grudniu wygrałam wspaniałą książkę"Wykwintne desery polskie"Przepisy zaprezentowane stworzyli m.in. Aleksandra Sowa, Paweł Małecki, Joanna Klimas-Profus, Janusz Profus i inni. Wśród cudownych przepisów znalazłam przepis na pierniczki z mąki żytniej pani Aleksandry Sowy. Pierniczki wyszły mięciutkie, pyszne w smaku i zdrowe. W smaku przypominają katarzynki. .Składniki 500g mąki żytniej
Kulinarne pyszności Molkisię jasne, to wampir! Dzieci wymyślają sposób na zdemaskowanie dyrektora :-)))). Z tej serii ukazały się jeszcze: "Naszą Panią napadli kosmici" i " Szpieg, który lubił szkolne obiady" Wydawnictwo: Zielona Sowa Okładka: miękka Stron: 272 data wydania: 2016 "Krzyś i gang Pelargonii" Agnieszka Stelmaszyk Jest to seria "Już czytam". Są to zabawne historie z niezwykłymi bohaterami i ich ciekawymi przygodami. Książki(...)Krzyś bardzo się przejął i obiecał sobie, że znajdzie złodzieja. Przeprowadza śledztwo. Był pewien, że kwiaty kradł gang Pelargonii, tylko jak ich złapać ??? To musicie przeczytać sami :-))))) Wydawnictwo: Zielona Sowa Okładka: miękka Stron: 48 data wydania: 2016 Ostatnia książka, to książka dla maluszków :-) Moja mała skończyła już pół roku i zaczyna powoli interesować się przewracaniem karteczek książki :-)) "Ubrania i zabawki
kruche babeczkiuczestniczyć w dwóch pokazach, podczas targów Sweet Expo 2014 oraz w siedzibie firmy Comprital. Oczywiście próbowałam tych „włosko japońskich” przysmaków. Podczas pokazu w firmie Comprital miałam przyjemność poznać Aleksandrę Sowę , młodą mistrzynię cukiernictwa, która jest kolejnym pokoleniem w cukierniczej rodzinie. Jest współwłaścicielką firmy Cukiernia Sowa (powstała w 1946 roku). Zdobywczynią wielu tytułów i wyróżnień zdobytych w polskich i światowych konkursach(...)między innymi brązowego medalu w Pucharze Świata w Lodziarstwie 2014 w Rimini. Podczas spotkania Aleksandra Sowa zaprezentowała konkursowe desery
królestwo garówróżnych grupach: dekoracji stołu pod czujnym okiem pani Karoliny, przy wytrawnym stanowisku pod dowództwem szefa kuchni Konrada Birka lub pod słodką opieką Krzysztofa Kopcińskiego, szefa cukierni w restauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało. Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia(...)Warszawie, Akademia Smaku Siemens organizuje kolejne spotkanie, które cudownie kuszącym tematem będzie ... CZEKOLADA! Warsztaty pod nazwą "Desery czekolada: Potęga słodyczy" poprowadzi Krzysztof Kopciński , szef cukierni w restauracji Sowa & Przyjaciele. Krzysztof pracował m.in. w warszawskiej restauracji „Tamka 43” oraz Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod okiem Wojciecha Amaro. Patronat nad wydarzeniem objęła firma Lindt
KUCHARNIANajpiękniejsze baśnie, bajki i legendy" to książka, którą możecie nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa . To wszystkie ulubione baśnie w jednej książce! Już wielkimi krokami zbliża się czas, kiedy zacznę czytać bajeczki mojej ukochanej córeczce i przyznam, że nie mogę się już tego doczekać...! Pamiętam jak dla mnie czytali moi rodzice i starszy brat. Do dziś(...)Dane o książce: Autor: opracowanie zbiorowe Liczba tron: 528 Format: 17 x 24 cm Oprawa: twarda Rok wydania: 2016 Wiek czytelnika: 4-5 lat Wydawnictwo: Zielona Sowa Zapraszam we wspólną i wspaniałą podróż do świata marzeń i fantazji
Di gotujeSzczęśliwe dziecko, czyli jak uniknąć najczęstszych błędów wychowawczych" to książka Aleksandry Piotrowskiej i Ireny Stanisławskiej, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa . Kim są autorki? Aleksandra Piotrowska to dr psychologii, wykładowca na Wydziale Pedagogicznym Uniwersytetu Warszawskiego i Wyższej Szkoły Pedagogicznej ZNP w Warszawie, społeczny doradca Rzecznika Praw Dziecka i Komitetu Ochrony Praw Dziecka. Propaguje wiedzę psychologiczną - współpracując z prasą(...)Dane o książce: Autor: Aleksandra Piotrowska i Irena Stanisławska Liczba tron: 216 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: twarda Rok wydania: 2016 Wydawnictwo: Zielona Sowa
Di gotujePrzepyszne opowiadania i przepisy Tappiego" to książka dla dzieci, której autorem jest Marcin Morteka . Jest do nabycia na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa . Książka należy do serii opowiadań o wesołym wikingu , który z pewnością zaskarbi sobie sympatię niejednego dziecka. Idealnie łączy w sobie 9 baśniowych opowiadań z pysznymi przepisami - prosto z Szepczącego Lasu. Dlatego nie jest tylko zwykłą książką kucharską(...)książce: Autor: Katarzyna Błażejewska-Stuhr Liczba tron: 80 Format: 19,5 x 24 cm Oprawa: twarda Rok wydania: 2016 Wiek czytelnika: 4-5 lat Wydawnictwo: Zielona Sowa
Di gotujeNoah ucieka" to książka Johna Boyna, którą możecie nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa . John Boyne jest również autorem znanej powieści: "Chłopiec w pasiastej piżamie". Lektura zawiera ilustracje, których autorem jest Oliver Jeffers . Noah to ośmioletni chłopiec, który uważa, że lepiej poradzi sobie z problemami, jeśli nie będzie o nich myślał. Dlatego postanowił uciec, uciec gdzieś daleko... Trochę(...)John Boyne Ilustracje: Oliver Jeffers Liczba tron: 216 Format: 12,8 x 19,8 cm Oprawa: miękka Rok wydania: 2016 Wiek czytelnika: 9-11 lat Wydawnictwo: Zielona Sowa
Di gotujeZagadki geograficzne" to seria książek dla dzieci, które można nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa . W skład serii wchodzą takie pozycje jak: - "Zdradzieckie szczyty" - "Niebezpieczna głębia" - "Rwąca rzeka" - "Wyprawa do wnętrza ziemi" Wszystkie książki mają na celu poszerzenie wiedzy w określonej dziedzinie geograficznej . Dziecko poprzez świetną zabawę przyswaja wiele wiadomości i zdobywa mnóstwo wartościowych informacji. Zawsze uważałam, że taki sposób(...)informacji, które dotyczą Ziemi, wulkanów oraz sejsmologii. Dane o książkach: Liczba tron: 48 każda Format: 16,8 x 22,5 cm Oprawa: zintegrowana Rok wydania: 2016 Wydawnictwo: Zielona Sowa
Di gotujeGotujemy pełną parą. Gorączka lodu" to książka kucharska dla dzieci, którą możecie nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa . Jej autorką jest Katarzyna Błażejewska-Stuhr . Kto to taki? Pani Katarzyna z zawodu jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. A prywatnie? To mama dwójki dzieci oraz autorka kilku książek o zdrowym żywieniu. Dlatego też omawiana publikacja zawiera mnóstwo rad oraz przepisów na pełnowartościowe(...)prostą i zdrową kuchnię. Dane o książce: Autor: Katarzyna Błażejewska-Stuhr Liczba tron: 80 Format: 21,5 x 27,5 cm Oprawa: zintegrowana Rok wydania: 2016 Wydawnictwo: Zielona Sowa
Di gotujewysokości. Na pierwszym zdjęciu jest sówka, ta sama, ale z dwiema kokardkami. Bo nie wiem, na którą się zdecydować ;( A tutaj etap produkcyjny. Sowa jeszcze z dziurą w głowie, przez którą wpychałam gąbkę. Skrzydełka w locie, jeszcze nie przyszyte, no i brak kokardki pod szyją. Przyjemnie się takie maleństwo robi :) Może i koślawe te moje(...)prace, ale ćwiczę i ćwiczę. Uczę się ciągle. Ale najważniejsze, że Zieziutkowi podoba się serduszko! A Kira morduje sowę, bo jej chyba nie przypadła ona do gustu
dobra gospodyni dom wesołym czynibzik, to i szydełkowy kot musi być. Nazwałam go Klusek. Patrzcie, jak dumnie przechadza się po moim szydełku! Ale pierwsze wyszydełkowane były ptaszory - kurczę i trzy sowy
dobra gospodyni dom wesołym czyniłyżeczka sody oczyszczonej; 1 szklanka (250 g) kremowego masła orzechowego; 230 g miękkiego, niesolonego masła (w temperaturze pokojowej); 1 i 1/2 szklanki (300 g) lentilek lub m&m'sów w brązowym opakowaniu; 1 szklanka (190 g) drobno posiekanej czekolady (deserowej lub mlecznej); 1/2 łyżeczki soli; 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. DODATKOWO: Papier do pieczenia; Łyżka do lodów o średnicy
Gospodyni Miejskapowinno się znaleźć jeszcze jedno – grzybobranie! Kocham grzyby całym sercem, właściwie chyba wszystkie. Wiadomo, że najbardziej jednak te z naszych polskich lasów, a ich lista jest dłuuuuga! Dostojne sowy, grubaśne prawdziwki czy chrupiące rydze … Podobnie jak dania z grzybami w roli głównej – dziś jedno z nich. Prosta i przepyszna zupa grzybowa. Przepis na czasie
Garniec Magaliepoczątku października miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Ambition w restauracji N31 Roberta Sowy. Pod czujnym okiem Mistrza i jego kucharzy uczestnicy warsztatów mieli okazję nie tylko gotować, ale też podpatrzeć i podpytać o kulinarne tajniki i sztuczki. Ja trafiłam do grupy Pastry Chef'a restauracji N31 Krzysztofa Kopcińskiego, której zadaniem było stworzenie deseru
Bon appetit mon amiejesieni powinno się znaleźć jeszcze jedno - grzybobranie! Kocham grzyby całym sercem, właściwie chyba wszystkie. Wiadomo, że najbardziej jednak te z naszych polskich lasów, a ich lista jest dłuuuuga! Dostojne sowy, grubaśne prawdziwki czy chrupiące rydze ... Podobnie jak dania z grzybami w roli głównej - dziś jedno z nich. Prosta i przepyszna zupa grzybowa. Przepis na czasie, w tym roku wysyp
Garniec Magaliepewnością większość z Was lubi miód, który świetnie sprawdza się nie tylko w deserach, ale również w kompozycjach słodko-słonych. Poniższe danie, zainspirowane przepisem Roberta Sowy, stanowi bardzo udane i smaczne połączenie łososia z miodem i musztardą, podanego z jabłkami. Publikuję je w ramach „Miodowej akcji - na pomoc pszczołom” ogłoszonej na Durszlaku.pl, której założycielka zwraca bardzo słusznie uwagę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskarową w kubku z grzankami. Zupa pomidorowa to dla mnie zapach domu i wspomnienie dzieciństwa. To pole do kulinarnych popisów. Przepisy na zupę, nawet jeśli wzbogacone są o wyszukane składniki, zawsze opierają się na jednym, wspólnym elemencie – pomi
codojedzeniaPolaków i resztę świata w fakcie, że w Polsce rządzi populista, nienawidzący i gardzący ludźmi, bezkompromisowy, niekompetentny człowiek. Człowiek uważający się za katolika, który zupełnie nie postępuje jak przystało na katolika. Jest
codojedzeniamogłyśmy nie wykorzystać darów jesieni. Przygotowałyśmy stworki z kasztanów, ziemniaka i szyszki. Z ziemniaka i wykałaczek oraz plasteliny powstał jeż. Z szyszki, plasteliny oraz brązowej kartki papieru powstała sowa - jeśli to sowę przypomina :) Zrobiłyśmy również małego jeża. A oto nasza ludziki: Poniżej parę inspiracji na jesienne stworki
Pani domowaroboty, a dostajemy niezwykle smaczną, cudowną sałatkę, której nigdy nie mamy dość. Przepis znajdziecie tutaj. Najfajniesze babeczki Dzieci jednogłośnie i bezapelacyjnie za najfajniesze babeczki minionego roku uznały babeczki sowy :) Polecamy! Tortowo i wytrwanie czyli tort ziemniaczany z boczkiem i pieczarkami. Pychota i cudowny dodatek do obiadu, czy kolacji. U nas sprawdzał się też na zimno w czasie
Kolizje Smakówmiast które przy szukaniu własnego miejsca na ziemi brałam pod uwagę ( i dotąd żałuję, że nim nie zostało, bo jest tam pięknie i mają ZOO!). W ZOO mieszkają roześmiane sowy, Król Julian i mnóstwo innych żyjątek włochatych i mniej włochatych. Te ostatnie na szczęście są za szybką ;P Przyszedł czas na kolejne piękne miasto
Czerwona PorzeczkaTarta z sowami inaczej zwane kaniami i dynią. Polecam bo jest syta, można się najeść i do tego smaczna. Jestem miłośniczką tych grzybów które można podawać nie tylko jako kotlety. spód tarty: 200 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki przyprawa do ziemniaków 1 łyżeczka kurkumy 125 g masła 3 żółtka
wesoła kuchniaMoja mała biblioteczka jakiś czas temu powiększyła się o książkę "Gorączka lodu Gotujemy pełną parą", której autorką jest Katarzyna Błażejewska- Stuhr. Książkę otrzymałam od wydawnictwa Zielona Sowa . Moją uwagę przyciągnęły barwne, kolorowe strony. Kierowana jest do czytelników 15+, ale to wcale nie oznacza, że nie można zaprosić do wspólnej zabawy i gotowania swoich młodszych pociech (oczywiście(...)ilustrację potrawy. Myślę, że ta książka to świetny sposób na wspólne spędzenie czasu z dzieckiem w kuchni. Gorąco ja Wam polecam :) Za książkę serdecznie dziękuję wydawnictwu Zielona Sowa
Zrób to smacznieokoło 1/2 cm i wykrawamy dowolnej wielkości koła.Krążki ciasta układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach i wtykamy po kilka m&m'sów . Pieczemy w temperaturze 175/ 180 stopni na złoty kolor około 15 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliZapraszam Was na kilka moich propozycji! :) 1. Upiorrrne papryki 2. Sałatka w cytrusowych miseczkach 3. Jajka pająki 4. Tosty mumie 5.Babeczki duszki 6. Diabelskie babeczki 7. Babeczki sowy 8. Babeczki wampirki 9. Babeczki z robalami 10. Deser ogrodnika A może coś z procentami? :) To jak, wybraliście coś dla siebie
Czerwona Porzeczkanadzieję,że smakowała. Oprócz tego zrobiłam dla mojej kuzynki Eli sporego piernikowego misia :-) Ciasta zostało mi jeszcze na trochę pierników, także pobawiłam się trochę, zrobiłam parę piernikowych sów,kotki, misie :-) Na prezent najlepiej robić duże pierniczki, ja szukam w internecie interesującego mnie wzoru, powiększam go i odrysowuję na kartce, wycinam, a potem kładę na rozwałkowanym cieście i wycinam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciepłe światło :-) Dziś chciałabym Wam się pochwalić moimi pierwszymi dekorowanymi ciasteczkami,jakie zrobiłam dla mamy, a że Halloween lada dzień wybrałam wzory Halloweenowe :-) Zrobiłam kruche ciasteczka w kształcie sów,serc,duszków,dyni :-) Nie ukrywam, że jak na pierwszy raz, wyszło znośnie :-) Do tej pory dekorowałam tylko pierniczki, i tylko lukrem białym, ale że kupiłam ostatnio barwniki spożywcze
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuksiążki, jest niezwykle barwna, przejrzysta, czytelna. Przepisy są różnorodne, ciekawe, łatwe do przygotowania. Dodatkowo każdy został opatrzony zdjęciem. Świetny dodatek do NutiBullet! NUTRIBLAST To mix superfood'sów, który dodajesz do swoich koktajlów i smoothie tym samym wzbogacając je o odżywcze składniki. Na stronie sklepu dostępne są trzy warianty smakowe. Ja zdecydowałam się na NutriBlast SuperBoost , który
Zdrowie na języku :Pzachwyconych zwiedzających. Wprawdzie komentarz był jedynie po włosku, ale sam widok majestatycznego sokoła, krążącego nad epickim krajobrazem jeziora, urywał głowę. Świetna okazja do zrobienia fantastycznych zdjęć. Musiało być zdjęcie sowy- konQbek ma do nich wielką słabość. Niestety moje zdjęcia ptaków są bardzo statyczne- ale migawki innych trzaskały jak szalone, kiedy sokolnik zaczął pokaz. A po trzecie dziwne "rzeźby
les mirabellesJakiś czas temu otrzymałam od wydawnictwa Edipresse egzemplarz książki "Krok po kroku z Robertem Sową". Trochę poczekała na swoją kolej, bo co tu dużo mówić... tytuł mówi sam za siebie :-) Książka dokładnie krok po kroku opisuje wykonanie różnych potraw, których nazwy brzmią jak z menu porządnych restauracji ;-) Co ważne, przepisy te są proste, co z pewnością przypadnie do gustu osobom(...)najbliższym pyszny obiad lub podwieczorek :-) Czy skorzystam z tej książki w swojej kuchni? Ja na pewno. Mam nadzieję, że Wasz wybór będzie podobny... "Krok po kroku z Robertem Sową" - Wydawnictwo Edipresse, Warszawa
Czary - gary w kuchniwłaściwościach. Tym razem proponuję Wam prosty przepis na kurczaka duszonego w śmietanie ze szpinakiem i gorgonzolą, do którego zainspirował mnie już wiele lat temu przepis znaleziony w książce Roberta Sowy, i do którego bardzo lubię powracać. Dla 4 osób: 4 małe filety z kurczaka 2 cebule 200 g świeżych liści szpinaku 3 ząbki czosnku 70 g sera gorgonzola Olej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki: -grzyb sowa -przyprawa kucharek -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -margaryna do smażenia Sposób przygotowania: Sowę myjemy i delikatnie posypujemy kucharkiem. Następnie obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z jednej i drugiej strony. Smacznego
Magia jedzenia.sprawie akurat nie kłamała. Byłam w dużym szoku kiedy zobaczyłam tyle grzybów. Prawdziwki, czarne łepki, maślaki ich była cała masa. A jeszcze większym szokiem była ilość kań (sów). Już na końcu nawet nie chciało nam się ich zbierać. Taka wyprawa do lasu cieszy nie tylko z powodu zebranych grzybów ale jest również świetnym sposobem na wyciszenie się, na relaks
Magia jedzenia.roku Wielkanoc jest bardzo wcześnie więc najwyższa pora na propozycje wielkanocnego menu. Jajka faszerowane cebula mają smaczny słodkawy posmak. W formie sowy będą miłym towarzyszem nie tylko wielkanocnego śniadania. Składniki: 6 jajek średnia cebula łyżeczka masła 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz do dekoracji: marchew, oliwki (najlepiej faszerowane) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki
Pyry na Gazkilka szt młodych kani (sowy) pół cebuli 2 jajka sól pieprz szczypiorek tłuszcz do smażenia Kanie oczyścić pokroić na mniejsze kawałki, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu przysmażyć cebulę razem z grzybami. Jajka rozmącić i zalać nimi na patelni grzyby i cebulkę, Posypać solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Przykryć pokrywką i przytrzymać na mniejszym ogniu
Gotowanie jest łatweMama uwielbia tort bezowy od Sowy i czasami go przynosiła. Zrobienie go chodziło za nią już od bardzo dawna. Jednak ciągle tylko o nim wspominała. Żeby nauczyć się piec bezy miała do nas przyjść pani Kasia , jednak zachorowała jej córeczka. Mam nadzieję że umówi się z mamą po raz kolejny na wspólne pieczenie. Tak więc zrobiłyśmy tort bezowy same
Lili w kuchniwśród kniei. Jakby gwiezdne drobinki, tlące się na tym wysyconym, prześwietlonym bólem krajobraz. W powietrzu unosi się zapach ogórków. Duch leśny – Puk, odprawia swe czary, pojawiają się pierwsze gwiazdy, sowy próbują otrząsnąć swe skrzydła ze snu. Lizandr i Hermia biegną. Są już daleko, w samym środku Lasu, jednak gdzieś w głębi siebie czują wielką złość, jakby zły duch ścigał
Karczma HonoriettyPrzepyszny torcik zainspirowany słynnym ciastem z cukierni Sowy z dodatkiem daktyli, orzechów i kajmaku; dla niektórych lepszy od pierwowzoru. Mimo, że dosyć czasochłonny (najlepiej rozłożyć przygotowania na 2 dni) i "ciężki w obsłudze" (krojenie), późniejsze doznania smakowe zrekompensują trudności techniczne. Ciasto grzechu warte! Przepis pochodzi z bloga: margarytka.blogspot.com
Milion SmakówKonkurs Kulinarny "Smaki Dziczyzny" Artura Świerżewskiego wygrał Kamil Szulc z Restauracji Jan w Bełchatowie VII Olimpiada Kawy wygrał Mariusz Szyszka z Green Caffe Nero "Kulinarny Talent 2015" Roberta Sowy wygrał Łukasz Dzikowski X Festiwal Kuchni Greckiej Theofilosa Vafidisa wygrał Paweł Kubera – Restauracja Dobra Truskawka "Gotuj Lokalnie" Marcina Budynka wygrały Ewa Starzak-Jankowska oraz Agnieszka Maciejska Najdłużej zatrzymałem się przy
Parowar Facetajest trudne do formowania kulek, schłodzić w lodówce. Z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciastko wcisnąć po kilka m&m'sów. Piec w 170°C (termoobieg) przez 10-15 minut. Zostawić na 2 minuty na blasze. Przełożyć i studzić na kratce. Smacznego
Pełny talerzpszennej 1 jajko cukier z wanilią 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 100 g opakowanie m&m's 1. Do miski dodać powyższe składniki (oprócz m&m'sów!). Za pomocą miksera wszystko połączyć ze sobą. Następnie przygotowaną masę przesypać na blat i zagnieść. 2. Uformować dwa wałki i każdy ponacinać na plasterki. Formować kulki i do każdej
Ugotowaćowocami. Ta wersja tortu bezowego jest z serkiem mascarpone z dodatkiem kajmaku, uprażonych orzechów włoskich i suszonych daktyli. Starałam się zrobić tort podobny do tego z cukierni od Sowy. Jak wyszedł ? Jest dosyć słodki, lecz pyyyszny Może nie wygląda pięknie, ale smak rekompensuje wygląd. Polecam Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki soku
Oryginalny smakzłego cholesterolu we krwi. Zawarte w nich olejki eteryczne hamują rozwój bakterii, wirusów i grzybów, działają przeciwzapalnie i rozkurczowo. Kolendra pomaga w przy
ClauditteMissCooking