Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane znajdują się chyba w każdym polskim domu na wielkanocne śniadanie. Warto więc zadbać o to, by były różnorodne - tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Dlatego dziś pokażę Wam wersję dla miłośników szpinaku 😉 Jajka faszerowane szpinakiem i fetą - przepis na 2 porcje Do przygotowania jajek faszerowanych będziesz potrzebować: 2 jajka, 100g szpinaku, 20g fety, gałązkę koperku, łyżeczkę oleju, pieprz do smaku, rzodkiewkę. 1. Jajka ugotuj, ostudź, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. 2. Szpinak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.