Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą

Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą

Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą

Kassler to wieprzowina, zapeklowana i podwędzona. Stosowana w kuchni niemieckiej do przygotowywania różnorodnych dań. Jednym z nich jest kassler pieczony z kiszoną kapustą, z dodatkiem wina. Nie znałam wcześniej tego dania, zaczęłam je robić na prośbę męża, który pamiętał je ze swoich niemieckich podróży. Pierwszy raz piekłam w ten sposób  schab który kupiłam na stoisku z naturalnie wędzonymi wędlinami. Teraz wykorzystuję już mięso przez nas peklowane i wędzone. Ważne aby wędzonki przed pieczeniem nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.