Delikatny,pachnący, dżem z ananasa i imbiru.

Delikatny,pachnący, dżem z ananasa i imbiru.

Delikatny,pachnący, dżem z ananasa i imbiru.

. Składniki 1 ananas ściany dobrze po obraniu około 600 g pulpy 250-300 g cukru 1 jabłko pokrojone w kostkę 1 łyżka soku z limonki albo sok cytrynowy wanilia do smaku 5g imbiru Wykonanie Obrać ananasa ,pokroić na kawałki ,obrać jabłko ,pokroić w kostkę .Włożyć do rondla z grubszym dnem-u mnie w żeliwnym rondlu-,dodać cukier , ,p, imbir ,sok z limonki ,oraz wanilie. Pozostawić na całą noc do marynowania. Rano wstawić na płomień i gotować na małym ogniu około 30-40 minut. Następnie zmiksować całość. Gorący dże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.