będę już kasował :) Składniki: - mąka - woda - czerwona fasola w puszce - jabłka - chilli Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto i smażymy na patelni cienkie naleśniki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy czerwonej fasoli oraz chilli wedle uznania i mieszamy. Nakładamy nasz farsz na środek naleśnika, zawijamy dwa końce żeby nam się
Kryzysowa Książka Kucharskanaleśniki) - 25 g budyniu waniliowego bez cukru - 25 g mąki kukurydzianej - jajko - szczypta sody oczyszczonej - woda - tyle aby powstała dość płynna masa - pół jabłka - olej do smażenia Wykonanie Jabłko ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę oraz budyń. Dosypujemy sodę oczyszczoną. Wbijamy jajko i dodajemy starte jabłko. Na koniec dolewamy tyle wody by powstała dość płynna masa
Health-Fit-LifeWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skosztować taki wypiek. Składniki na ciasto: * 3 szklanki mąki pszennej * 1 szklanka cukru * 5 dkg drożdży * 1 jajo * 3 łyżki roztopionego masła * szczypta soli * 1 szklanka ciepłego mleka * kilka jabłek * opcjonalnie cynamon - ja nie dodaję Na kruszonkę: * 1/2 szklanki mąki * 1/2 szklanki cukru * 10 dkg masła lub margaryny Mąkę przesiałam do miski. w garnuszku rozkruszyłam drożdże z kilkoma łyżkami(...)trochę rzadkie. Nie trzeba się tym martwić. Tak ma być . Pozostawiłam do wyrośnięcia. Jak już popracowało przelałam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę wyłożyłam pokrojone drobno jabłka. Na wierzchu zaś wylądowała kruszonka. Mąkę, cukier i masło należy dobrze razem wymieszać i ma mieć lepko - sypką konsystencję. Taką kruszonką posypałam ciasto. Piekłam w dobrze nagrzanym piekarniku
Pieprzyć z FantazjąWarzywa: 250 g białej, najlepiej młodej, kapusty (około 1/4 średniej główki) 150 g czerwonej kapusty (około 1/4 malutkiej główki) 1 duża marchewka lub dwie małe 2 plastry cebuli 1/4 jabłka Sos: 1 szklanka jogurtu sojowego o smaku naturalnym(...)dojrzałe awokado 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny sól i pieprz (do smaku) syrop z agawy lub cukier do smaku (opcjonalnie) Wykonanie: Cebulę, jabłko i marchewkę obieramy i myjemy. Cebulę i jabłko kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Kapustę białą i czerwoną drobno szatkujemy. Do blendera wrzucamy wypestkowane awokado bez skórki
Lamarida.plPlacki to fajny pomysł na śniadanie, przekąskę czy kolację. My z Gabrysią zrobiłyśmy sobie słodkie drugie śniadanie z placuszkami z dodatkiem jabłka. Kilka składników, które są praktycznie w każdej(...)kuchni i gotowe, pycha! :) Składniki na ok. 10-12 placuszków: 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru (można ją zastąpić miodem) 2 szczypty soli 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 jabłko olej do smażenia W misce wymieszać mąkę, cukier oraz sól. Dodać mleko oraz jajko, dokładnie wymieszać "rózgą". Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wmieszać
Simply Foodprzepis na ciasto kruche robię już od dłuższego czasu i zawsze się udaje. Oczywiście zamiast rabarbaru możecie użyć dowolnie innych owoców, ciasto robiłam już z jabłkami, ze śliwkami, ale będzie pyszne także z truskawkami lub owocami jagodowymi. Poleca Ci także przepis na biszkopt z rabarbarem . Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także(...)najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO kruche z rabarbarem PRZYGOTOWANIE: 50 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej
nietylkopasta.pldołączyłam filmik (na końcu posta). * * * Składniki (na około 1 litr soku): 3 jabłka 2 gruszki 2 pomarańcze 7 łodyg selera naciowego spora garść świeżych liści szpinaku Wykonanie: 1. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy ze skóry, kroimy na cząstki i wraz z gniazdami nasiennymi przerzucamy do miski. Podobnie umyte i obrane pomarańcze. Umyte łodygi selera naciowego kroimy na kawałki
Kawa z mlekiemŻurawinę przekładamy do słoiczka i zalewamy gorącą wodą, odstawiamy. Śledzie wyjmujemy na cedzak i przelewamy wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Jabłko obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy je w kostkę, przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy drobno i dokładamy do jabłka. Śledzie kroimy w cienkie paseczki i przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt wymieszany z solą i pieprzem. Na koniec dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnełyżka, mąka pszenna 1,5 łyżki kapustę czerwono drobno pokroić, wsypać do miski zalać wrzątkiem, zamieszać i odcedzić z wody w garnku na smalcu ze skwarkami podsmażyć cebulę z jabłkiem, dodać goździki, kostkę rosołową wsypać kapustę sparzoną, dodać cukier, sól, wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty do smaku dodać pieprz mielony, ocet winny, wsypać mąkę i szybko zamieszać(...)zagęszczenia kapusty - kapusta czerwona duszona na smalcu ze skwarkami i z jabłkiem jest bardzo smacznym dodatkiem do obiadu.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wykwintne śniadanie, które przygotujecie w 10 minut. Podstawa to dobrze zrobione jajko w koszulce. Z tym przepisem wyjdzie Wam na 100 procent! Smacznego! Kasza manna z nasionami chia, jabłkami i orzechami Pewnie jadaliście ją jako dzieci, z mniejszą lub większą(...)ochotą… Teraz jest passe, bo w modzie jest kasza jaglana z jagodami goi. My lubimy czasem zrobić powrót do przeszłości (w ulepszonej wersji). Kasza manna z nasionami chia, jabłkami i orzechami w miodzie – to cudowny pomysł na śniadanie (tylko dla dorosłych ;-)) Bagietki z pieczonym camembertem i pastą pomidorowo-kaparową Idealny pomysł na śniadanie w leniwą niedzielę, najlepiej podane
Niedzielny kucharzdag.masła 40g.cukru aromat waniliowy aromat cytrynowy Bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Naleśniki kroimy w kostkę jak na łazanki.Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach,masło roztapiamy na patelni ,dodajemy jabłka,,cukier i oba aromaty,dodajemy łazanki.Mieszamy razem.Można dorzucić jeszcze owoce z puszki np.mandarynki.Do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą wykładamy łazanki i zapiekamy.Ja
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszna surówka z selera w której selera nie czuć. Jak to możliwe? A takto :) Zerknijcie po przepis! Składniki: - 500g korzenia selera - 1 duże jabłko (użyłam odmiany Ligol) - 180g gęstego jogurtu naturalnego - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka octu jabłkowego lub 2 łyżki cytryny - 30-50 g rodzynek - 30g orzechów włoskich - sól, pieprz Sposób przygotowania w Tefal Companion: Rodzynki zalej(...)pieprz. Ustaw obroty: 6 czas: 1 minuta. Następnie zdejmij trzepaczkę i zamontuj trzpień do szatkownicy. Załóż ostrze C (duże oczka) i zetrzyj na nim obranego selera i jabłko (prosto do sosu). Dokładnie wymieszaj. Dodaj odsączone rodzynki i posiekane orzechy. Wymieszaj. Sposób przygotowania tradycyjnego: Rodzynki zalej wrzątkiem. Odstaw. Orzechy upraż na patelni i odstaw do wystudzenia. Obierz seler
CookYourself