Jajka można przygotować w różnej formie, tym razem zrobiłam jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami. Są wyraziste i bardzo smaczne, lekko ostre za sprawą musztardy. Taki smaczny początek dnia:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 5-6 pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta sól szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pokroić jajka na połówki i z każdej połówki wyciągnąć żółtko. Żółtka zmiksować za pomocą blendera z pie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.