wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś inną wersję i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Składniki: * 5 jajek * 100 g wędzonego łososia * 2-3 łyżki majonezu kieleckiego * 1-2 łyżeczek chrzanu * 1 łyżka jogurtu greckiego * pieprz * zielona cebulka Jajka ugotowałam na twardo, dobrze
Zdrowa Kuchnia SowyJajka faszerowane serem z niebieską pleśnią i bazylią. udekorowane suszonymi pomidorami Składniki: 4 jajka 100 g sera gorgonzola 1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego kilka listków bazylii 2 pomidory suszone pieprz, sól Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Przeciąć na połówki i wyjąć żółtka. Ser pleśniowy ugnieść widelcem, dodać śmietanę, żółtka i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszać, doprawić
wyzwania kuchennepodać te małe przekąski. ZOBACZ PRZEPIS 26. Domowe bagietki czosnkowe Miękkie i aromatyczne bagietki czosnkowe. Przepis jest bez jajek, a zrobisz je bardzo prosto. Możesz podać je obok innych przekąsek lub stworzyć z nich grzanki z dodatkami. ZOBACZ PRZEPIS 27. Jajka faszerowane z groszkiem Kolejny przepis na jajka faszerowane – tym razem z oliwkami i zielonym groszkiem. Składniki pysznie się(...)chrupkami Cheetos i serem żółtym. Sałatka idealnie pasuje na Sylwestra – wygląda wystrzałowo, a smakuje jeszcze lepiej. ZOBACZ PRZEPIS 29. Pieczarkowe jajka faszerowane Jajka nadziewane farszem z pieczarkami. To mój ulubiony przepis na jajka faszerowane – przygotowuję je na każdą imprezę Sylwestrową i zawsze pierwsze znikają ze stołu. ZOBACZ PRZEPIS 30. Sałatka z makaronem ryżowym Sałatka z makaronem w kształcie
Via GustoKolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie smacznie. składniki 4 jajka ok 8 średniej wielkości pieczarek - drobno posiekanych 1/2 cebuli - drobno pokrojonej garść pietruszki 3 spore łyżki majonezu sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku przygotowanie Jajka ugotować
Stare Garydokładnie przykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 100 g wędzonego łososia 6 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu sok 1/2 cytryny sól pieprz koperek Wykonanie: Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy
Kulinarne przygody GatityTakie jajka robiła moja mama. Ja z lenistwa jakoś nieczęsto się zabierań za ich robienie. Po dniu dzisiejszym, po raz kolejny stwierdzam, że sama nie wiem
Polska ZupaWłaśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na
Anioły w kuchniPrzystawka, kolacja, przekąska...smacznie i kolorowo.Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.Wyjmujemy żółtka.Farsz z groszkiem:Jedna mała cebula i mały ząbek
Pasje JolkiWłaśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na
Anioły w kuchniDawno nie robiłam jajek faszerowanych na ciepło. To było danie, które jako jedyne nauczyłam się robić na zajęciach ZPT (czyli zajęciach praktyczno-technicznych) w podstawówce (wieki całe temu;). Robię je z zwykle bez żadnych dodatków, dzisiaj wersja z żółtym serem. Można też dodać przesmażone z cebulą pieczarki. Składniki: * 5 jajek ugotowanych na twardo * cebula * 1-2 łyżki startego żółtego
Zdrowa Kuchnia SowyJajka faszerowane. Nie wyobrażam sobie bez nich wielkanocnego stołu. Można je zrobić na wiele sposobów. Dziś pokaże Wam moje ulubione. To potrawa która gości na polskich stołach nie tylko od święta, ale także jako urozmaicenie śniadania. Jednak chyba nigdy nie smakuje tak dobrze jak właśnie wtedy. Te które najbardziej lubię to jajka faszerowane pieczarkami i jajka faszerowane awokado(...)tylko. Przepadam także za jajkami faszerowanymi łososiem, kiełkami i beczułkami z jajek z szynki długo dojrzewającej. Różnorodność smaków jest ogromna – każdy znajdzie coś dla siebie. Jaka faszerowane rzodkiewkami i zielonym ogórkiem Jajka faszerowane rzodkiewkami to także ciekawy pomysł na wiosenne śniadanie. Do ich zrobienia potrzebujemy: -3 jajek -kilku rzodkiewek -małego ogórka -około łyżki jogurtu naturalnego -łyżeczki majonezu -soli
Arbuziakipieczarkami, przestudzić. Pomidory posiekać, wymieszać z pieczarkami oraz roztartymi żółtkami z jajek. Dodać posiekany szczypiorek i rzeżuchę, przyprawić do smaku. Nadziać jajka. Na talerzu ułożyć listki sałaty, połówki faszerowanych jajek, całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem
Magiczne Życie MartyWielkanocnym stole obowiązkowe są faszerowane jajca. Dziś odsłona z cudownymi pomidorami suszonymi oraz fetą. Ładny kolor jajka zawdzięczają marchwi oraz paście paprykowej. Następne planuję zrobić z awokado oraz oliwkami i wasabi. Zobaczę, które lepsze? Chociaż chyba najlepsze są te zwykłe z majonezem i ze szczypiorkiem :) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3 szt. pomidorów suszonych z oliwy 1 mała(...)majonezem i pastą paprykową. Doprawiamy pieprzem. Wypełniamy białka. Pomidorki suszone drobno siekamy i układamy na wierzch każdego jajka. Z majonezu i jogurtu robimy sos do polania jajek. Dekorujemy szczypiorkiem. jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchwią
Bon Appetit MałgorzatyProste, szybkie, smaczne i ładne - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam! składniki 6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia
Stare Garydrugie wydanie e-magazynu COOLmag :) A w nim wiele ciekawych, wiosennych i świątecznych przepisów, interesujący wywiad i piękne ilustracje. Oraz moje propozycje na niebanalnie faszerowane jajka oraz domowy majonez od strony 60. Zapraszam do przeglądania i inspiracji :) z anchois z awokado i wasabi faszerowane suszonymi pomidorami domowy majonez WSZYSTKIE PRZEPISY ZNAJDZIECIE W MAGAZYNIE
Bon Appetit Małgorzaty