Sałatki często goszczą na naszych stołach, a zwłaszcza podczas świąt. Najsłynniejszą sałatką jest warzywna. Jednak w zależności od rodzaju świąt mamy także inne sałatki. Na stole Wielkanocnym przeważają dania z jaj. Głównie jaja faszerowane majonezem. Z racji tego, że jaja to motyw przewodni to i sałatka będzie jajeczna. Delikatna, lekko ostra. PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 5 szt. 🌿 kukurydza 1 mała puszka 🌿 por biała część 🌿 ziemniaki ugotowane w mundurkach 5 szt. 🌿 jabłko 1 szt. 🌿 sól... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...