Kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem są to jajka z kremem na bazie majonezu, musztardy, żółtek, jajka oraz smażonego boczku. Przygotowanie kremu boczkowego rozpocząć należy od usmażenia boczku. Ja wybieram bardzo cienkie plastry boczku wędzonego , które układam na zimnej patelni, wstawiam całość na ogień i smażę na małym ogniu. Kiedy boczek jest już fajnie wytopiony i przyrumieniony z jednej strony, przewracam go i kontynuuję smażenie. Boczek powinien być bardzo dobrze wytopiony, chrupiący, ale nie nal... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...