Warzywa kroję w plasterki, cebulę również. Jarmuż myję i krobno kroję. Wszystkie warzywa wkładam do środka. Następnie kładę kotlet mielony jeśli jest za gruby tnę go w pół. Taka kanapka jest bardzo sycąca i nie wymaga za dużo czasu w przygotowaniu. Ja dziś użyłam kotletów mielonych z mięsa z indyka
Gotowanie PatkiNastępnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy olejem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez godzinę i 20 minut. Schłodzone mięso można podawać zamiast wędliny na kanapkach
Qchnia po prostuPasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku i aromatu pasta do której zrobienia natchnęła mnie paczka suszonych pomidorów jaką otrzymałam ze sklepu Vivio . Potrzebujemy: 1 awokado 6 suszonych pomidorów 1 jajko ugotowane na twardo szczypta suszonego czosnku 1 łyżka soku
MamaOskarkaminut od zagotowania się wody.Studzić postawione do góry dnem. Tak przygotowaną paprykę możemy wykorzystywać w zimie do przeróżnych sałatek, jako dodatek do obiadu czy po prostu na kanapkę. Smacznego
Aromatyczne Podróżekurczaka. Kurczak w glazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka w przygotowaniu kurczaka polega na tym, aby był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą
SMYKWKUCHNIMięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory Takie słoiczki z pysznym mięsem, pamiętam z dzieciństwa . Doskonale smakowały na zimno , do kanapki lub jedzone widelcem prosto ze słoika ..mniam ,a najlepsza była oczywiście galaretka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyketchupowym sosie- nadszedł czas na sos curry . Stwierdziłam ,że warto poeksperymentować z następnymi wersjami sosów z cukinii . Tym razem użyłam curry i czosnku , efekt- rewelacyjny sos , doskonały na kanapki szczególnie z wędlinami drobiowymi ,a po wymieszaniu z majonezem – genialny do frytek . Tak jak w przepisie na ketchup z cukinii ,mimo pozornie dużych ilości cukru i octu , smaki są świetnie
Ogrodnik w podróżychrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam
Wrzosowa Polanaostatnio nie pozwala na takie przyjemności jak pieczona w ten sposób karkówka czy łopatka. Dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, grillowany ananas, jarmuż i majonezowy sos... Pycha. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszna i łatwa do przygotowania kanapka na śniadanie w dobrym stylu. Na opieczonej bułce, z kremowym twarożkiem chrzanowym, wędzonym łososiem oraz ciepłym jajkiem sadzonym. Posypana czarnuszką i świeżymi kiełkami. Podgrzewanie bułek na patelni, to dobra metoda na odświeżanie pieczywa. Jeśli bułki zamienimy na bagietkę pokrojoną w cienkie kromeczki, otrzymamy świetną i elegancką przystawkę dla gości lub przekąskę na wielkanocne
cool and mintyPodobno kiedy na kibicowskim stole znajdą się kanapki i inne małe przekąski, oznacza to, że w domu pojawiła się kobieta. Podobno kibicowi w rodzaju męskim nie trzeba nic więcej niż czipsy, a wysypanie ich z torebki, to szczyt jego kulinarnych umiejętności. Podobno najlepsze piwo na świecie... a, to nie to... Czym byłby świat bez stereotypów? Czym jest nasza codzienność
zadanie-gotowanietemu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny i przejrzysty. Własnoręcznie zrobiona i przyprawiona szynka jest o niebo lepsza od tej ze sklepu. No nie zawiera polepszaczy. Czy kogoś
Proste-przepisy.plJeżeli lubicie wegetariańskie pasty na kanapki to poniższa powinna przypaść Wam do smaku. Połączenie serka homogenizowanego naturalnego, ugotowanych buraków i koperku. Pasta prosta i szybka do przygotowania. Składniki: 250 g serka homogenizowanego naturalnego 2 upieczone buraki (średniej wielkości) 2 łyżki posiekanego koperku sok z cytryny sól, pieprz Buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach
UgotowaćWiosna to często kanapki i sałatki z wykorzystaniem warzyw, ale także jajek, serów i zdrowych olei. Tym razem powstała u mnie na śniadanie pasta jajeczna z domowym majonezem . A majonez powstał na bazie wiejskiego jajka i oleju rzepakowego, co trwało niecałą minutę. Składniki: - 2 jajka - 2 rzodkiewki - natka pietruszki - sól, pieprz majonez domowy: - 1 jajko - 125ml oleju rzepakowego - 1/3 łyżeczki
Kuchnia co dniaDzień dobry, dzisiaj pora na przepis na puszyste bajgle . Idealne na śniadanie czy na kanapki do pracy, szkoły lub do parku na piknik w słoneczny dzień. Pewnie myślisz, co odróżnia bajgle od innych wypieków... To już tłumaczymy - mają dziurkę, nie mylcie z obwarzankami, które są zakręcone i splecione przy produkcji z dwóch kawałków ciasta, a bajgle z jednego, chrupkie
Gotowanie, czyli hobby dla każdego