Faszerowane jajka z fetą i oliwkami Dziś mam dla Ciebie jeszcze jedną "jajkową" wielkanocną inspirację. Jest ona troszkę nietypowa, jak dla świątecznej tradycji, ale ja czasami lubię zaszaleć i dać się ponieść kulinarnej fantazji. Faszerowane jajka z fetą i oliwkami idealnie pasują do wielkanocnego menu. Są bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do ich przygotowania potrzebujesz dodatkowo tylko fety i oliwek. Ja użyłam tych nadziewanych migdałami, ale mogą też być zwykłe, bez żadnego nadzienia. J... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...