Jajka faszerowane chrzanem japońskim Jajka faszerowane na ostro czyli jajka z chrzanem japońskim. Jajka z wasabi to doskonała odmiana dla dla tłustych ciężkich dań wielkanocnych. Delikatne jajka i pikantne lekkie nadzienie, które doskonale uzupełnia się z całą resztą. Jajka faszerowane po japońsku to coś dla prawdziwych koneserów lekkich potraw. Prosty przepis na jajka faszerowane chrzanem bez majonezu i bez skorupek. Delikatny kremowy serek i japoński chrzan wasabi tworzą proste i smaczne nadzienie. Tylko ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.