jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:8/202)

Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado 220

Tym razem przepis na  jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z

Stare Gary
Jajka faszerowane z szynką - klasyka 217

który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie.  Faszerowane w ten sposób jaja polecam, jest to na prawdę dobry pomysł na szynkę, gdy nieco nam się już znudzi . składniki 6 jajek ok 100 g szynki wędzonej 3 spore łyżki majonezu łyżeczka chrzanu sól, pieprz, papryka do smaku przygotowanie Jajka ugotować

Stare Gary
JAJKA FASZEROWANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 211

Każdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole

Przepisy Aleksandry
Jajka faszerowane żurawiną i serem 241

Przedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem. Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości!  :) Składniki: 3 jajka 50g

Czerwona Porzeczka
Jajka faszerowane majonezem ze szczypiorkiem 172

Uwielbiam jajka i mogłabym je jeść w każdej ilości i rozmaitej formie.  A form tych jest mnogość i ciągle mi przychodzą do głowy nowe! Dzisiaj

Kolizje Smaków
Pisklaki - jajka faszerowane zielonym groszkiem 535

  Widzę, że kurczaczki Wam się spodobały, proponuje więc kolejne danie z serii "sympatyczne zwierzaki" - pisklaki z zielonym groszkiem. Będą miłym towarzyszem na Wielkanocnego śniadania. Składniki

Pyry na Gaz
Jajka faszerowane na dwa sposoby 218

Kochani nadeszły święta. Jest Wielka Sobota i w naszych domach trwają gorączkowe przygotowania do uroczystego ich świętowania. Gotujemy jajka, ozdabiamy je, świecimy, przygotowujemy je do podania

Bernika - moj kulinarny pamietnik
JAJKA FASZEROWANE - SMAŻONE W BUŁCE 494

Składniki: 5 jajek 3 plastry szynki szczypiorek 4 rzodkiewki trochę śmietankowego chrzanu odrobina majonezu pieprz bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy

Walijskie Pichcenie
Jajka faszerowane pastą z awokado 354

Kolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się

Monia miesza i gotuje
Brokułowe jajka faszerowane 54

pyszne. Robi się je bardzo łatwo, dlatego zapraszam Was do zapoznania się z przepisem.  Polecam Wam również moje inne przepisy na jajka faszerowane: Jajka nadziewane farszem z pieczarek Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką Jajka faszerowane pastą z tuńczyka PRZEPIS NA BROKUŁOWA JAJKA FASZEROWANE Składniki 5-6 jajek 1 mały brokuł 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu(...)przekładamy żółtka, ugotowanego brokuła, czosnek oraz majonez. Całość blendujemy na papkę za pomocą blendera. Powstały farsz doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie nadziewamy nim białka jajek. Gotowe jajka dekorujemy drobno posiekaną cebulką. Artykuł Brokułowe jajka faszerowane pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
JAJKA FASZEROWANE Z KOLENDRĄ I MIGDAŁAMI 119

wg MAGDY GESSLER(do dekoracji jajek poleca całe migdały, sparzyć i obrać, zrumienić na patelni, obtoczyć w soli i ułożyć na usmażonych jajkach składniki 3 jajka

w mojej kuchni
Jajka faszerowane z tuńczykiem z puszki i ogórkiem kiszonym 83

niewiele czasu. Możemy to zrobić tuż przed śniadaniem Wielkanocnym, pod warunkiem, że wcześniej ugotujemy jajka. Składniki Jajka przed gotowaniem powinny być w temperaturze pokojowej, unikniemy dzięki temu pękaniu skorupek. Ja wyciągam jajka z lodówki 2 godziny przed gotowaniem. Poniżej składniki na idealne nadzienie do jajek faszerowanych: 8 jajek (najlepiej średnie lub większe) puszka tuńczyka w sosie własnym (około 110g netto(...)prawidłowo ugotować jajka . Jajka muszą być ugotowane na twardo, jednak nie należy gotować ich zbyt długo, ponieważ zrobi się brzydka, sina obwoluta wokół białka jajka. Zalecam ugotować o 1 do 2 jajek więcej, niż planujesz podać na wielkanocny stół. Powód jest błahy: często jajka pękają podczas gotowania, lub w przypadku świeżych jaj nie ładnie się obiorą. Takie jajka nie nadają

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania