmaicenie kanapek To moja ulubiona pasta jajeczna. 4 jajka 150 g żółtego sera typu gouda 3 czubate łyżki majonezu szczypta soli szczypta pieprzu pęczek szczypiorku Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dokładnie ugnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce wymieszać
Bulliosmarowania chleba na bazie wędzonej ryby z majonezem i keczupem. U nas zniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: • 1 duża wędzona makrela • 100 g sera żółtego • 4 łyżki majonezu • 4 łyżki keczupu pikantnego • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka
To co kochamPyszna pasta rybna na kanapki w kilku odsłoanach. W wersji wiosennej z nowalijkami, letniej z pomidorem, a zimowej z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Wykonanie tej pasty zajmuje tylko kilka minut, dłużej trwa delektowanie się jej smakiem. Jest to dość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez
To co kochamśniadanie, które mogą śmiało konkurować z deserem lub słodką przekąską. Cieszą podniebienie smakiem i oczy wyglądem. Samo przygotowanie to 5 minut pracy. Składniki na 8 kanapek: • 4 tosty pszenne • 4 łyżki serka białego kanapkowego • 8 truskawek • 8 łyżeczek miodu, u mnie gryczany Wykonanie: • Pieczywo tostowe opiec w tosterze. • Każdą kromkę posmarować łyżką białego serka
To co kochamMałe, dojrzałe awokado grzecznie czekało w kuchni na wykorzystanie. Powstała więc zielona pasta o smaku cytrynowym, która idealnie sprawdziła się na kanapkach. Dodatki dodały jej nie tylko uroku, ale też smaku. Nieprzypadkowo Aztekowie nazywali ten owoc „masłem Boga”. Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych darów natury. Dzięki ogromnej zawartości cennych składników pozwala uniknąć
To co kochamMiałam na taki pasztet ochotę więc zrobiłam :) Inny przepis na mój pasztet, lekki drobiowy tutaj :), a na pasztet roślinny tutaj :) Świetne, domowej roboty, pasztetowe dodatki na kanapki. Ważna wskazówka! Jeśli po ugotowaniu soczewicy nie odciśniecie jej dobrze z wody, a jajka w rozmiarze L dacie dwa - to pasztet będzie do smarowania, a nie do pokrojenia w plastry. Dlatego proponuję
Szczęśliwa kuchniaUwielbiam pasty jajeczna. Kilka składników, a już możemy się cieszyć nową, pyszną wersją kanapki. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną z serem, prażoną cebulką i przyprawami. Prosta, szybka, syta (nie ukrywam, że nie jest to dietetyczna wersja ) i co najważniejsze naprawdę smaczna. Połączenie smaków okazało się przysłowiowym „strzałem w 10”. Spróbujcie, polecam. Składniki: 4 jajka M 5 łyżek
Słodkie okruszkiKażdy z nas jest zabiegany, ale w tym chaosie nie... Artykuł KANAPKI Z TUŃCZYKIEM I PASTĄ Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINErówno dzieci jak i dorośli będą zachwyceni :) Nutellę taką używa m zazwyczaj do naleśników , w zimie do ciasta drożdżowego czy bułeczek drożdżowych , albo po prostu na kanapkę z białym serkiem
Aromatyczne PodróżeNigdy nie byłam i raczej nie będę wegetarianką ani weganką, ale gdy poszukiwałam w internecie pomysłów na to jak urozmaicić codzienne kanapki wpadł mi w oko przepis na wegański smalec z fasoli. Już sama nazwa intryguje: jak to smalec z fasoli? Kierowana ciekawością wypróbowałam go i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, pasta naprawdę smakuje jak smalczyk, głównie dzięki podsmażonej cebulce, jabłku
Simply FoodPesto z cukinii to kolejny prosty, szybki, ale przede wszystkim zdrowy i smaczny dodatek do makaronów, kanapek, ryżu, czy świeżych warzyw. Jego smak możemy wzbogacić świeżą bazylią, ulubionymi orzechami, pestkami dyni, czy słonecznika. Warto również pokusić się o nieco parmezanu, który nada całości nie tylko pięknego smaku, ale i wyglądu Smacznego Składniki na pesto: 3 średniej wielkości cukinie 100ml oliwy
NiePieprz.pl