Dziś kolejna wielkanocna inspiracja, tym razem w temacie jajecznym. Jak wiadomo, tradycyjna Wielkanoc nie może się obyć bez jajek. Dania z ich udziałem zawsze królują na naszych świątecznych stołach. Jajka faszerowane koperkowym serkiem, to pysznie i proste danie, przygotujemy w dosłownie kilka chwil. Będą idealnym uzupełnieniem innych jajecznych farszów. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów Jajka faszerowane koperkowym serkiem Jajka faszerowane koperk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...