Przepis na : śniadanie
Wielkanocne śniadanie u mnie w domu nie może się obejść bez faszerowanych jajek. W zeszłym roku przygotowałam jajka faszerowane śledziem i burakiem . Burak bardzo mi do jajek przypasował, gotując więc wczoraj buraki na obiad ugotowałam jednego więcej i odłożyłam, żeby przygotować nowy farsz do jajek. Jajka faszerowane pastą z buraków - przepis na 4 sztuki Do przygotowania jajek będą Ci potrzebne: 4 jajka, 1 burak, 40g serka chrzanowego Almette, łyżka jogurtu greckiego, łyżka posiekanego szczypiorku, sól i pieprz... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...