Jajka faszerowane tuńczykiem (z olejem rzepakowym, bez majonezu)

Jajka faszerowane tuńczykiem (z olejem rzepakowym, bez majonezu)

Jajka faszerowane tuńczykiem (z olejem rzepakowym, bez majonezu)

Jajka faszerowane tuńczykiem (z olejem rzepakowym, bez majonezu) . To moja kolejna świąteczna propozycja. Choć takie jajka też często podaję np. na rodzinnych przyjęciach. Tak faszerowane jajka są lżejsze i zdrowsze od tradycyjnych jajek z majonezem, a na pewno posmakują nie jednej osobie. Jeśli tak jak ja uwielbiacie tuńczyka, spróbujcie Składniki: 3 jajka* 1 puszka tuńczyka w kawałkach 170 g około 2 łyżeczki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Woj-len kolorowy pieprz do smaku (u mnie w młynku) szczypiore... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.