Szybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka i ziół. Idealna do krakersów ale też świetna do kanapek. To świetna pozycja na przekąski imprezowe a przecież jest karnawał:) Pasta z tuńczyka idealna do krakersów 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g kremowego serka łyżeczka startej skórki z cytryny 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 1/2 czerwonej
Smaczny zeszytzagotowania , trzeciego dnia 10 minut . Tak przygotowane nóżki , po doprawieniu dowolnymi przyprawami są świetne jako nadzienie pierogów, krokietów . Doskonale smakują z bruschettą , zapiekanką , a nawet jako pasztet grzybowy na kanapkach . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta grzybowa z nóżek grzybowych , przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPomyślałam sobie dzisiaj, że w sumie warto zrobić jakieś mięsko, które będzie idealne na obiad, na kanapkę, a i przy okazji zrobię więcej więc będzie można zamrozić. Jak pomyślałam tak zrobiłam. Przypomniałam sobie jak czasem lubiłam pieczeń rzymską, którą kupowała moja mama, więc decyzja była bardzo szybka - tak! robię dzisiaj pieczeń rzymską. Przygotowując ten post długo szukałam dlaczego akurat
Kuchnia moimi oczamiPyszne mięsko na kanapki. 1 kg schabu, szynki lub karkówki 5 jagód jałowca 4 ząbki czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 5 - 10 g soli gruboziarnistej 3 goździki 2 liście laurowe, suszone 1 łyżeczka ziarenek pieprzu czarnego 1 łyżeczka majeranku, suszonego 1 łyżeczka tymianku, suszonego 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego ½ łyżeczki cukru 1 ½ łyżeczki musztardy 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
Moje domowe kucharzenietemu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny i przejrzysty. Własnoręcznie zrobiona i przyprawiona szynka jest o niebo lepsza od tej ze sklepu. Nie zawiera polepszaczy. Czy kogoś jeszcze
Proste-przepisy.plPyszne mięsko, nadaje się do jedzenia na ciepło np.jako danie obiadowe, a u mnie jest na zimno , na kanapki. 1 kg schabu , karkówki lub polędwicy 3 ząbki czosnku 40 g oleju rzepakowego 15 g miodu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 ½ łyżeczki soli
Moje domowe kucharzeniePasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :) Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami The post Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojecałej rodziny. Plusem jest też jej niewygórowana cena. Maszynę wypróbowałam także do przygotowania naturalnego jogurtu mrożonego ⇩ Miękką masę lodową prosto z maszyny można również wykorzystać do przygotowania torcików czy kanapek lodowych ⇩ Jeśli jesteś miłośnikiem lodów to taka maszyna to idealne rozwiązanie
Kuchnia MagdaLenyMoim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry i kości oraz pierś kurczaka) 7-8 jajek duży pęczek cebulki dymki
Smaki Na TalerzuZrobiłam kanapki ze śledzikiem które szybko znikły . potrzebne tylko wek, masełko, sałata zielona, 2 jajka ugotowane, śledziki, ogórki małe i dekorujemy
Moje Wyrobytalerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Z masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć. Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją. Smacznego ;-) Przepis dodaję
Zielona Kuchniacytryny sól do smaku Przygotowanie: awokado i jajka rozgniatamy widelcem, skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku (Thermomix czas 5 s/obr 3-4) i już :) idealna pasta na kanapki czy grzanki gotowa. Smacznego
Gotowanie z pasjąjako wegański smalec z fasoli. Choć w smaku rzeczywiście odnajdziecie trochę podobieństwa, to pasta z białej fasoli jest zdecydowanie mniej kaloryczna i bardziej kremowa w smaku. Na kanapkach sprawdza się wyśmienicie. Nie trzeba nic więcej do nich dodawać. Dodatek sosu sojowego sprawia, że pasty z fasoli nie trzeba w ogóle dosalać. pół puszki fasoli białej łyżeczka majeranku łyżeczka sosu
Dieta bez mlekaDopraw gałką muszkatołową. Wyłóż formę lub foremki papierem do pieczenia. Przełóż masę do formy. Posyp gałką muszkatołową. Piecz w 160 st. przez 45 minut. Podawaj jeszcze ciepły, w formie kanapki. Smacznego. Zobacz więcej – przepisy z selerem Artykuł Kremowy pasztet z selera pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniznacie i próbowaliście hummusu w wersji podstawowej, to ta jeszcze bardziej Wam zasmakuje. Kremowa i delikatna pasta z dodatkiem suszonych pomidorów, u mnie idealnie sprawdziła się jako smarowidło do kanapki. Nie mogłam jej się oprzeć także w połączeniu z krakersami. Hummus możemy podawać również z innymi dodatkami, takimi jak – pitą, macą lub z […] Artykuł Hummus pomidorowy pochodzi
Pink Envelope