jabłka - 25490 przepisów (strona:916/1700)

Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą 230

Bardzo polecam! Wspomagałam się przepisem zamieszczonym na blogu  Niki   Składniki: ok 600 g wędzonej wieprzowiny  (miałam schab) 0,7-0,8 kg kiszonej kapusty 1 kwaśne jabłko 120 ml wina lub cydru  3 listki laurowe rękaw lub torebki do pieczenia sos musztardowy 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 szklanki bulionu  3- 4 łyżki musztardy(...)smaku przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Torebkę do pieczenia ułożyć w żaroodpornym naczyniu odpowiedniej wielkości.  Na dnie torebki ułożyć kapustę, dodać obrane i pokrojone w kawałki jabłko i listki laurowe. Dolać wino. Torebkę dokładnie zawiązać. Od góry zrobić kilka dziurek, aby nadmiar pary mógł się wydostać. Wstawić do piekarnika  - torba nie może dotykać ścianek ani góry

Stare Gary
Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą 182

cukier. Ciasto podaję pokrojone do gorącej kawy lub kakao, w ten zimowy czas jak znalazł! A kiedy włącza się łakomstwo łaciate ciasto smaruję konfiturą – na zdjęciu domowe jabłka z cynamonem i kardamonem przesmażone do szarlotki i zawekowane – oraz polewam syropem klonowym, z agawy lub miodem. Zdarzyło się z masłem i miodem gryczanym, pychotka!… W jakiejkolwiek wersji

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowe z gruszkami 124

rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki gruszki: – 5 sporych gruszek średnio twardych lub twardych – 1 szklanka cukru – 1 laska cynamonu

nietylkopasta.pl
Surówka Colesław 181

której podstawowym składnikiem jest szatkowana, surowa kapusta głowiasta. Nazwa pochodzi od niderlandzkiego słowa koolsla, oznaczającego sałatkę kapuścianą. W zależności od kraju czy upodobań dodawane są rozmaite dodatki jak: marchew, jabłko czy ananas. Jako sos używany bywa majonez lub maślanka, musztarda, czy ocet. Dodaje się również różne przyprawy i zioła. Od upodobań również zależy przygotowanie jak i proporcje składników (np. grubość(...)mniejszej ilości. Wszystko zależy od smaku danej kapusty i naszych indywidualnych smaków. Czasem daję 2 łyżki a czasem nawet 4 . Wymieszać całość. Surówkę można też modyfikować dodając np. starte jabłko,ananasa i odrobinę octu balsamicznego

KUCHNIA POLSKA
Pizza zimowa 151

jednak polecam go nazbierać, gdyż grzyby kupowane nie należą do najtańszych. Składniki: - jakaś mąka - drożdże w proszku - buraki - boczniaki - rukola - ocet jabłkowy (najlepiej domowej robot, czyli zalewamy skórki od jabłek wodą i czekamy) - olej Wykonanie: Buraki kroimy w cienkie plasterki i zalewamy octem jabłkowym na kilka godzin. Połowę boczniaków gotujemy, a drugą smażymy. Najlepiej usmażmy te mniejsze. Gotowane boczniaki

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka jajeczna 202

sałatka będzie jajeczna. Delikatna, lekko ostra.  PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 5 szt.  🌿 kukurydza 1 mała puszka 🌿 por biała część 🌿 ziemniaki ugotowane w mundurkach 5 szt.  🌿 jabłko 1 szt.  🌿 sól, pieprz do smaku 🌿 majonez 2 łyżki 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki  🌿 śmietana kwaśna 18 % 2 łyżki Jaja, jabłko, ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę

Kuchnia Paulettes
Malinowa chmurka 266

ciastem Malinowa chmurka. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto równie dobrze mogłoby nazywać się owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem

moj przepis na
smoothie zamiast kanapki 156

Składniki 1banan 2 jabłka 1 szklanka szpinaku 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego 1 szklanka wody 3/4 szklanki nasion dyni Wykonanie Wszystko zmiksować  na najwyższych obrotach blendera przed niecałą minutę. Smacznego Takie  zastępuje posiłek w szkole,pracy ,czy na uczelni.:)) foto z telefonu

mojej kuchni
Delikatny,pachnący, dżem z ananasa i imbiru. 109

Składniki 1 ananas ściany dobrze po obraniu około 600 g pulpy 250-300 g cukru 1 jabłko pokrojone w kostkę 1 łyżka soku z limonki albo sok cytrynowy wanilia do smaku 5g imbiru Wykonanie Obrać ananasa ,pokroić na kawałki ,obrać jabłko ,pokroić w kostkę .Włożyć do rondla z grubszym dnem-u mnie w żeliwnym rondlu-,dodać cukier , ,p, imbir

mojej kuchni
sylwestrowe kiełbaski 181

włożyć kiełbaski i gotować przez 8 minut. Gdy woda ostygnie,wyciągnąć kiełbaski .Zdjąć folię i na łyżce masła obsmażyć z każdej strony...Pyszne i z borówkami i smażonymi jabłkami

mojej kuchni
Sałatka jarzynowa tzw „bałagan” 189

osobiście robię ją z poniższych składników, jednak jak sama nazwa wskazuje jest to „bałagan”, a więc można do niej dodać dowolne warzywa według własnych upodobań Składniki 4 ziemniaki 1 jabłko 2 marchewki 1 puszka groszku 2 pietruszki (korzeń) i trochę natki 2 ogórki kiszone 1 cebula 4 jajka majonez musztarda sól pieprz Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Obieramy ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę(...)wszystko gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Gotujemy jajka na twardo. Obieramy jabłko oraz ogórki kiszone. Siekamy drobno cebulę. Wszystkie warzywa oraz jajka kroimy w kostkę. Z puszki groszku odsączamy zalewę. Wszystkie składniki (warto zostawić sobie troszkę groszku do ozdoby) dokładnie wymieszać z majonezem. Doprawiamy wymieszaną sałatkę solą oraz pieprzem. Wierzch sałatki smarujemy majonezem i dekorujemy natką pietruszki oraz

Blog kulinarny S9.PL
Jak przygotować kotlety mielone 221

pomidora i serem przybrać wiórkami chrzanu ułożyć na nich po 1 sadzonym jajku zapiec z cienkim plastrem boczku wędzonego przybrać piklami przybrać smażonymi pieczarkami lub poduszonymi na maśle owocami (jabłka, plastry ananasa a nawet pomarańcze) Artykuł Jak przygotować kotlety mielone pochodzi z serwisu Podstawy Gotowania

Podstawy Gotowania
Jak zrobić racuchy drożdżowe 205

minuty na umiarkowanym ogniu, na złoty kolor. Po upieczeniu odsączyć z tłuszczy na ręczniku papierowym. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem. Można tez do środka dodać małe kawałeczki jabłka. Artykuł Jak zrobić racuchy drożdżowe pochodzi z serwisu Podstawy Gotowania

Podstawy Gotowania

Proponowane wyszukiwania