Przepis na : śniadanie
Takie jajka robiła moja mama. Ja z lenistwa jakoś nieczęsto się zabierań za ich robienie. Po dniu dzisiejszym, po raz kolejny stwierdzam, że sama nie wiem czemu. Nie takie jajka straszne. A efekt jest naprawdę smaczny. Ja lubię te jajka bardzo :) 10 jajek 1 łyżka musztardy natka pietruszki sól bułka tarta masło Zaczynamy od […] czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...