Jak przygotować kotlety mielone

Jak przygotować kotlety mielone

Jak przygotować kotlety mielone

Przepis na : obiad

Jak przygotować kotlety mielone. Do przygotowania kotletów mielonych potrzebujemy: ½ kg mięsa mielonego czerstwa kajzerka lub mała bułka jajko średnia cebula bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia sól, pieprz Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w letniej wodzie, gdy już się rozmoknie porządnie wycisnąć z wody. Do mięsa dodać pokrojoną cebule, jajko, bułkę sól i pieprz. Masę mięsną wyrabiać rękami zamoczonymi w zimnej wodzie. Formować małe kotleciki i panierować je w tartej bułce. Smaży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Podstawy Gotowania

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.