kolejny przepis na Wielkanocny stół. Jajka w tej wersji są dla osób dbających o zdrowie, bez majonezu i innych tego typu dodatków. Zdrowo i zielono! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g mrożonego groszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli(...)widelcem lub zmiksować blenderem. Przekroić jajka na pół. Groszek dokładnie wymieszać z natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Na połówki jajek wyłożyć farsz. Krok po kroku: 1. Ugotować jajka, obrać i pokroić na połówki 2. Ugotować groszek 3. Zmiażdżyć groszek i dodać resztę składników 4. Nafaszerować jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane zielonym groszkiem Artykuł Jajka faszerowane
KuchniaWeDwoje.plszklanki bułki tartej sól pieprz olej rzepakowy (można użyć masła klarowanego) Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy. Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół (użyjcie bardzo ostrego nożna i zróbcie to energicznie, wtedy jest większa szansa, że skorupki Wam się bardzo nie pokruszą). Jajka delikatnie wydrążamy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy(...)jogurt, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Jeżeli masa bardzo się kruszy, dodajcie więcej majonezu lub jogurtu. Jajka napełniamy powstałym farszem, posypujemy bułką tartą i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor – potrwa to około 2 minuty. Podobne przepisy: Smażone jajka faszerowane Artykuł Smażone jajka faszerowane pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyszklanki bułki tartej sól pieprz olej rzepakowy (można użyć masła klarowanego) Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy. Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół (użyjcie bardzo ostrego nożna i zróbcie to energicznie, wtedy jest większa szansa, że skorupki Wam się bardzo nie pokruszą). Jajka delikatnie wydrążamy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy(...)jogurt, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Jeżeli masa bardzo się kruszy, dodajcie więcej majonezu lub jogurtu. Jajka napełniamy powstałym farszem, posypujemy bułką tartą i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor – potrwa to około 2 minuty. Podobne przepisy: Smażone jajka faszerowane Artykuł Smażone jajka faszerowane pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovydania z JAJEM w roli głównej 1. Jajecznica z cukinią i pieczarkami 2. Kotlety jajeczne z kaszą manną 3. Muffiny jajeczne ze szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne(...)nadziewane 15. Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu 16. Jajko sadzone w paprykowych obręczach 20. Jaja w marynacie 21. Jajko po karpacku 22. Jajo z rybką 23. Jajka faszerowane sardynkami, oliwkami i pomidorami
Tradycyjna Kuchniaczym kojarzą się święta? Niezaprzeczalnie z jajkami ! Oprócz pięknie ustrojonych pisanek na naszych stołach na pewno znajdą się różne warianty tego produktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 6 jajek 70 gram tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie
Taste TherapyJajka faszerowane to jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko się chce 😉 Moja propozycja to jajka faszerowane pastą z awokado przygotowaną na wzór meksykańskiego guacamole. Pasta oprócz awokado zawiera papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę oraz sok z limonki. Taka pasta dobrze komponuje się
Kuchnia MagdaLenyJajka faszerowane to jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko się chce 😉 Moja propozycja to jajka faszerowane pastą z awokado przygotowaną na wzór meksykańskiego guacamole. Pasta oprócz awokado zawiera papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę oraz sok z limonki. Taka pasta dobrze komponuje się
Kuchnia MagdaLenyInna wersja jajek faszerowanych. Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu. Można zaskoczyć domowników. Grzyby wiosną i to jeszcze na polanie. Polecam na śniadanie i oczywiście na Święta. Składniki: 6 jajek ( oczywiście można więcej ) Kawałek papryki konserwowej 1 ogórek konserwowy + jeden 6 pieczarek marynowanych 2 gałązki natki pietruszki Sól Pieprz Majonez szczypiorek Dodatkowo Mocna herbata Koncentrat barszczu czerwonego Wykonanie(...)natkę pietruszki bardzo drobno kroimy. Łączymy wszystko z żółtkami. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy jajka. Ogórka korniszona kroimy na plasterki ( posłużą nam jako podstawa faszerowanego jajka ). Ogórkiem zamykamy otwór w faszerowanym jajkiem. Jajko stawiamy na talerzyku posypanym krojonym szczypiorkiem. Na górę jajek nakładamy ufarbowane, odsączone czapeczki. I grzybki gotowe. SMACZNEGO
Smaki Ewytakże czas świąteczny, kiedy spotykamy się z najbliższymi i świętujemy. Na stole są babki, serniki, jajka i wiele innych pyszności. Dziś chciałabym Wam przedstawić prosty i szybki przepis na Jajka faszerowane z tuńczykiem. Wystarczy raptem 20-25 minut i danie gotowe :D POLECAM! Jajka faszerowane z tuńczykiem 6 jajek 1/2 pomidora 1 puszka tuńczyka pęczek natki pietruszki 1 łyżka
Gotuję TestujęJajka faszerowane tuńczykiem (z olejem rzepakowym, bez majonezu) . To moja kolejna świąteczna propozycja. Choć takie jajka też często podaję np. na rodzinnych przyjęciach. Tak faszerowane jajka są lżejsze i zdrowsze od tradycyjnych jajek z majonezem, a na pewno posmakują nie jednej osobie. Jeśli tak jak ja uwielbiacie tuńczyka, spróbujcie Składniki: 3 jajka* 1 puszka tuńczyka w kawałkach 170 g około(...)oleju. Naszym prostym tuńczykowym farszem nadziewamy połówki białek. *resztę farszu można wykorzystać np. na kanapki, dodać drobno pokrojony ogórek i nadziać inne jajka itd. Smacznego Talerzyk, na którym podałam faszerowane jajka pochodzi z Galerii Cuda Świata . Polecam Wam tam zajrzeć
Słodkie okruszkiDziś oderwiemy się trochę od słodkości, ale pozostajemy dalej w klimacie wielkanocnym Mam dla Was pomysł na jajka. Jajka faszerowane śledziem będą świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie, czy poczęstunek dla gości. Przepis jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu. Cztery składniki i gotowe Jajka faszerowane śledziem Składniki: 6 jajek 3 filety śledziowe a la Matias pół pęczku koperku 3 łyżki(...)Następnie białka układamy na talerzu. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym koperkiem. Smacznego Artykuł Jajka faszerowane śledziem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeJajka można przygotować w różnej formie, tym razem zrobiłam jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami. Są wyraziste i bardzo smaczne, lekko ostre za sprawą musztardy. Taki smaczny początek dnia:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 5-6 pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta sól szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pokroić(...)jajka na połówki i z każdej połówki wyciągnąć żółtko. Żółtka zmiksować za pomocą blendera z pieczarkami, majonezem i musztardą, doprawić pieprzem i solą. Powstałą masą wypełnić miejsce po żółtku. Jajka posypać szczypiorkiem. Krok po kroku: 1. Ugotować jajka i wyjąć z nich żółtka 2. Zmiksować składniki na masę 3. Napełnić białko masą Pobierz wersję do druku: Pobierz Jajka faszerowane marynowanymi
KuchniaWeDwoje.plJajka chyba smakują każdemu, a farsz do jajek można przygotować do naszych smaków na wiele sposobów. Ja dziś proponuję wam jajeczka z buraczkami , które są przepyszne, a na dodatek świetnie prezentują się na stole. Z dodatkiem chrzanu smakują obłędnie. Gorąco zachęcam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka faszerowane buraczkami – składniki: 5 jaj rozmiar M 1 czubata łyżka chrzanu(...)pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka faszerowane buraczkami – sposób wykonania: Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, aby ładnie odeszła skorupka. Należy pamiętać, aby jajka nie gotować zbyt długo, aby białka nie były sine. Najlepiej od wrzenia wody tak około 8 – 10 minut. Ugotowane jajka obieramy i przekrawamy na połówki. Następnie wydrążamy żółtka i wkładamy do miski
Olcia gotuje!moim blogu znajdziecie też kilka przepisów zgodnych z zero waste 😉 Dziś zrobiłam przegląd swojej lodówki i doszłam do wniosku, że z tego, co tam znalazłam, bez problemu mogę zrobić faszerowane jajka - idealne na wielkanocne (i nie tylko) śniadanie. Faszerowane jajka - przepis na 8 porcji Do przygotowania faszerowanych jajek będziesz potrzebować: 8 jajek, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, pół łyżeczki słodkiej papryki
Z notatnika dietetykamoże się obejść bez faszerowanych jajek. W zeszłym roku przygotowałam jajka faszerowane śledziem i burakiem . Burak bardzo mi do jajek przypasował, gotując więc wczoraj buraki na obiad ugotowałam jednego więcej i odłożyłam, żeby przygotować nowy farsz do jajek. Jajka faszerowane pastą z buraków - przepis na 4 sztuki Do przygotowania jajek będą Ci potrzebne: 4 jajka, 1 burak, 40g serka chrzanowego
Z notatnika dietetyka