jajka faszerowane - 2526 przepisów (strona:4/169)

Wielkanocne jajka faszerowane 88

Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia. Składniki : * 6 jajek Farmio ugotowanych na twardo * 2 łyżki majonezu * garść czarnych oliwek * kilka listków świeżej bazylii * rzeżucha * sól, pieprz  * szczypta czarnuszki Przygotowanie : Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem

Magiczne Życie Marty
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 959

Jajka faszerowane smażonymi pieczarkami z cebulką i tymiankiem. Przepyszne połączenie, zapewniam Was, że smak jest po prostu obłędny. Aż zaczęłam się zastaniawiać dlaczego bywają u nas tak rzadko... pojawiają się obowiązkowo na Wielkanoc, i sporadycznie  poza nią. A przygotowuje się je tak błyskawicznie. Przepis z kajeciku mojej Córci, niestety autor nieznany. Polecam baaardzo gorąco! ;-) Jedna porcja jest bardzo mała(...)smak wyjątkowy dlatego proponuję przygotować od razu z 2-3 porcji. Składniki: - 4 jajka ugotowane na twardo - 10 maleńkich pieczarek (lub 5 większych) - 1 malutka cebula - ok.3/4 łyżeczki tymianku (do smaku) - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - sól i pieprz do smaku - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - 1-2 łyżki majonezu Pieczarki, umyć, pokroić na plastry. Cebulę obrać

Smaczne Zdrowe
Wielkanocne jajka faszerowane 50

Jajka to wielkanocna tradycja. Zazwyczaj przygotowujemy tradycyjne jajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki

Szybko Tanio Smacznie
Jajka faszerowane łososiem wędzonym i chrzanem 16

wskazówek. Składniki: Jajka przed gotowaniem powinny być w temperaturze pokojowej. Dzięki temu unikniesz pękania skorupek podczas gotowania. Zazwyczaj wyjmuję jajka z lodówki na 2 godziny przed gotowaniem. Jajka nie mogą być za świeże (dotyczy wiejskich jaj, sklepowe zanim trafia na nasz stół mają już ponad tydzień czasu), ponieważ będą się źle obierały. Farsz do jajek może być dowolny, ogranicza(...)godziny wcześniej z lodówki jajka, wkładam do garnka z osoloną i zimną wodą. Dodatek soli zapobiega pękaniu jajek. Gotuję na średnim ogniu. Uwaga na zbyt dużym ogniu jajka mają tendencję do pękania. Średniej wielkości jajka gotuję około 8 minut od czasu zagotowania się wody. Dla większych jajek czas gotowania wynosi do 10minut. Nie gotuj jajek dłużej, ponieważ mogą mieć nieapetyczną

Ania gotuje
Jajka faszerowane łososiem wędzonym i chrzanem 13

wskazówek. Składniki: Jajka przed gotowaniem powinny być w temperaturze pokojowej. Dzięki temu unikniesz pękania skorupek podczas gotowania. Zazwyczaj wyjmuję jajka z lodówki na 2 godziny przed gotowaniem. Jajka nie mogą być za świeże (dotyczy wiejskich jaj, sklepowe zanim trafia na nasz stół mają już ponad tydzień czasu), ponieważ będą się źle obierały. Farsz do jajek może być dowolny, ogranicza(...)godziny wcześniej z lodówki jajka, wkładam do garnka z osoloną i zimną wodą. Dodatek soli zapobiega pękaniu jajek. Gotuję na średnim ogniu. Uwaga na zbyt dużym ogniu jajka mają tendencję do pękania. Średniej wielkości jajka gotuję około 8 minut od czasu zagotowania się wody. Dla większych jajek czas gotowania wynosi do 10minut. Nie gotuj jajek dłużej, ponieważ mogą mieć nieapetyczną

Ania gotuje
Jajka faszerowane łososiem 96

dekoracji jajek. Żółtka mieszamy z posiekanym łososiem. Farsz nakładamy po 1 łyżeczce do białek, dekorujemy plasterkami łososia i natka pietruszki. Później zjadamy :)  jajka faszerowane łososiem

Bon Appetit Małgorzaty
Faszerowane jajka z kremem Dijonnaise 61

Faszerowane jajka urozmaicą każdy świąteczny stół. Idealnie komponują się w smaku z rzeżuchą, są pyszne! Składniki: 4 jajka, 2 łyżeczki musztardy, szczypta soli, szczypta pieprzu, rzeżucha. PRZYGOTOWANIE:  Jajka gotujemy na twardo. Gdy  ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem

Aga w kuchni
Wielkanocne Jajka Faszerowane 8

pozycja na liście wielkanocnego menu. Chociażby dlatego, że to właśnie jajka kojarzą nam się z Wielkanocą. Wówczas przygotowujemy pyszny żurek z dodatkiem święconego jajka, sałatki wielkanocne i faszerowane jajka. Jajka faszerowane szynką mogę polecić każdemu, nie znam osoby, która ich nie lubi. Ich smak jest nie do opisania. Wręcz rozpływają się w ustach! Kiedy skosztujecie jednego, z pewnością sięgniecie(...)miseczki, dodajemy do nich startą szynkę, szczypiorek, majonez oraz chrzan. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowy farsz nakładamy na białka jajek i układamy na półmisku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wielkanocne Jajka Faszerowane pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 534

Dzisiaj podaję Wam przepis na kolejne Wielkanocne danie, w dietetycznej wersji. Zamiast kalorycznego majonezu wykorzystałam serek homogenizowany naturalny. Do tego łosoś wędzony i szczypiorek, czyli samo zdrowie :) JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM WĘDZONYM Składniki: - jajka ugotowane na twardo - łosoś wędzony - szczypiorek - serek homogenizowany naturalny lub inny serek kremowy - sól, pieprz Jajka przekroić na pół wyciągnąć żółtka, przełożyć do miski i zagnieść widelcem

Zgrabne Gotowanie
Jajka faszerowane z łososiem 126

wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś inną wersję  i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Składniki: * 5 jajek * 100 g wędzonego łososia * 2-3 łyżki majonezu kieleckiego * 1-2 łyżeczek chrzanu * 1 łyżka jogurtu greckiego * pieprz * zielona cebulka Jajka ugotowałam na twardo, dobrze

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jajka faszerowane serem gorgonzola 67

Jajka faszerowane serem z niebieską pleśnią i bazylią. udekorowane suszonymi pomidorami Składniki: 4 jajka 100 g sera gorgonzola 1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego kilka listków bazylii 2 pomidory suszone pieprz, sól Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Przeciąć na połówki i wyjąć żółtka. Ser pleśniowy ugnieść widelcem, dodać śmietanę, żółtka i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszać, doprawić

wyzwania kuchenne
Jajka faszerowane z pieczarkami 104

Kolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie smacznie.  składniki 4 jajka ok 8 średniej wielkości pieczarek - drobno posiekanych 1/2 cebuli  - drobno pokrojonej garść pietruszki 3 spore łyżki majonezu sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku przygotowanie Jajka ugotować

Stare Gary
Jajka faszerowane pastą łososiową 74

dokładnie przykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 100 g wędzonego łososia 6 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu sok 1/2 cytryny sól pieprz koperek Wykonanie: Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane 68

Takie jajka robiła moja mama. Ja z lenistwa jakoś nieczęsto się zabierań za ich robienie. Po dniu dzisiejszym, po raz kolejny stwierdzam, że sama nie wiem

Polska Zupa
Jajka faszerowane 96

Właśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na

Anioły w kuchni