jak u sowy - 801 przepisów (strona:47/54)

Ciasteczka kokosowe z czekoladą 134

Pola­ków i resztę świata w fak­cie, że w Pol­sce rzą­dzi popu­li­sta, nie­na­wi­dzący i gar­dzący ludźmi, bez­kom­pro­mi­sowy, nie­kom­pe­tentny czło­wiek. Czło­wiek uwa­ża­jący się za kato­lika, który zupeł­nie nie postę­puje jak przy­stało na kato­lika. Jest

codojedzenia
Jesienne stworki. Projekt kolory spoza tęczy - brązowy. 115

mogłyśmy nie wykorzystać darów jesieni. Przygotowałyśmy stworki z kasztanów, ziemniaka i szyszki.  Z ziemniaka i wykałaczek oraz plasteliny powstał jeż. Z szyszki, plasteliny oraz brązowej kartki papieru powstała sowa - jeśli to sowę przypomina :) Zrobiłyśmy również małego jeża. A oto nasza ludziki: Poniżej parę inspiracji na jesienne stworki

Pani domowa
Podsumowanie 2016 roku - Odkrycie nowych smaków 141

roboty, a dostajemy niezwykle smaczną, cudowną sałatkę, której nigdy nie mamy dość. Przepis znajdziecie tutaj.  Najfajniesze babeczki Dzieci jednogłośnie i bezapelacyjnie za najfajniesze babeczki minionego roku uznały babeczki sowy :) Polecamy!  Tortowo i wytrwanie czyli tort ziemniaczany z boczkiem i pieczarkami. Pychota i cudowny dodatek do obiadu, czy kolacji. U nas sprawdzał się też na zimno w czasie

Kolizje Smaków
To był dobry rok... czyli podsumowanie roku 2016 174

miast które przy szukaniu własnego miejsca na ziemi brałam pod uwagę ( i dotąd żałuję, że nim nie zostało, bo jest tam pięknie i mają ZOO!). W ZOO mieszkają roześmiane sowy, Król Julian i mnóstwo innych żyjątek włochatych i mniej włochatych. Te ostatnie na szczęście są za szybką ;P       Przyszedł czas na kolejne piękne miasto

Czerwona Porzeczka
Tarta z dynią i kanią 113

Tarta z sowami inaczej zwane kaniami i dynią. Polecam bo jest syta, można się najeść i do tego smaczna. Jestem miłośniczką tych grzybów które można podawać nie tylko jako kotlety. spód tarty: 200 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki przyprawa do ziemniaków 1 łyżeczka kurkumy 125 g masła 3 żółtka

wesoła kuchnia
RECENZJA KSIĄŻKI "GORĄCZKA LODU GOTUJEMY PEŁNA PARĄ" 112

Moja mała biblioteczka jakiś czas temu powiększyła się o książkę "Gorączka lodu Gotujemy pełną parą", której autorką jest Katarzyna Błażejewska- Stuhr. Książkę otrzymałam od wydawnictwa    Zielona Sowa . Moją uwagę przyciągnęły barwne, kolorowe strony. Kierowana jest do czytelników 15+, ale to wcale nie oznacza, że nie można zaprosić do wspólnej zabawy i gotowania swoich młodszych pociech (oczywiście(...)ilustrację potrawy. Myślę, że ta książka to świetny sposób na wspólne spędzenie czasu z dzieckiem w kuchni. Gorąco ja Wam polecam :) Za książkę serdecznie dziękuję wydawnictwu  Zielona Sowa

Zrób to smacznie
Ciasteczka w piegi. 146

około 1/2  cm i wykrawamy dowolnej wielkości koła.Krążki ciasta układamy na blaszce  wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach  i wtykamy po kilka m&m'sów . Pieczemy w temperaturze 175/ 180 stopni na złoty kolor około 15 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pomysły na Halloween 149

Zapraszam Was na kilka moich propozycji! :) 1. Upiorrrne papryki 2. Sałatka w cytrusowych miseczkach 3. Jajka pająki 4. Tosty mumie    5.Babeczki duszki 6. Diabelskie babeczki 7. Babeczki sowy 8. Babeczki wampirki 9. Babeczki z robalami 10. Deser ogrodnika  A może coś z procentami? :) To jak, wybraliście coś dla siebie

Czerwona Porzeczka
Fajne pierniczki-pomysł na prezent 205

nadzieję,że smakowała. Oprócz tego zrobiłam dla mojej kuzynki Eli  sporego piernikowego misia :-) Ciasta zostało mi jeszcze na trochę pierników, także pobawiłam się trochę, zrobiłam parę piernikowych sów,kotki, misie :-) Na prezent najlepiej robić duże pierniczki, ja szukam w internecie interesującego mnie wzoru, powiększam go i odrysowuję na kartce, wycinam, a potem kładę na rozwałkowanym cieście i wycinam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasteczka dekorowane lukrem królewskim-halloween :-) Idealne na prezent 133

ciepłe światło :-) Dziś chciałabym Wam się pochwalić moimi pierwszymi dekorowanymi ciasteczkami,jakie zrobiłam dla mamy, a że Halloween lada dzień wybrałam wzory Halloweenowe :-)  Zrobiłam kruche ciasteczka w kształcie sów,serc,duszków,dyni :-) Nie ukrywam, że jak na pierwszy raz, wyszło znośnie :-)  Do tej pory dekorowałam tylko pierniczki, i tylko lukrem białym, ale że kupiłam ostatnio barwniki spożywcze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zmień swoje odżywianie na lepsze z NutriBullet :) 129

książki, jest niezwykle barwna, przejrzysta, czytelna. Przepisy są różnorodne, ciekawe, łatwe do przygotowania. Dodatkowo każdy został opatrzony zdjęciem. Świetny dodatek do NutiBullet!  NUTRIBLAST  To mix superfood'sów, który dodajesz do swoich koktajlów i smoothie tym samym wzbogacając je o odżywcze składniki. Na stronie sklepu dostępne są trzy warianty smakowe. Ja zdecydowałam się na NutriBlast SuperBoost , który

Zdrowie na języku :P
Pożegnanie z Como 211

zachwyconych zwiedzających. Wprawdzie komentarz był jedynie po włosku, ale sam widok majestatycznego sokoła, krążącego nad epickim krajobrazem jeziora, urywał głowę. Świetna okazja do zrobienia fantastycznych zdjęć. Musiało być zdjęcie sowy- konQbek ma do nich wielką słabość. Niestety moje zdjęcia ptaków są bardzo statyczne- ale migawki innych trzaskały jak szalone, kiedy sokolnik zaczął pokaz. A po trzecie dziwne "rzeźby

les mirabelles
"Krok po kroku z Robertem Sową" - recenzja książki 142

Jakiś czas temu otrzymałam od wydawnictwa Edipresse egzemplarz książki "Krok po kroku z Robertem Sową". Trochę poczekała na swoją kolej, bo co tu dużo mówić... tytuł mówi sam za siebie :-) Książka dokładnie krok po kroku opisuje wykonanie różnych potraw, których nazwy brzmią jak z menu porządnych restauracji ;-) Co ważne, przepisy te są proste, co z pewnością przypadnie do gustu osobom(...)najbliższym pyszny obiad lub podwieczorek :-)  Czy skorzystam z tej książki w swojej kuchni? Ja na pewno. Mam nadzieję, że Wasz wybór będzie podobny... "Krok po kroku z Robertem Sową" - Wydawnictwo Edipresse, Warszawa

Czary - gary w kuchni
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym 112

właściwościach. Tym razem proponuję Wam prosty przepis na kurczaka duszonego w śmietanie ze szpinakiem i gorgonzolą, do którego zainspirował mnie już wiele lat temu przepis znaleziony w książce Roberta Sowy, i do którego bardzo lubię powracać. Dla 4 osób: 4 małe filety z kurczaka 2 cebule 200 g świeżych liści szpinaku 3 ząbki czosnku 70 g sera gorgonzola Olej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania