jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:17/202)

Jajka faszerowane awokado 110

Uwielbiam awokado! Dlatego taki farsz do jajek nie będzie żadnym zaskoczeniem. Jajka faszerowane awokado pięknie prezentują się na stole i zaskakują lekką egzotyką. Inne przepisy na jajka faszerowane znajdziecie TU . Jajka faszerowane awokado – Składniki /12 sztuk/: 7 jajek 1/2 dojrzałego awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu Wykonanie: Jajka ugotować(...)miseczki. Widelcem rozgnieść żółtka. Białko z jednego jajka oraz połówkę awokado pokroić w drobną kostkę. Dodać do żółtek. Dodać majonez, sok z cytryny, szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku. Jajka faszerować przygotowanym farszem. Można posypać rzeżuchą i kawałkami awokado. Artykuł Jajka faszerowane awokado pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Jajka faszerowane na cztery różne sposoby. Przepisy, które sprawdzą się na Wielkanoc 65

Przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w oleju (kawałki), pół małej cebuli, pół pęczka świeżego koperku, mały ogórek konserwowy, łyżka musztardy, łyżka majonezu, i dodatkowy majonez do posmarowania talerza, sól, pieprz. Kliknij, aby przejść do całego przepisu. Przepis na zielone jajka faszerowane z awokado Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo, ząbek(...)chilli, kumin mielony, sól, pieprz. Kliknij, aby przejść do całego przepisu. Przepis na jajka z farszem szynkowym Składniki: 5 jajek, około 200 gramów dobrej wędzonej szynki wieprzowej, 2 łyżki majonezu, pół pęczka szczypiorku, sól, pieprz, majonez do posmarowania talerza. Kliknij, aby przejść do całego przepisu . Jajka faszerowane z łososiem i kawiorem Składniki: jajka ugotowane na twardo, kawior, wędzony łosoś, ząbek

Kulinarna Polska
Jajka faszerowane - Przepis keto! 74

Posiłek białkowy Przepis KETO  Jak zrobić jajka faszerowane na imprezę lub święta?      Dziś Agnieszka zaprasza Was na przepis na jajka faszerowane tuńczykiem. Przepis na jajka faszerowane prosty, bo od podstaw i prostych przepisów trzeba zacząć. I cóż więcej szukać na początek niż jajek faszerowanych tuńczykiem.  Link do filmu z przepisem 202 - Przepis na JAJKA(...)FASZEROWANE z tuńczykiem - Na imprezę i na święta - Potrawa KETO!     Składniki: 9 jajek M (jak duże to mniej) puszka tuńczyka w sosie własnym duża łyżka szczypiorku 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z zalewy.  Jajka obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka, tuńczyk i szczypiorek przekładamy do miski, dodajemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA (keto, LCHF, bez glutenu) 2416

serowe paszteciki serowe z mięsem mielonym jadalne miseczki serowe tacos w serowych muszlach szparagi w boczku mini pizze z cukinii kotleciki cukiniowo-indycze keto bruschetta Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto

Ola la LCHF
Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem 1078

Dietetyczne jajka faszerowane, czy to możliwe? W kuchni wszystko jest możliwe, nawet przygotowanie smacznego wytrawnego dania w wersji dla niektórych niejadalnej, czyli bez soli i majonezu! Piotrek zainspirowany książką „Kuchnia fit” Konrada Gacy postanowił sprawdzić jak mogą smakować takie i przygotował na Sylwestra jajka faszerowane w wersji super light bez soli i majonezu, sól została zastąpiona przyprawami, a majonez został(...)zastąpiony jogurtem naturalnym. Efekt? Faszerowane jajka są smaczne i efektownie się prezentują. Ja Wam zaś polecam dietetyczny deser bez cukru- Pomarańczowa panna cotta . Oba te dietetyczne przepis były polecane w poście zawierającym mix sylwestrowego menu , będą również idealne w okresie karnawału jak i na co dzień. Polecam przepis na Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem i majonezem 5 jajek 1 plaster grillowanej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane koperkowym serkiem 65

Dziś kolejna wielkanocna inspiracja, tym razem w temacie jajecznym. Jak wiadomo, tradycyjna Wielkanoc nie może się obyć bez jajek. Dania z ich udziałem zawsze królują na naszych świątecznych stołach. Jajka faszerowane koperkowym(...)serkiem, to pysznie i proste danie, przygotujemy w dosłownie kilka chwil. Będą idealnym uzupełnieniem innych jajecznych farszów. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na jajka →  Faszerowane jajka na kilka sposobów Jajka faszerowane koperkowym serkiem Jajka faszerowane koperkowym serkiem Czas przygotowania: 15  minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki serka kanapkowego 1 łyżka majonezu 2 łyżki posiekanego

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane łososiem 73

Było na słodko to teraz czas na coś na słono. Wielkanoc nie może się obejść bez jajek. Oprócz zwykłych pisanek, warto skusić się na przygotowanie jajek faszerowanych 😉 Oczywiście możliwości na farsz jest wiele, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja bardzo lubię połączenie jajek i ryb. Dwa lata temu podzieliłam się z Wami przepisem na jajka faszerowane śledziem , dzisiaj(...)pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Łososia kroimy w malutką kostkę, dorzucamy do jajek i dokładnie mieszamy. Następnie białka układamy na talerzu. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-łososiową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy odrobiną kawioru i świeżym koperkiem. Smacznego Artykuł Jajka faszerowane łososiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Jajka faszerowane pieczarkami 99

Wielkanoc powolutku już się zbliża, więc cześć osób zaczyna już się zastanawiać, co by tu przygotować na świąteczny stół. Najbardziej ze świętami kojarzą nam się jajka - faszerowanych jajek nie brakuje więc chyba na żadnym polskim stole na śniadanie w Niedzielę Wielkanocną. U mnie w domu faszerowane jajka też zawsze są obecne. I jak zawsze warto starać się o to, żeby(...)jedzenie było jak najbardziej urozmaicone - dlatego warto przygotować kilka różnych farszy do "nadziania" jajek 😄 Dziś pokażę Wam przepis na pyszny farsz pieczarkowy. Jajka faszerowane pieczarkami - przepis na 2 porcje Do przygotowania jajek faszerowanych będziesz potrzebować: 2 jajka, 150g pieczarek, pół cebuli, łyżkę oleju, łyżkę szczypiorku, łyżkę miękkiego masła, sól, pieprz i oregano do smaku. 1. Jajka ugotuj, ostudź, obierz, przekrój

Z notatnika dietetyka
Jajka faszerowane pastami rybnymi 107

Jajka faszerowane pastami rybnymi(...)kolejna propozycja na odmienienie sposobu podawania wielkanocnych jajek. Tym razem jajka nadziewane są pastami z ryb, a dokładniej z wędzonej makreli, morszczuka i łososia. Pasty do nadziewania jajek przygotowuje się bardzo szybko, wystarczy do utartych żółtek dodać kawałki wędzonych ryb, doprawić do smaku i ładnie wyporcjować do połówek białek. Jajka faszerowane pastami rybnymi z pewnością znajdą wielu amatorów podczas wielkanocnych

niecodziennikpary
Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet 82

Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet to moja kolejna propozycja na proste koreczki z jajek. Do farszu celowo używam jogurtu naturalnego a nie ciężkiego majonezu z dwóch powodów. Po pierwsze jajka faszerowane w tym przepisie pełnią rolę imprezowych koreczków, więc nie mogą(...)być jednorazowo zbyt ciężkie. Po drugie jednym z głównych składników jajka faszerowanego jest kawałek kiełbasy wieprzowej fuet, który również jest kaloryczny. Z tych powodów żółtka jajek ucieram z lekkim jogurtem. Czytaj dalej "Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Jajka faszerowane z łososiem Rozgrzewająca zupa z kapustą i kiełbasą Jajka z pieczarkami

Moja Delicja
Jajka faszerowane pastą z serkiem topionym 204

Jajka faszerowane pastą z serkiem topionym. Dziś mam dla Was przepis (pomysł) na jajka faszerowane pastą z serkiem topionym. Tak przygotowane jajka sprawdzą się zarówno na przyjęciach, spotkaniach z przyjaciółmi, jak również na święta wielkanocne. No cóż, jajka faszerowane to jedno z podstawowych dan jakie serwuje się na Wielkanoc. Tradycyjnie na stołach wielkanocnych nie może zabraknąć najróżniejszych sałatek i jajek(...)Poza prostymi jajkami z majonezem, warto też postawić na stole najróżniejsze faszerowane jajka . Dzisiejsza wersja może nie należy do lekkich, ale jest naprawdę pyszna. I co równie ważne, takie jajka przygotujecie dosłownie w kilka minut Spróbujcie. Składniki: 3 jajka 1 trójkąt serka topionego – u mnie z borowikami Sertop 2 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz i sól do smaku Przygotowanie

Słodkie okruszki
Faszerowane jajka z fetą i oliwkami 39

Faszerowane jajka z fetą i oliwkami Dziś mam dla Ciebie jeszcze jedną "jajkową" wielkanocną inspirację. Jest ona troszkę nietypowa, jak dla świątecznej tradycji, ale ja czasami lubię zaszaleć i dać się ponieść kulinarnej fantazji. Faszerowane jajka z fetą i oliwkami idealnie pasują do wielkanocnego menu. Są bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do ich przygotowania potrzebujesz dodatkowo(...)oliwek. Ja użyłam tych nadziewanych migdałami, ale mogą też być zwykłe, bez żadnego nadzienia. Jeśli chcesz, możesz wykorzystać także czarne oliwki. Na blogu znajdziesz również inne smaczne przepisy na faszerowane jajkaFaszerowane jajka na kilka sposobów . Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, kliknij i zaobserwuj → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/ KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane 112

Jajka faszerowane znają wszyscy, a przepisów i pomysłów na ich podanie jest całe mnóstwo, z dodatkami, bez dodatków – jak tylko lubimy. Tutaj nie ogranicza nas nic :) Dzisiejszy przepis to propozycja na Wielkanocny stół, choć równie fajnie sprawdzą się na imprezie, w karnawale, czy po prostu podane na kolację, śniadanie… Składniki na jajka faszerowane: 4 jajka 1,5 łyżeczki(...)majonez, pomidor, zielenina, sól, pieprz. Mieszamy dokładnie, najlepiej widelcem, rozdrabniając przy tym jajka. Z całości powstanie nam zwarta masa. Gotową masą, delikatnie faszerujemy skorupki jajek, przekładamy na talerz i faszerowane jajka chowamy na godzinę do lodówki. Po godzinie jajka stroną masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle ( skorupką do góry ) na złoty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu

NiePieprz.pl