Stary, sprawdzony przepis na smaczną i szybką sałatkę, czyli połączenie pora z selerem, przełamane słodkim smakiem ananasa i jabłka. Możecie podać ja na kolację, a także podczas każdej domowej uroczystości. Polecam również na świąteczny stół. Opcjonalnie do sałatki można dodać trochę groszku
Z Hrabiną w kuchnirównież wiewiórką lub salcesonem. Przepis jest prosty, żeby nie powiedzieć banalny, a ciasto zawsze się udaje i wcale nie trzeba posiadać zdolności kulinarnych. Wystarczy, że wymieszacie wszystkie składniki dodacie jabłka oraz ulubione bakalie i ciasto gotowe. Zatem do dzieła
Z Hrabiną w kuchnisoczystości owoców gruszki sprawdziło się tutaj z powodzeniem. Całość (gdyby nie dodatek ciasta) możnaby porównać do smaku makowca japońskiego ( klik ).Warstwa gruszkowa nadaje jednak wypiekowi więcej wilgotności niż jabłka ,ale przyjemnie spaja się z makowym nadzieniem. No i całość zamknięta w dwóch rodzajach ciasta: kruchego w formie spodu i cieniutkiego biszkoptu w formie wierzchu. Smaczne, sycące, i słodkie ciacho
Domowe ciastapieczenia 1/4 łyżeczki soli 2 jajka 1 szklanka mleka 100 g roztopionego masła lub margaryny budyń + 350 ml mleka (ja zrobiłam z bananowym) Dodatki: orzechy banany jabłka rodzynki lub inne bakalie
Na moim talerzudodatkiem jest mocno kakaowa "czekośliwka" mojej mamy i słodka śmietanka, można dodać cukier do środka lub polać miodem. Ja i mój synek serdecznie polecamy :) Składniki: (na 6-7 placuszków) jabłko jajko 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki otrębów owsianych (u mnie żytnie) 2 łyżki mąki pełnoziarnistej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4-5 łyżek roztopionego, zimnego masła 1. Mieszamy(...)sobą suche składniki. 2. Myjemy, obieramy i ścieramy na tartce jabłko. Dodajemy do suchych składników wraz z jajkiem i roztopionym, zimnym masłem*. 3. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut. 4. Smażymy placki na teflonowej patelni (ja używam oleju kokosowego, pięknie pachnie i nie przypala placków tak szybko) * raz masło zastąpiłam oliwą z oliwek i placki też były
Na moim talerzuminut do suchego patyczka. Uwagi: - ciasto możemy posypać cukrem pudrem, ale nie przesadźcie bo będzie za słodkie. Proponuję Wam też zobaczyć przepis na ciasto waniliowo kakaowe z jabłkami lub jak jesteście ciekawi innych fajnych przepisów na ciasta to zajrzyjcie TU . Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanych wypieków! PODOBA CI SIĘ POST? OCEŃ LUB ZOSTAW KOMENTARZ
RITA food channelzrobienia surówka, świetna jako dodatek do obiadu. Najlepsza do pieczonych lub duszonych mięs, mięs z grilla albo jako samodzielna przekąska. Do surówki z pora można dodać startą marchew, jabłka, kukurydzę lub jajka na twardo. Jak zrobić surówkę z pora do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na surówkę z pora: na 2-3 porcje
Moja Książka KucharskaKurczak w czerwonym curry z ryżem to bardzo szybkie danie do przygotowania. Jednak przed smażeniem, namoczymy kurczaka w mleku przez co stanie się jeszcze bardziej delikatniejszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 2 marchewki 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchewki i jabłko obieramy a następnie ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystkie warzywa łączymy ze sobą. Dodajemy oliwę z oliwek oraz
Qchnia po prostuSkładniki: 1 średni seler 1 jabłko 6-7 łyżek suszonej żurawiny biała część pora sok z 1/2 cytryny 4 łyżki śmietany 18% sól, biały pieprz Sposób wykonania: Seler i jabłko obieramy, a następnie ścieramy na dużych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojonego w cienkie paski pora, żurawinę oraz śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy
Qchnia po prostugłęboki kolor. Tak upieczone są podstawą do wielu dań w kuchni. Pieczone buraki podaję posiekane w słupki czy talarki do obiadu, wykorzystuję jako bazę do buraczków tartych z dodatkiem jabłka i przypraw (na ciepło lub zimno), przygotowuję z nich pyszne i delikatne zupy, barszcze, zupy typu krem. Polecam także przepis na zupę krem z buraków , z dodatkiem innych warzyw
Zasmakuj KuchniPomysł na te śledzie pochodzi z bloga White Plate. Składniki: 500 g solonych płatów śledziowych 4 szalotki 1/4 l wody 1 łyżeczka czarnej herbaty liściastej 1/8 l octu z jabłek 5 liści laurowych 10 jagód jałowca po 5 ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu 5 goździków 1/3 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Przygotowanie: Śledzie moczyć
Codziennik Kuchennymawiano „kto nie kombinuje, ten nie je”. Stąd też wywodzą się takie pomysły jak mąką z żołędzi, budyń z kapusty, ciasto z pietruszki, herbata z obierek po jabłkach, zupa ze skórek od chleba, czy marmolada z buraków słodzona sacharyną. Nie marnowano w zasadzie niczego – nawet woda z gotowania klusek przydawała się np. do zagęszczania zupy
Nerds Kitchenprostu coś z wapniem, bo my kobiety musi dbać o jego ilość w diecie! Na samą górę dałam owoce rambutanu z puszki, ale możesz użyć dowolnych, np. prażone jabłka, pokrojone świeże mango co lubisz i co Ci pasuje do tego co już dodałaś do deserku. Gotowe
SMYKWKUCHNIantocyjany - najsilniejsze przeciwutleniacze i tiaminę - witaminę B1. Całość do schrupania na surowo, zatem nie ma żadnych strat witamin i składników mineralnych. Składniki: 300 g czerwonej kapusty (ćwiartka) 1 jabłko 100 g orzechów włoskich 1/2 bio cytryny 2 łyżki białego serka sól, pieprz 2 łyżki czerwonego pieprzu 1 łyżka oleju z pestek dyni zielenina 1/2 papryczki chili - opcjonalnie Przygotowanie: czerwoną(...)kapustę pokroić na mniejsze kawałki. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Przy pomocy malaksera z nożykiem w kształcie litery S zmiksować razem z orzechami wymieszać z serkiem sokiem wyciśniętym z cytryny. Doprawić solą i pieprzem podawać z pieczywem, czerwonym pieprzem utłuczonym w moździerzu i zieleniną. Na końcu skropić olejem przechowywać w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!