Bardzo kreatywny sposób zaserwowania wielkanocnych jajek :) Pomysł znalazłam na stronie ' Małe Kulinaria '. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 4 jajka 2 duże buraki 1/2 szklanki octu winnego 1
My Culinary ArtZa kilka dni Wielkanoc, tradycyjnie nie może odbyć się bez jajek. W tym roku tradycyjne podanie jajek zamienię na nietradycyjne :) Zawsze farbowałam jajka ze skorupkami i
Basia w kuchniOsobiście nie wyobrażam sobie świąt Wielkiej Nocy bez faszerowanych jajek. Mam nadzieję, że i u Was także tradycyjnie goszczą one w Waszym świątecznym menu. Dlatego dziś zebrałam specjalnie dla Was wszystkie wielkanocne przepisy na jajka w jednym poście. Mam nadzieję, że każdy z Was znajdzie w nim coś pysznego dla siebie. Po kliknięciu w zdjęcie zostaniecie przekierowani bezpośrednio do przepisu(...)Smacznych świąt Wam życzę Kochani 🐣🐥 Faszerowane jajka na wiele sposobów - pyszna Wielkanoc Faszerowane jajka z musztardą Jajka z pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami J ajka z rzeżuchą Różowe jajka z ziołowym serkiem Jajka faszerowane z szynką Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane pastą szpinakową Jajka faszerowane fetą i koncentratem Jajka z pastą krabową Marmurkowe chińskie jajka Jajka marynowane
Kulinarne przygody GatityTym razem przepis na jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z
Stare Garyktóry powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie. Faszerowane w ten sposób jaja polecam, jest to na prawdę dobry pomysł na szynkę, gdy nieco nam się już znudzi . składniki 6 jajek ok 100 g szynki wędzonej 3 spore łyżki majonezu łyżeczka chrzanu sól, pieprz, papryka do smaku przygotowanie Jajka ugotować
Stare GaryKażdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole
Przepisy AleksandryPrzedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem. Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości! :) Składniki: 3 jajka 50g
Czerwona PorzeczkaUwielbiam jajka i mogłabym je jeść w każdej ilości i rozmaitej formie. A form tych jest mnogość i ciągle mi przychodzą do głowy nowe! Dzisiaj
Kolizje SmakówWidzę, że kurczaczki Wam się spodobały, proponuje więc kolejne danie z serii "sympatyczne zwierzaki" - pisklaki z zielonym groszkiem. Będą miłym towarzyszem na Wielkanocnego śniadania. Składniki
Pyry na GazKochani nadeszły święta. Jest Wielka Sobota i w naszych domach trwają gorączkowe przygotowania do uroczystego ich świętowania. Gotujemy jajka, ozdabiamy je, świecimy, przygotowujemy je do podania
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 5 jajek 3 plastry szynki szczypiorek 4 rzodkiewki trochę śmietankowego chrzanu odrobina majonezu pieprz bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy
Walijskie PichcenieKolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się
Monia miesza i gotujepyszne. Robi się je bardzo łatwo, dlatego zapraszam Was do zapoznania się z przepisem. Polecam Wam również moje inne przepisy na jajka faszerowane: Jajka nadziewane farszem z pieczarek Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką Jajka faszerowane pastą z tuńczyka PRZEPIS NA BROKUŁOWA JAJKA FASZEROWANE Składniki 5-6 jajek 1 mały brokuł 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu(...)przekładamy żółtka, ugotowanego brokuła, czosnek oraz majonez. Całość blendujemy na papkę za pomocą blendera. Powstały farsz doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie nadziewamy nim białka jajek. Gotowe jajka dekorujemy drobno posiekaną cebulką. Artykuł Brokułowe jajka faszerowane pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!wg MAGDY GESSLER(do dekoracji jajek poleca całe migdały, sparzyć i obrać, zrumienić na patelni, obtoczyć w soli i ułożyć na usmażonych jajkach składniki 3 jajka
w mojej kuchni