Dziś kolejna propozycja farszu do jajek. Pstrąg wędzony jest do tego idealny. Jajka ugotowałam i przekroiłam na połówki. Oddzieliłam żółtka od białek. Włożyłam majonez. Dodałam do nich pokrojony szczypiorek. Włożyłam wędzone kawałki, obranego z ości pstrąga. Przyprawiłam pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Wymieszałam. Nadziałam białka zrobioną pastą. Przyprawiłam pastą kawiorową. Posypałam szczypiorkiem. Smacznego
potrawyregionalnekroimy je na pół i wyciągamy żółtka. Wyciągnięte żółtka rozdrabniamy, dodajemy pokrojoną w małe kawałki wędlinę, odsączone warzywa, pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku. Farsz nakładamy na jajka. Często zostaje trochę farszu, który bardzo fajnie smakuje na kanapkach:) Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/jajka-faszerowane/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('6062816316e01648b05a3c73c1f0b6b7').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Jajka faszerowane appeared first
dom-agi.plJajka wypełnione farszem z podsmażonych boczniaków, żółtek i szczypiorku. Składniki: 4 jajka 8 małych boczniaków 2 łyżki majonezu szczypiorek papryka mielona sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przeciąć na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki, szczypiorek posiekać. Boczniaki umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, aż wyparuje z nich woda. Usmażone grzyby
wyzwania kuchennekaszy gryczanej 1 cebula 200 g mięsa mielonego 100 g kapusty kiszonej ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 1 jajko łyżka czarnuszki Najpierw przygotować farsz. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto, dodać mięso i przyprawy, usmażyć razem. Na końcu dodać pokrojoną kapustę, kaszę i czosnek. Mieszając smażyć jeszcze(...)mąkę, aż będzie miało idealną konsystencję. Położyć na podsypanym mąką blacie i przykryć miską, odstawić na 10 minut. Ciasto rozwałkować cienko i szklanką wycinać koła. Nadziewać farszem i sklejać boki. Jajko rozbełtać i smarować pierogi z obu stron, układać na blaszce do pieczenia i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą złote czyli
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaboczku wędzonego 1 opakowanie sera mozzarella 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki rozmącona z 2 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 1 jajko (3/4 dodać do farszu, resztę zostawić do posmarowania warkocza przed pieczeniem) sól pieprz'; document.write(" "); Składniki na 1 warkocz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie szpinaku 400 gr mrożonego (może być też świeży(...)boczku wędzonego 1 opakowanie sera mozzarella 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki rozmącona z 2 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 1 jajko (3/4 dodać do farszu, resztę zostawić do posmarowania warkocza przed pieczeniem) sól pieprz Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Szpinak, smażyć na patelni, tak żeby woda odparowała, około
moj przepis naFarsz: 1kg kurczaka włoszczyzna sól pieprz 1 mała chochelka wywaru z ugotowanego kurczaka 1 jajko(...)Przygotowanie: Kurczaka ugotować z włoszczyzną (tak jak gotuje się rosół). Mięso wyjąć, ostudzić, wyjąć kości i zmielić razem z 1 większą lub 2 małymi marchewkami. Do farszu dodać jajko, sól, pieprz oraz 1 chochelkę wywaru w którym gotował się kurczak. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto: do szklanki z wrzątkiem włożyć 2 łyżki masła, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Mąkę
Amatorka kuchennaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 9-18 Składniki: 9 jajek ugotowanych na twardo (przekrojonych na połówki i wydrążonych z żółtek), do każdego farszu - sól i pieprz do smaku, farsz z kukurydzą: 2 łyżki kukurydzy Bonduelle, łyżeczka ostrej musztardy, łyżeczka majonezu, żółtka z 3 jajek, mały(...)ogórek małosolny, po kilka gałązek koperku i szczypiorku; farsz z groszkiem: 2 łyżki groszku Bonduelle, 2 czubate łyżeczki jogurtu greckiego, łyżeczka majonezu, żółtka z 3 jajek, 1/4 małej papryki czerwonej, garść płatków migdałów; farsz z czerwoną fasolą: 2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle, żółtka z 3 jajek, garść ziaren słonecznika, czubata łyżeczka majonezu, kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Farsz z kukurydzą
JejKuchniaserii jajka-zwierzątka przedstawiam zabawne myszki, które dzięki ciekawej formie podanie będą miłą odmianą nie tylko na wielkanocnym stole. Farsz z sardelami jest wyrazisty i bardzo smaczny, z pewnością zasmakuje miłośnikom ryb. Składniki: 6 jajek 2 filety z sardeli (anchois) łyżka majonezu biały pieprz do dekoracji: szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie(...)Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku
Pyry na Gaznastępnie dodajemy szpinak. Próbujemy farsz i doprawiamy go solą oraz pieprzem. Dodajemy do szpinaku usmażonego kurczaka i mieszamy. W osobnej misce umieszczamy 3 jajka i 4 łyżki kwaśnej śmietany i roztrzepujemy. Farsz gotowy, więc można wyjąć ciasto z lodówki i rozwinąć na formie do tarty, wcześniej wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Boki muszą być wyższe(...)żeby farsz nie wypłynął, a ciasto nakłuwamy widelcem na całej powierzchni. Podpiekamy ciasto 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, następnie wyjmujemy, żeby nałożyć farsz. Na farsz wylewamy roztrzepane jajka ze śmietaną oraz ścieramy ser i taką tartę wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 20 minut. Wskazówki: Tartę można podawać na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym
upichcicWytrawne ciasto na bazie mąki pszennej i orkiszowej, z tradycyjnym Wielkanocnym farszem z jajek na twardo i białej kiełbasy, zalane wyrazistym kwaśnym żurem, który jest specjalnością regionalnej polskiej kuchni to ciekawa propozycja świątecznego dania. Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki pszennej 100g mąki orkiszowej 130g masła extra 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta(...)oprószenia formy masło do wysmarowania formy Farsz: 300g białej parzonej kiełbasy 6 jaj Masa jajeczno-żurkowa: 200ml gęstego zakwasu żurkowego 3 jajka 140g serka śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Ciasto kruche: Mąki przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto
Szalona Kuchnia Ewelinyobiad polecam pyszne pierogi z farszem pieczarkowym. Farsz doprawiłam do smaku przyprawą do pierogów, którą otrzymałam od firmy RAFEX . SKŁADNIKI: Ciasto: 1/2 kg mąki 2 łyżki oleju 1 jajko woda Farsz: 25 dag pieczarek 1 cebula 4 łyżki oliwy 1,5 łyżeczki przyprawy do pierogów RAFEX , sól pieprz Dodatkowo: 1/2 cebuli 5 łyżek oleju PRZYGOTOWANIE : 1. Farsz: Pieczarki oczyszczam(...)około 10 minut na oliwie. Doprawiam do smaku przyprawą do pierogów, solą oraz pieprzem. 2. Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne. Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi. 3. Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: 3 jajka klasy M pół dojrzałego awokado 2 płaskie łyżki bardzo gęstego majonezu o niesłodkim posmaku (u mnie majonez Kielecki) 3 duże gałązki szczypiorku do farszu + odrobina drobnego szczypiorku do oprószenia jajek do ozdoby garść rzeżuchy lub inne kiełki (np. rzodkiewki, brokuła) łyżka soku z cytryny szczypta soli i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis(...)posiekanym koperkiem lub kiełkami (rzodkiewki, brokuła itd.) Na talerzu rozsypać nieco kiełków rzodkiewki (lub brokuła albo po prostu rzeżuchę). Na to poukładać białka jajek. Na każde białko jajka nałożyć solidną porcję farszu z awokado. Wierzch oprószyć szczypiorkiem lub kiełkami (wedle uznania). Smacznego! Jeśli zostało Wam nieco farszu, to możecie go wykorzystać jako pastę na kanapkę :) Polecam także przepis na jajka
Kulinarne Przebojewarzywami, bez mięsa, ale moi panowie obaj zadowoleni :)) Miłego dnia Wam życzę :) Składniki ciasto: 1 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 kostki masła (100g) 2 łyżki śmietany 18% Farsz: 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki sera cheddar kawałek cukinii garść zielonych oliwek kilka pomidorków koktajlowych 2 suszone pomidory kukurydza rukola do posypania tarty sól pieprz rukola Wszystkie składniki
kruche babeczkidrobniutko. Jajka podzielić na pół. Wydrążyć żółtka, żółtka pokroić. Brokuła pokroić drobniutko. Oliwki, szczypiorek, koperek, żółtka, majonez, sól, pieprz, majonez, brokuły wymieszać. Białka poukładać na talerzu. Na każde jajko nakładać farsz (dużą kopiastą łyżkę). Podawać z pieczywem. Smacznego! jajka-faszerowane jajka-faszerowane
moj przepis na