ogórków kiszonych oraz koperku w sosie śmietanowym smakują wybornie. składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 1 duża lub małe cebule 3 ogórki kiszone 1 jabłko 300 g śmietany 18% 3 łyżki majonezu pęczek koperku czarny pieprz opcjonalnie sól przepis Wymoczone w wodzie lub mleku płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka(...)wrzątkiem. Pokrojoną cebulę dodajemy do śledzi. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku i wrzucamy do miski ze śledzami i cebulą. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z zawartością miski, dodajemy również śmietanę i majonez. Na końcu drobno siekamy opłukany koperek i wrzucamy do pozostałych składników. Całość opcjonalnie doprawiamy
Smakowite Daniaadwokatowym. 3. Karolina Kos 28 listopada 2017 o 17:10 Cukierki Werther’s Original chętnie wykorzystałabym do ulubionego jesiennego deseru- jabłka w „szlafroczkach”, który robię z Pani przepisu. Jabłka z cynamonem, miodem oraz pokryte warstwą kruchego aromatycznego ciasta wzbogaciłabym o smak karmelu, dzięki cukierkom Werther’s Original. Pozdrawiam 4. Monika 29 listopada 2017 o 17:53 Cukierki Werther
Mała Cukierenkaszklanki mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki roztopionego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: mus jabłkowy serek o smaku pieczone jabłko Przygotowanie: Ciasto: Jajka krótko zmiksować z cukrem, dodać pozostałe składniki i połączyć w jednolitą masę. Jeśli ciasto byłoby zbyt gęste należy dodać mleka. Smażyć najlepiej bez dodatku masła na nieprzywierającej patelni(...)naleśnika posmarować serkiem, a na drugą połowę nałożyć mus jabłkowy i zwijać w ruloniki, zaczynając od strony z musem. Można także podać z innymi dodatkami, jednak w tym przypadku jabłka idealnie komponują się z cynamonem zawartym w cieście naleśnikowy. Smacznego
My sweet a lifejednocześnie Gdy po wyjęciu z piekarnika już ostygną, to stają się twarde i chrupiące. A gdy umieścimy je w zamkniętym pojemniku z pokrojonymi kawałkami jabłka, to będą wspaniale mięciutkie. Swój wspaniale korzenny aromat zawdzięczają domowej mieszance przypraw. A dzięki użyciu melasy trzcinowej mają niesamowity smak i ciemną, głęboką barwę. Idealne nie tylko na święta Polecam! Składniki: 6 ziaren ziela(...)miękką” masę. Upieczone ciasteczka można chrupać od razu albo zachować na później Ja przechowuję je w metalowych pudełkach. Gdy chcę mieć miękkie pierniczki, to umieszczam w nich kilka kawałków jabłka. Pierniczki wspaniale smakują maczane w herbatce np. imbirowej . Smacznego! Artykuł Korzenne ciastka pierniczki pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plJeśli zaliczacie się do grona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika idealnie wpisuj... Post Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuoraz poświęcenia się na maksa . Teraz kiedy wszystko to sobie ogarnełam , spokojnie mogę teraz poświęcić czas swojej pasji , czyli gotowaniu , i dziś chciała bym zaprosić na pyszną wątróbkę z jabłkiem oraz pieczarkami , mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników. Potrzebne nam będą 250 wątróbki drobiowej 2 średnie cebulki 1 średnie jabłko 6 szt średnich pieczarek(...)patelnia jest dobrze rozgrzana , przekładam naszą wątróbkę na patelnie i podsmażam po obu stronach pod przykryciem , bo będzie strzelać . Kiedy nasza wątróbka się smaży , przygotowujemy naszą resztę , czyli obieramy jabłko , pieczarki oraz cebulkę , następnie kroimy w talarki , i kiedy nasza wątróbka jest dobrze podsmażona , dodajemy jabłko , pieczarki i cebulkę , dokładnie mieszamy tak aby składniki nam się razem podsmażyły , i zalewamy
Mój Smakmogli poczuć ten smak. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła 5 żółtek szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 2 szklanki musu z jabłek Wykonanie: Mąkę przesiać, połączyć z proszkiem do pieczenia(...)dodać masło, posiekać dodać żółtka i cukier zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Włożyć do zamrażarki. po 15 minutach wyłożyć rozwałkowana połowę ciasta na blachę, na nie wyłożyć jabłka ,a na wierzch z pozostałego ciasta zrobić kratkę. Można do tego jeszcze posypać kruszonką. Zapiekać w piekarniku ok 40-45 minut
Z Majeczką w kuchniząbki czosnku 2 łyżki przyprawy curry w proszku (użyłam średnio pikantnej, dzięki czemu sos był wyrazisty w smaku) 2 łyżki maki 100ml śmietany 1 por 2 marchewki 2 jabłka Jak przygotować pulpeciki w sosie curry? Przygotowanie pulpecików: W dużej misce dokładnie wymieszać mięso mielone z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodać mleko, mąkę, przyprawę curry, łyżeczkę(...)masa będzie gładka, dolać więcej wywaru, aby powstał średniej gęstości sos. Zagotować i przez chwilę dusić na niedużym ogniu. Dodać pokrojoną w grubsze plasterki marchewkę i pora oraz jabłka pokrojone w ósemki. Gotować do czasu aż marchewką będzie miękka. Dodać pulpeciki i gotować jeszcze przez chwilę, aby klopsiki się podgrzały. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, doprawić do smaku solą
Codzienne Gotowaniełyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki zmielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu szczypta soli 500 g płatków owsianych (4 i 1/2 szklanki) 100 g orzechów włoskich (1 szklanka) ½ szklanki suszonych jabłek, drobno pociętych ½ szklanki suszonej żurawiny Przygotowanie W rondelku podgrzej olej z miodem i ze wszystkimi przyprawami. W miseczce wymieszaj płatki z pokruszonymi orzechami, następnie dodaj masę z rondelka. Wymieszaj(...)stopniach, co kilka minut mieszając żeby się nie przypaliło. Granola jest gotowa kiedy nabierze złotego koloru (po wyjęciu z piekarnika zacznie robić się chrupka). Wymieszaj z żurawiną i jabłkami, przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Domowa granola świąteczna pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom nieśrednie jabłka sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki rodzynków 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki tortowej 1 jajko roztrzepane do posmarowania Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem i skórką z cytryny. Dodać rodzynki, cukier, cynamon, mąkę i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 6 równych kwadratów
kulinarnyswiatdomiJABŁKOWY: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 KWAŚNE JABŁKA SKÓRKA WYSZOROWANA I SPARZONA Z CYTRYNY-POKROIĆ W PASECZKI 2 ŁYŻKI MASŁA 10ML..MIODU LUB SYROPU KLONOWEGO 1 PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI OLEJ DO SMAŻENIA `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ JABŁKA OBRAĆ,POKROIĆ W MAŁĄ KOSTKĘ.NA PATELNI ROZGRZAĆ MASŁO.DODAĆ OWOCE.DUSIĆ NA MAŁYM OGNIU OK.5MIN.DOLAĆ MIÓD LUB SYROP,PODGRZEWAĆ OK.1 MIN. MUS JABŁKOWY NAŁOŻYĆ NA NALEŚNIKI
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: buraki czerwone podłużne 1 kg, woda 2 litry, smalec domowy ze skwarkami lub taki z kostki 2 łyżki czubate, cebula 1 sztuka większa, cukier 4 łyżki, jabłka 2 sztuki, sól 1 łyżeczka płaska, pieprz mielony - do smaku, ocet winny z czerwonych winogfron 2 łyżki, mąką tortowa 1 łyżka czubata buraki podłużne dobrze umyć, ściąć końcówki, włożyć do szybkowara(...)zasyczeniu pary 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie buraki wyjąć z wywaru, wywar przelać do garnka, na drugi dzień wykorzystałam go do barszczu warzywnego obrane buraki, jabłko ze skórką zetrzeć na tarce grubsze oczka do miski w rondlu na smalcu (użyłam swój domowy) podsmażyć z cukrem pokrojoną cebulę na złocisto dodać starte buraki z jabłkiem bez skórki, sól
W Mojej Kuchni Lubięskładniki: 400 g czerwonej kapusty 300 g jabłek 50 g cebuli 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki oleju sól, pieprz wykonanie: Kapustę szatkujemy. Jabłka obieramy i ścieramy ta tarce o grubych oczach. Cebulę kroimy w kostkę. Ziarna słonecznika podprażamy na suchej patelni. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy olej. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Domowy Smak Jedzeniabudyń: 500 ml mleka laska wanilii 4 żółtka 100 g cukru 20 g masła 40 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej Składniki na karmelizowane owoce: 2 duże jabłka (około 450 g) 3 – 4 duże śliwki 100 g cukru 2 łyżki wody ½ łyżeczki mielonego cynamonu Ponadto, składniki na kruszonkę: 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 łyżeczka(...)dużej miski, przykryłam ściereczką i zostawiłam żeby wyrosło i podwoiło, a nawet potroiło swoją objętość. Teraz czas na karmelizowanie owoców Śliwki umyłam, wypestkowałam i pokroiłam na małe paseczki. Jabłka obrałam ze skórki, pokroiłam na ósemki a następnie w grubsze plasterki. Na patelnię wsypałam cukier, wlałam wodę i zamieszałam. Teraz zostawiłam bez mieszania żeby cukier rozpuścił się w wodzie
Kuchnia u Krysiburaka, marchwi, jabłek i gruszek - smakuje jak barszczyk Składniki na 2-3 porcje: 2 średnie buraki (najlepsze są podłużne) 4-5 średnich marchewek 2 duże kwaskowate i twarde jabłka 1 duża gruszka Warzywa wyszorować i obrać. Jeśli macie warzywa z własnego ogródka, wtedy wystarczy je dobrze wyszorować. Pokroić w średniej grubości słupki, aby bez problemu zmieściły się
Codzienna kuchnia niecodzienna