Przepis na : śniadanie
Kolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się na talerzu i świetnie smakują. składniki: 5 jajek 1 średnie dojrzałe awokado sok z cytryny do skropienia awokado 1 łyżka majonezu suszone pomidory z czosnkiem i bazylią natka pietruszki Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Wydrążyć łyżką miąższ ze skórki i przełożyć... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...