a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1/2 kg solonych filetów śledziowych -mleko -pomarańcza -jabłko -2 konserwowe ogórki -jedna cebula -2 łyżki majonezu -2 łyżki kwaśnej śmietany -łyżeczka cukru -pieprz -sól Filety zalać w całości mlekiem na 3 godziny, po czym odcedzić i zalać(...)czasie dobrze odsączyć śledzie i pokroić w dzwonka. Ułożyć w półmisku. Cebulę pokroić w kostkę i przelać na sitku wrzątkiem, odstawić do wystygnięcia. Obraną pomarańczę, ogórki i jabłko pokroić w kostkę, połączyć z wystudzoną cebulą. Majonez, śmietanę, cukier, pieprz i szczyptę soli dobrze wymieszać, połączyć z pokrojonymi warzywami. Polać sosem filety śledziowe i odstawić pod przykryciem na 1-2 godziny
Kulinarne przemysleniaposypka do ciast, polewa czekoladowa, bakalie. 2. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale zmiękną w ciągu 1-2 dni, jeśli zamkniesz je szczelnie w pojemniku z połówkami lub ćwiartkami jabłka (ciasteczka wchłoną wilgoć z owocu). 3. W „choinkowych” piernikach dziurki możesz zrobić przed pieczeniem np. słomką do picia lub po upieczeniu przekłuwać igłą z nitką. 4. Upiec
Kulinarne S.O.S.kremowej konsystencji. Smak: Napój owsiany pachnie jak shake truskawkowy. Po spróbowaniu od razu czuć truskawkę i banana, jednak po chwili do głosu dochodzi kwasek jakby od soku z kwaśnych jabłek. Smaki są dość intensywne ale pojawia się także lekko wodnista nuta. Całość jest mimo wszystko bardzo słodka w charakterystyczny słodzikowy sposób. Napój migdałowy ma zapach soczystych tropikalnych owoców. Dojrzałe
Candy Pandasobydwu kwasów powinna wynosić: 75-80% kwasu mlekowego i 20-25% kwasu octowego. Musisz pamiętać, że zakwas to żywy organizm, dlatego też bywa kapryśny i dość nieprzewidywalny. Raz pachnie jabłkami i rośnie jak szalony, innym razem octem i musisz uzbroić się w cierpliwość, by wyrósł. PRZYGOTOWANIE ZAKWASU Składniki: mąka żytnia pełnoziarnista 2000 (drobno mielona) woda wysoki słoik czas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!innych makowców już nie chce,bo tak mu posmakowały,polecam Składniki: 350 g masy makowej 150 g nutelli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki miodu 4 jajka 1 jabłko na lukier: cukier puder i kilka łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy Przygotowanie: Miksujemy nutellę,dodajemy po jednym jajku,jak już dodamy wszystkie jajka,to dodajemy starte na tarce jarzynowej jabłko
Swojskie jedzonkoCiasta ucierane na kefirze to ciasta, które można przygotować ze wszystkimi, sezonowymi owocami! W sezonie jesienno-zimowym dodaję do nich jabłka, a potem kiedy już wiosna i lato nadchodzi szaleję ze wszystkim co jest na targu! Dziś przygotowałam z brzoskwiniami, które dostałam od sąsiadki z jej własnego ogródka. Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach. Część przerobiłam na konfitury
Ostra na Słodkodrożdżowe – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami Ilość porcji: około 10-12 gofrów, w zależności od wielkości Przygotowanie: 10 minut + 1 h leżakowania ciasta Składniki: – 300 g mąki pszennej – 10 g proszku do pieczenia – szczypta soli
nietylkopasta.plkości 3 czerwone cebule 300g pieczarek 300g czerwonej papryki 300g kiszonych ogórków przyprawa do karkówki sól pieprz mąka pszenna olej Sos: 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu z jabłek 80ml wody 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżeczki suszonego, niedźwiedziego czosnku Wykonanie: 1. Mięso umyć
Szalona Kuchnia Ewelinymięsa z udek i podudzi 1 łyżka ziołowej przyprawy do kurczaka 1 łyżka miodu 1 łyżka koperku posiekanego świeżego lub suszonego 2 listki laurowe 5 kulki ziela angielskiego 1 jabłko sól do zmiękczania mięsa, nie napiszę proporcji gdyż każda sól jest inna, na opakowaniu mamy napisane zawsze ile soli na ile kg mięsa użyć. Jeśli zdecydujecie się pominąć sól peklową(...)Czas peklowania również jest podany na opakowaniu. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Wkładam do miski, dodajemy miód, koperek suszony i przyprawy. Dodajemy również obrane i pokrojone jabłko. Ugniatamy ręką. Przekładamy wszystko do torebki. Ponownie ugniatamy. Torebkę zawijamy i zamykamy szynkowarze. Wstawiamy do garnka z wodą o temperaturze 80-85 stopni. Przykręcamy gaz pilnując temperatury. Mięso parzymy przez
Życie zaczyna się w kuchniW kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!durante il 2018. Vi auguro quindi un nuovo anno ricco di felicità, prosperità, amore, nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!! 12 MIEJSCE: Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) 11 MIEJSCE: Domowe bounty z 3 składników (Bounty fatto in casa) 10 MIEJSCE: Puszyste pancakes z ricotty (Pancakes
La grande e la piccola cuocanakładamy kleks konfitury malinowej. Zamknij oczy i poczuj się jak w niebie! :) Dodatek w postaci konfitury malinowej możecie oczywiście wymienić na swój ulubiony dodatek. Na myśl przychodzą mi prażone jabłka, owoce w żelu, sos karmelowy, czy sos czekoladowy. Wioleta Gargula
MamaOskarkaMuszę się Wam do czegoś przyznać. Zawsze makowce piekłam idąc na tak zwaną łatwiznę i używałam gotowej masy makowej dodając różne składniki takie jak bakalie czy tarte jabłka. Ale w tym roku piekąc dla siebie i znajomej zrobiłam masę z maku mielonego i wiem jedno - już nigdy nie użyję masy gotowej. Makowiec jest o niebo lepszy a teraz mogąc
Ewa w kuchnisłodkiego. Pyszne, szybkie i naprawdę proste w przygotowaniu. Do tego filiżanka aromatycznej herbaty i… można cieszyć się chwilą relaksu. Próbowaliście już może owocową herbatę TEEKANNE Temptation o smaku jabłka i karmelu ? Jeśli nie, to szczerze Wam polecam. Ten smak i aromat… Coś cudownego. A do tego… jogurtowe mini pączki z nutą pomarańczy Jogurtowe mini pączki
Słodkie okruszkiwłożyć kiełbaski i gotować przez 8 minut. Gdy woda ostygnie,wyciągnąć kiełbaski .Zdjąć folię i na łyżce masła obsmażyć z każdej strony...Pyszne i z borówkami i smażonymi jabłkami
w mojej kuchni