Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Ten przepis nie jest standardowym przepisem na jajka faszerowane. Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zrobić jajka faszerowane - zapraszamy! The post Jajka faszerowane szczypiorkiem, koperkiem i pietruszką appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyIlość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu 2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli do smaku Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko(...)odsączonego tuńczyka i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Ugotować i obrać jajka 2. Pokroić jajka na połówki 3. Oddzielić żółtko od białka 4. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 5. Nafaszerować jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane tuńczykiem Artykuł Jajka faszerowane tuńczykiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plJajka faszerowane znajdują się chyba w każdym polskim domu na wielkanocne śniadanie. Warto więc zadbać o to, by były różnorodne - tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Dlatego dziś pokażę Wam wersję dla miłośników szpinaku 😉 Jajka faszerowane szpinakiem i fetą - przepis na 2 porcje Do przygotowania jajek faszerowanych będziesz potrzebować: 2 jajka, 100g szpinaku, 20g fety, gałązkę koperku, łyżeczkę oleju
Z notatnika dietetykarzeczą jest bardzo dobrej jakości biała kiełbasa. I tu znów zobaczcie jaki ma skład, kupcie najlepiej surową aby ugotować ją w wywarze. Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka(...)awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 1 h i 20 minut Składniki: – 500 białej kiełbasy surowej – 2 l bulionu lub domowego rosołu – 500 ml dobrego zakwasu na żurek – 2-3 listki laurowe – 1 łyżeczka majeranku suszonego – 2 ząbki czosnku – 2-3 łyżeczki chrzanu – kilka
nietylkopasta.plJajka faszerowane szpinakiem to bardzo szybki, smaczny sposób na świąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać(...)pieprzem. Przekroić jajka na pół. Szpinak wymieszać z majonezem oraz chrzanem i delikatnie doprawić do smaku. Na połówki jajek wyłożyć farsz. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i pokroić na połówki 2. Szpinak rozmrozić i podsmażyć z czosnkiem 3. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 4. Nafaszerować jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane szpinakiem Artykuł Jajka faszerowane szpinakiem
KuchniaWeDwoje.plJajka faszerowane tuńczykiem to nie tylko idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerowane tuńczykiem: Składniki Jajka – 8 sztuk 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Szczypiorek Sól i pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie(...)sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – Wielkanocny gulasz z wołowiny . Artykuł Jajka faszerowane tuńczykiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale PysznieJajka faszerowane awokado – szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, a dodatkowo zdrowe i dietetyczne. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka ½ dojrzałego awokado sok z cytryny szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko(...)żółtka i przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Białka gotowanego jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół 2. Awokado zmiażdżyć widelcem i dodać żółtka 3. Wszystko razem wymieszać i doprawić 4. Nafaszerować jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane awokado Artykuł Jajka faszerowane awokado pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plJajka faszerowane większości z nas kojarzą się z Wielkanocą - zwłaszcza teraz, gdy powoli zbliżają się święta... Ja jednak uważam, że mogą stanowić pyszne urozmaicenie codziennej diety przez cały rok, a nie tylko od święta 😉 Możemy przygotować je na śniadanie, kolację czy nawet jako przekąskę na imprezie. Jajka są też dość uniwersalne - możemy przygotować do nich dowolny farsz(...)doskonale mogą wpisać się w ruch zero waste - w końcu pastę do nadziania jajek możemy przygotować z tego, co nam akurat zostało w lodówce. Innymi słowy - robimy przegląd lodówki 😁 Jajka faszerowane fetą i pomidorami - przepis na 2 porcje Do przygotowania jajek faszerowanych będziesz potrzebować: 2 jajka, 25g sera feta, łyżeczkę jogurtu, 3 kawałki suszonych pomidorów, łyżkę szczypiorku, pieprz do smaku
Z notatnika dietetykasosem. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 50 g szynki drobiowej 3 – 4 sztuki suszonych śliwek 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki tartego chrzanu Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać(...)śliwki, chrzan oraz musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Ugotować i obrać jajka 2. Pokroić jajka na pół 3. Oddzielić żółtka od białek 4. Do żółtej dodać resztę składników i wymieszać 5. Nafaszerować jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane szynką Artykuł Jajka faszerowane szynką pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plkolejny przepis na Wielkanocny stół. Jajka w tej wersji są dla osób dbających o zdrowie, bez majonezu i innych tego typu dodatków. Zdrowo i zielono! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g mrożonego groszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli(...)widelcem lub zmiksować blenderem. Przekroić jajka na pół. Groszek dokładnie wymieszać z natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Na połówki jajek wyłożyć farsz. Krok po kroku: 1. Ugotować jajka, obrać i pokroić na połówki 2. Ugotować groszek 3. Zmiażdżyć groszek i dodać resztę składników 4. Nafaszerować jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane zielonym groszkiem Artykuł Jajka faszerowane
KuchniaWeDwoje.plszklanki bułki tartej sól pieprz olej rzepakowy (można użyć masła klarowanego) Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy. Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół (użyjcie bardzo ostrego nożna i zróbcie to energicznie, wtedy jest większa szansa, że skorupki Wam się bardzo nie pokruszą). Jajka delikatnie wydrążamy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy(...)jogurt, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Jeżeli masa bardzo się kruszy, dodajcie więcej majonezu lub jogurtu. Jajka napełniamy powstałym farszem, posypujemy bułką tartą i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor – potrwa to około 2 minuty. Podobne przepisy: Smażone jajka faszerowane Artykuł Smażone jajka faszerowane pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyszklanki bułki tartej sól pieprz olej rzepakowy (można użyć masła klarowanego) Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy. Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół (użyjcie bardzo ostrego nożna i zróbcie to energicznie, wtedy jest większa szansa, że skorupki Wam się bardzo nie pokruszą). Jajka delikatnie wydrążamy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy(...)jogurt, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Jeżeli masa bardzo się kruszy, dodajcie więcej majonezu lub jogurtu. Jajka napełniamy powstałym farszem, posypujemy bułką tartą i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor – potrwa to około 2 minuty. Podobne przepisy: Smażone jajka faszerowane Artykuł Smażone jajka faszerowane pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovydania z JAJEM w roli głównej 1. Jajecznica z cukinią i pieczarkami 2. Kotlety jajeczne z kaszą manną 3. Muffiny jajeczne ze szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne(...)nadziewane 15. Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu 16. Jajko sadzone w paprykowych obręczach 20. Jaja w marynacie 21. Jajko po karpacku 22. Jajo z rybką 23. Jajka faszerowane sardynkami, oliwkami i pomidorami
Tradycyjna Kuchniaczym kojarzą się święta? Niezaprzeczalnie z jajkami ! Oprócz pięknie ustrojonych pisanek na naszych stołach na pewno znajdą się różne warianty tego produktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 6 jajek 70 gram tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie
Taste Therapy