jabłka - 25490 przepisów (strona:611/1700)

Placuszki z kaszy manny i jabłka tylko 90 kcal -idealne dla tych co dbają o linię 191

składniki 500 ml mleka 1 łyżka cukru 8 łyzek kaszy manny 3 duze jabłka 2 jajka(...)łyżki mąki olej do smażenia przygotowanie   Do wrzącego mleka wsypać kaszę mannę i gotować ,dodać cukier aż będzie gęsta ,zestawić z ognia dodać jajka mąkę i starte jabłka wymieszać to razem . Smażymy małe placuszki na patelni można polać gorzką czekoladą jak widać na zdięciu dla dzieci są bardzo smaczne polecam

Moje Wyroby
Wegański mazurek daktylowy. 139

podpiecz jeszcze z 10 minut. Składniki ma masę: 400 g daktyli 1-2 duże jabłka szklanka wody *jeżeli masz to woda różana 50 ml sok z połowy cytryny Jabłka zetrzyj na tarce, jak widać ja nie obrałam ze skórki. Umieść wszystko w garnku i gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu prze 20-30 minut. Następnie

greenscarf
Naleśniki nie co inaczej -z jabłkami 257

tortilla 2 serki śmietankowe 2 łyżki, masy kajmakowej -a resztę np można zużyć do zrobienia andrutów 0k 4-5 jabłek obranych pokrojonych w kostkę cynamon cukier trzcinowy przygotowanie jabłka ok 5 min smażymy na patelni z łyzką masła, potem posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym 1 łyżka posypać Serek wymieszać z masą kajmakową w misce składanie kolejność: połowę tortili

Moje Wyroby
Wielkanocne pyszności 2018 708

Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej Udka kaczki duszone w soku jabłkowym Udka kacze w glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback(...)Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik

karmelowy
SPRAWDZONE PRZEPISY NA CIASTA WIELKANOCNE 154

CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO -CYTRYNOWĄ IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! TARTA Z JABŁKAMI, KROK PO KROKU

SMYKWKUCHNI
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 378

stole zgodnie z tradycją na pewno pojawią się jajka faszerowane na wiele sposobów, pieczone mięsa (pasztet, karczek, boczek), 2-3 kolorowe sałatki i śledzie. Na ciepło obowiązkowo kaczka z jabłkami, biała kiełbasa i królik w warzywach Co do deserów to pewnie zrobię babkę, mazurka lub ciasto orzechowo-karmelowe i oczywiście sernik wiedeński, czyli typowo wielkanocne wypieki Nie chcę(...)żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym   Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik

Ola la LCHF
Biała kiełbasa w kapuście wg Aleex 163

smak, który nam bardzo odpowiada. Spróbujcie, może będzie to także pomysł dla Was na świąteczne danie? Składniki • 750 g kiszonej kapusty, • 60 dag dobrej jakości białej kiełbasy, • 2 soczyste jabłka, • 3 średnie cebule, • 6-8 suszonych grzybów, • liść laurowy, • ziele angielskie, • sól, • pieprz do smaku, • 3 ząbki czosnku, • 2 łyżki oleju do podsmażenia kiełbasy i cebuli, • szczypta majeranku • smak(...)smaku mięsnego, można użyć kostki mięsnej. 5. Dodać do garnka z kapustą pokrojone grzyby, czosnek przeciśnięty przez praskę, połówkę 1 cebuli pokrojonej w kosteczkę, sól i przyprawy. Poddusić. 6. Jabłka pokroić w plasterki, dodać do kapusty. 7. Drugą połówkę cebuli pokroić w paseczki, podsmażyć. Dodać do kapusty. Wymieszać. 8. Kapustę dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękka

W mojej kuchni
PLACUSZKI JABŁKOWE 183

mnie bardzo cieszy. Mam nadzieję, że to już jej zostanie.  PRZEPIS 2 jabłka 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki 2 jaja szczypta cynamonu 3 łyżki oleju Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach ( nie tych najdrobniejszych, tylko tych średnich ). Dodajemy jaja i mieszamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę i kaszę mannę. Wlewamy olej. Doprawiamy

Kuchnia Paulettes
Ciasto czekoladowe z jabłkami 167

gorzkiej czekolady 300 g  mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki  rodzynek 2 łyżki koniaku 1 płaska łyżeczka cynamonu w proszku 4 jabłka cukier puder bita śmietana Sposób przygotowania : Masło z cukrem utrzeć za pomocą miksera na puszysty krem. Stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas  ubijając. Czekoladę połamać i umieścić(...)wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Okrągłą formę o średnicy  24 cm  wysmarować masłem i wylać na nią masę. Jabłka obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie w kratkę posypać cynamonem. i lekko wepchnąć w ciasto Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto około

Gosia gotuje
Racuchy drożdżowe z jabłkiem 162

Składniki: - szklanka mleka - 25g drożdży - 2 1/4 szklanki  mąki - łyżka cukru waniliowego - 1/4 szklanki cukru - łyżeczka cynamonu - 3 nieduże jabłka - 2 łyżki oleju + do smażenia - 1 jajko - łyżeczka spirytusu (opcjonalnie) Przygotowanie: Mleko podgrzać (do 40st - ma być ciepłe, ale nie parzyć), rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże(...)Wierzch posypać łyżką mąki i odstawić zaczyn do wyrośnięcia (na ok 10 min). Zaczyn przelać do miski, dodać cukry, jajko, spirytus, cynamon, olej i stopniowo mąkę. Pokrojone w kosteczkę jabłka wymieszać z ciastem. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 50-60 min. Placki smażyć na małym ogniu. Posypać cukrem pudrem. P.S. Dzięki spirytusowi nie "wciągają" tak tłuszczu

Kulinarne blogowanie
Surówka z czerwonej kapusty 1480

kapusty, 2 jabłka, cebulę, łyżeczkę cukru, kieliszek octu,  4-5 łyżek  oleju, sól i pieprz wg uznania i własnego smaku. Kapustę szatkujemy, jabłka ucieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy drobno. Poszatkowaną kapustę wrzucamy do osolonego wrzątku na 5 minut. Opcjonalnie można pominąć ten krok, tylko wówczas posoloną kapustę musimy  pognieść i odstawić

chleba naszego
Nocne ciasto drożdżowe - bez wyrabiania, wysokie, duża blaszka 176

szklanka oleju  2 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki cukru 6 jajek L szczypta soli  100g drożdży 1 kg mąki  Kruszonka + dodatki: 3 duże jabłka  100g masła 200g mąki  100g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1. Do miski przekładamy kolejno: olej, mleko, cukier, jajka, sól, pokruszone drożdże. Całość pozostawiamy na noc. Ważne(...)Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.  3. Przygotowujemy kruszonkę, w misce umieszczamy masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy. Rozcieramy w rękach do powstania grudek.  4. Jabłka obieramy, kroimy w grube plastry. Wciskamy w wyrośnięte ciasto. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do zimnego piekarnika, nastawiamy temperaturę na 170 stopni, pieczemy przez 1 godzinę

Szefowa kuchni
Pstrąg łososiowy pod aromatyczną kruszonką 205

dostarczamy sobie ważnego w diecie błonnika. Do tego dania świetnie pasuje świeża surówka z kalafiora , albo jeśli ktoś nie lubi surowego kalafiora, to polecam surówkę z marchewki, selera i jabłka . 1 porcja (ryba + kasza) to ok. 415 kcal , węglowodany: 25g, białka: 29g, tłuszcze: 22g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 2,5WW i 3,1WBT. Do tego(...)odpowiednią ilość składników pokarmowych na porcję: – surówka z kalafiora : ok. 165kcal , w: 18G, b: 3G, t: 9G, 1,8WW i 0,9WBT – surówka z marchewki, selera i jabłka : ok. 100kcal , w: 15g, b: 2g, t: 4g, 1,5WW i 0,4WBT SMACZNEGO! Artykuł Pstrąg łososiowy pod aromatyczną kruszonką pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Pana cotta z musem mocno owocowym 208

cotta delikatnie dosłodzona, z musem owocowym połączona. Masa biała mleczna, kremowa, cukrem waniliowym lekko dosłodzona. Mus to "bomba owocowa", bardzo zdrowa. To nasze polskie owoce zmrożone, w soku z jabłek i czarnej porzeczki zatopione. Delikatnie gotowane, następnie przecierane, z żelatyną zmiksowane i do pana cotty dodane. Żeby całość nie wyglądała banalnie, sprawdziły się szklanki idealnie, po nich pustka została(...)żelatyny (na 1,5 l płynu), mus owocowy: ·        1 litr soku 100% Tłoczony z Jabłek z Czarną Porzeczką  - Hortex, ·        450 g mrożonej mieszanki owocowej – Hortex, ·        ok. 25 g żelatyny ( na ok. 1,3 l soku

Moniki Smakołyki
WIEJSKI SMALEC Z BOCZKIEM I CEBULKĄ - pyszne smarowidło do chleba 537

cebulką, boczkiem i skwarkami - przepis na pyszne smarowidło do chleba. SKŁADNIKI : 1kg słoniny, pokrojona w kostkę 600g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 2 duże cebule, pokrojone w kostkę 1 jabłko, orane, pokrojone w kostkę 2 łyżki przesianego majeranku pieprz do smaku (ewentualnie) PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Pokrojoną w kostkę słoninę wrzucamy do garnka z grubym dnem, wytapiamy powoli na niewielkim ogniu(...)garnka wrzucamy pokrojony boczek - powoli wytapiamy tłuszcz. Zarumienione skwarki oraz tłuszcz z boczku przekładamy do słoja ze słoniną. Krok 3. W tym samym garnku szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojone jabłko i smażymy, aż się zarumienią. Gotowe przekładamy do słoja, wsypujemy majeranek i inne ulubione przyprawy, mieszamy odstawiamy do wystudzenia, schładzamy w lodówce. Smalczyk przechowujemy w chłodnymi ciemnym miejscu Smacznego

Moja Książka Kucharska