Uwielbiam jajka i mogłabym je jeść w każdej ilości i rozmaitej formie. A form tych jest mnogość i ciągle mi przychodzą do głowy nowe! Dzisiaj jedna z najprostszych, choć nie oznacza to wcale że mało smacznych! Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 jajka Łyżeczka majonezu Szczypiorek Sól ziołowa, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na pół i wyciągamy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez, posiekany szczypiorek oraz przyprawy. Wszystko ugniatamy widelcem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...