jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:20/455)

Jajka z brokułem 129

Jajka z zielonym farszem :) Składniki 6 jajek 1/2 niedużego brokuła 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pól i … Czytaj dalej Jajka z brokułem

czarrna od kuchni
Jajka z pieczarkami 151

Jajka z kremowym farszem :) Składniki 5 jajek 10 dkg dobrej szynki 15 dkg pieczarek kilka gałązek szczypiorku majonez sól, pieprz Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół … Czytaj dalej Jajka z pieczarkami

czarrna od kuchni
Faszerowane pieczarki. 163

mięso? czemu nie? SKŁADNIKI: 30dag. łopatki mielonej 6-8 dużych pieczarek sól, pieprz, majeranek, vegeta, lubczyk drobno posiekany, 1 cebula, 1 łyżka masła klarowanego, bułka tarta, 1-2 jajka WYKONANIE: przygotowujemy farsz: rozgrzać masło, dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy, drobno posiekaną cebulę, lubczyk, korzenie pieczarek- smażyć około 20 min., oczyścić kapelusze pieczarek, do wnętrza wkładamy farsz, moczymy w jajku

Kuchnia Beaty
Jajka z farszem z żółtego sera 167

Przygotowując farsz do jajek zawsze mam tysiące pomysłów. Najtrudniej jest wybrać ten jeden, najfajniejszy.  Zazwyczaj najprostszy przepis jest najbardziej smaczny. Tak było i tym razem. Żółtko wymieszałam z żółtym serem, majonezem i przyprawami. Posypałam zielonym dodatkiem i gotowe. Piękne, fajne i smaczne jajka na Wielkanocny stół gotowe :) Potrawa wolna od glutenu.   Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji

Kolizje Smaków
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami 452

Dzielimy na dwie części. Formę 20 x 30 cm smarujemy tłuszczem, następnie wyścielamy ciastem francuskim formując wyższe brzegi.  Zostawiamy cześć ciasta na "kratkę".  Wykładamy kolejno warstwami: jajka z mozzarellą, farsz ze szpinakiem,  jajka z mozzarellą, kurczak. Wszystko posypujemy startym żółtym serem i pokrojonym w drobną kostkę serkiem brie. Z pociętych z ciasta francuskiego pasków formujemy "kratkę

Słodka Strona
Soczewiaki z sosem z suszonych grzybów 120

się jesienią takim aromatycznym ciepłem i pysznym smakiem! :D Soczewiaki z sosem grzybowym 10-12 sztuk Potrzebujesz: Ciasto: 1kg obranych mączystych ziemniaków 4 łyżki mąki pszennej /ziemniaczanej 1 jajko sól Farsz: 1 szklanka suchej zielonej soczewicy 2 szklanki wody 2 średnie cebule olej rzepakowy sól pieprz Sos grzybowy: 1 szklanka suszonych grzybów 2 szklanki wrzątku 2 suszone listki laurowe(...)pieprz i cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Ziemniaki ugotuj do miękkości, dokładnie ubij tłuczkiem i odstaw do wystygnięcia. 2. Do wystudzonych ziemniaków dodaj mąkę, jajko i sól (ok. łyżeczki)- zagnieć ciasto. Farsz: 1. Soczewicę zalej wodą i namaczaj przez 1h, a następnie ugotuj do miękkości. 2. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oleju

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jajka z różowym nadzieniem 147

jajek w różnej formie: sałatek, z rozmaitymi nadzieniami, czy w postaci dodatków do innych potraw. Co roku staramy się, aby na naszym stole pojawiały się nowe propozycje na farsze do jajek. Tym razem stawiamy też na kolory, stąd pomysł na różowy farsz. Smak jest bardzo przyjemny, a kolor po prostu fenomenalny. Na pewno zaintryguje biesiadników :) Potrawa wolna od glutenu

Kolizje Smaków
Bułeczki z wędzonką do barszczu 120

dodatkiem do barszczu. Składniki: ½ kg mąki 1 dag drożdży 1 łyżka masła 2 jajka Sól do smaku 30 dag wędzonki 2 białe cebule 1 łyżka tłuszczu 1 żółtko jajka Wykonanie farszu: Wędzonkę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą, po czym lekko przestudzić. Wykonanie: Drożdże utrzeć w 100 ml letniej wody ze szczyptą cukru. Następnie wlać(...)mąki, dodać masło, wbić jajka, wyrobić ciasto. Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić w prostokąty. Nałożyć farsz, zlepić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez 25 minut. Podawać np. do barszczu

Tradycyjna Kuchnia
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 361

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami – to pyszna propozycja na Wielkanoc :) Białka jajek połączone z aromatycznym farszem z suszonych pomidorów będą na pewno smacznym dodatkiem do śniadania wielkanocnego, nieco bardziej ciekawym połączeniem niż powszechnie serwowane jajka faszerowane tuńczykiem lub szynką . Jeśli szukacie więcej inspiracji na zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis(...)dużych kawałków suszonych pomidorów 1 czubata łyżka majonezu sól i pieprz do smaku listki świeżej bazylii do ozdoby opcjonalnie szpryca do wyciskania pasty (ale można też nałożyć farsz łyżką) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka faszerowane suszonymi pomidorami – Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, przekroić na pół, wydrążyć żółtka ze środka. Suszone pomidory odsączyć z zalewy. Do blendera wrzucić

Kulinarne Przeboje
Krokiety orkiszowe w płatkach gryczanych (z mięsem i kapustą) i kilka słów o oleju rzepakowym 164

szklanki mleka 1,5 szklanki wody mineralnej 2 szklanki mąki orkiszowej (u mnie mieszana typ 1100 i 750) 2 łyżki oleju rzepakowego ½ łyżeczki soli 1 duże jajko Na farsz: 0,7 kg kapusty kiszonej 0,5 kg mięsa wieprzowego lub wołowego (u mnie łopatka) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 cebule natka pietruszki 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela(...)pieprzem. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i usmażyć naleśniki. Gdyby ciasto było za gęste lub za rzadkie dodać odpowiednio trochę wody lub mąki. Naleśniki posmarować farszem i zawinąć. Zawinięte krokiety obtoczyć w roztrzepanym jajku, opanierować w płatkach gryczanych i usmażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ** źródło informacji  [klik

Ze smakiem i z pasją
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 154

bulionu drobiowego 1 łyżka masła Składniki na dip żurawinowy: garść suszonej żurawiny 125 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu gałązka rozmarynu pieprz czarny Dodatkowo: 1 jajko 50 ml mleka Przygotowanie: FARSZ Do farszu użyłam 3 pieczonych kaczych udek. Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy przyprawy i bulion. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, szklimy na łyżce masła(...)godziny. Ciasto porcjujemy na 3 – 4 części. Każdą porcje podsypując mąką wałkujemy na grubość 0,5 cm, wykrawamy krążki o średnicy 10 cm. Nakładamy na każdy trochę farszu, brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem z mlekiem, zaklejamy. Pierożki wykładamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190ºC na 30 – 35 minut. DIP ŻURAWINOWY Żurawinę wcześniej namaczamy w wodzie

Kierunekuchnia
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 139

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Farsz:   300 g kaszy gryczanej   250 g białego sera   1 jajko   1 cebula   sól, pieprz Ciasto:   400 g mąki   1 jajko   ¾ szkl. wody   sól Normal 0 21 false(...)miski. 2. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać do kaszy. Odstawić do ostygnięcia. 3. Rozdrobnić widelcem biały ser i dodać do ostudzonej kaszy. 4. Do farszu wbić jajko, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Z podanych składników wyrobić ciasto. Formować krążki ciasta, nakładać łyżeczką farsz i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi gotować w osolonej wodzie w dużym

Pasja Smaku
Babeczki z pastą jajeczną i szynką 111

smakowały, do pasty dodałam szynkę od firmy  Hańderek . Składniki: Ciasto: 250 gram mąki orkiszowej 125 gram masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki soli Farsz: 10 jajek ugotowanych na twardo 200 gram szynki z wędzarni Hańderek 5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy Sól, pieprz Tłuszcz do foremek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, jajko, śmietanę(...)wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Ugotowane jajka obieramy, razem z szynką kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Ostudzone babeczki wyjmujemy z foremek i napełniamy przygotowanym farszem. Smacznego

Bajeczna Kuchnia
Pierogi ze szpinakiem i serem feta (Dumplings with spinach and feta cheese) 155

Rosyjskie pielmieni, gruzińskie chinkali, wareniki z Ukrainy, chińskie wontony, ravioli z Włoch… nazw setki, idea taka sama. Delikatne ciasto przygotowane jedynie z mąki i wody z dodatkiem jajka i farsz. Ruskie z serem twarogowym i cebulą, z owocami, mięsem, kaszą, twarogiem… na słodko i w sposób wytrawny. Co kraj to obyczaj. A w sumie co kuchnia, to obyczaj(...)easy :) . The secret is a perfect dough. Składniki (I ngredients ) Ciasto ( Dough ) 500g mąki ( 500g of flour ) 150ml gorącej wody ( 150ml of hot water ) 1 jajko ( 1 egg ) szczypta soli ( a pinch of salt ) Farsz ( Filling ) 500g świeżego szpinaku ( 500g of fresh spinach ) 100g sera feta ( 100g of feta cheese ) 1 cebula (1 onion ) 1 ząbek czosnku ( 1 clove

Jacob Tastes
Ciasto francuskie z farszem mięsnym i jajami - zainspirowana przepisem Pani Ani Starmach 99

jest w płatach i mi wystarczyło na wyłożenie blaszki oraz na zakrycie mięsa 4-5 jajek blaszka do ciast typu rolada, keks pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe zalewamy je zimną wodą i obieramy. Mięsa mielone umieszczamy w głębokiej misce.  Boczek, kiełbaski i szynkę kroimy na drobną kostkę. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy(...)pieprzem. Blaszkę wysmarowałam tłuszczem (masło, margaryna) i obsypałam mąką. Blaszkę wyłożyłam ciastem francuskim. Przełożyłam do niej połowę farszu i umieściłam ugotowane na twardo jajka. Następnie zakryłam je pozostałym farszem. Całość zakryłam ciastem francuskim. Górę ciasta wysmarowałam rozbełtanym jajkiem. Ciasto również ponacinałam.  Blaszkę z farszem umieściłam w uprzednio rozgrzanym piekarniku 180 stopni, góra i dół. Piekłam

ClauditteMissCooking