jak u sowy - 801 przepisów (strona:51/54)

Pęczak z suszonymi owocami 146

dodatku pęczak z suszonymi owocami skropiony sosem z miodu, cynamonu i soku z cytryny jest po prostu pyszny! Przepis pochodzi z książki Kuchnia polska na wszystkie okazje , wyd. Zielona Sowa. Swoją wersję pęczaku z suszonymi owocami wzbogaciłam jeszcze dodatkiem suszonych fig, których nie było w przepisie. Zobacz również inne przepisy na -----> PĘCZAK Pęczak z suszonymi pomidorami, fetą i piniolami

Moje Qulinaria
W objęciach czekolady i Akademii Smaku. 188

ograniczeń zajadać się przeróżnymi rodzajami czekolad, których stosy - dosłownie - kusiły nas na każdym kroku.    Po krainie czekolady oprowadzał nas prowadzący spotkanie Krzysztof Kopciński , szef cukierni w restauracji ‘Sowa & Przyjaciele’, który wcześniej pracował m.in. w restauracji „Tamka 43” oraz Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. Krzysztof nadzorował słodkie wcielenia czekolady, a wytrawnej opozycji dowodził Konrad Birek , szef

KUCHARNIA
Jajko od szczęśliwej kury - cena czy jakość? 139

powietrzu, żywi się trawką, robaczkiem, a na noc zapędza się ją do kurnika. Dzięki temu jajka są dużo bardziej zdrowe. 0 - master of kurak, czyli chów ekologiczny. Kurka biega sowie wolno co więcej dostaje specjalną, certyfikowaną paszę. Gdy myślę o tym, że wcześniej wcinałam jaja od zestresowany i przygniecionych kur włos na głowie się jeży. Dla mnie wybór jest prosty

Brzuszki Łakomczuszki
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 179

Warszawy...Tym razem uczestniczyłam w Zdrowych Warsztatach Kulinarnych zorganizowanych przez BOSCH Polska oraz Fit & Easy.Gościem honorowym warsztatów była Joanna Jabłczyńska - aktorka. Warsztaty poprowadzili eksperci kulinarni z restauracji Sowa i przyjaciele.Podzieleni na grupy rozpoczęliśmy gotowanie !Wspólnie z Mariolą oraz Izą pod czujnym okiem kucharzy realizowałyśmy przydzielony nam przepis - combry jagnięce z sałątką z karczochów i rukoli oraz serem

kolorowotorcikowo
Kochasz czekoladę? To chodź ze mną na warsztaty! 97

dniu odbędą się super czekoladowe warsztaty organizowane przez Akademię Smaku Siemens. Warsztaty noszą tytuł "Desery czekolada: Potęga słodyczy", a poprowadzi je Krzysztof Kopciński, szef cukierni w restauracji Sowa & Przyjaciele. Pracował on m.in. w warszawskiej restauracji „Tamka 43” oraz Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich u boku Szefa Wojciecha Amaro. Doświadczenie cukiernika doskonalił nie tylko w Polsce

Pora coś zjeść
Programy kulinarne: Przepis dnia 193

Kadr z programu Przepis dnia (źródło: doradcasmaku.pl)Piętnastominutowy program kulinarny emitowany kwadrans przed głównym wydaniem Wiadomości w TVP1, w którym pokazywany jest jeden przepis na danie

WojnaNaSmaki.pl