worcestershite pieprz szczypta tymianku półtora kg żeberek wieprzowych pół główki czerwonej kapusty 1 łyżka octu z białego wina 4 łyżki masła 2 łyżki octu jabłkowego półtora litra soku z jabłek sól 100 g rodzynek Przygotowanie Marynata : sos sojowy wymieszałem z miodem, sosem worcestershire, pieprzem i tymiankiem. Żeberka włożyłem do marynaty i wstawiłem do lodówki(...)octu z białego wina. Rozgrzałem masło w garnku, gdy zaczęło się pienić dodałem kapustę. Smażyłem na średnim ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodałem ocet, sok z jabłek, sól i pieprz. Gotowałem 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodałem rodzynki, wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni. Kapustę przełożyłem do żaroodpornego naczynia, na niej rozłożyłem pokrojone
R'n'G Kitchenworcestershite pieprz szczypta tymianku półtora kg żeberek wieprzowych pół główki czerwonej kapusty 1 łyżka octu z białego wina 4 łyżki masła 2 łyżki octu jabłkowego półtora litra soku z jabłek sól 100 g rodzynek Przygotowanie Marynata : sos sojowy wymieszałem z miodem, sosem worcestershire, pieprzem i tymiankiem. Żeberka włożyłem do marynaty i wstawiłem do lodówki(...)octu z białego wina. Rozgrzałem masło w garnku, gdy zaczęło się pienić dodałem kapustę. Smażyłem na średnim ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodałem ocet, sok z jabłek, sól i pieprz. Gotowałem 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodałem rodzynki, wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni. Kapustę przełożyłem do żaroodpornego naczynia, na niej rozłożyłem pokrojone
R'n'G Kitchenpieczonymi marchewkami, prażonymi migdałami i kremowym awokado smakuje wybornie, całość wieńczy pyszny sos na bazie trzech olejów i soku z cytryny. Zrób koniecznie! ZUPA RYBNA KACZKA W JABŁKACH Niedzielny obiad to zawsze wyjątkowy czas(...)większości z nas. Mamy chwile by wreszcie spotkać się troszkę dłużej z bliskimi i rodziną. Często podajemy wtedy tradycyjne dania. I właśnie dzisiaj jedno z nich. Kaczka w jabłkach. Kiedyś na samą myśl, że muszę "robić" kaczkę oblewał mnie zimny pot. Ale "nie taki diabeł straszny jak go malują". Dzisiaj przygotowuje pyszne i mięciutkie kaczki z chrupiącą skórką. Wszytko
SMYKWKUCHNISkładniki: mąka tortowa 25 dag, cukier 125 gram, margaryna 125 gram, jajka 2 sztuki "M", proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, aronia 250 ml/słoik, jabłka 2 sztuki/starte, rabarbar 4 sztuki, cukier 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie zimną margarynę pokroić w kostki do misy robota, wsypać cukier, mąkę(...)proszek do pieczenia, wbić jajka i utrzeć ciasto na kruszonkę, zawinąć w folię i do lodówki na godzinę dżem z aronii (mój domowy, jest u mnie w przepisach), starte jabłka, pokrojony drobno rabarbar wymieszać z cukrem i budyniem niska forma silikonowa 28 cm, ciasto wylepić na dnie formy, nakryć folią, wysypać np. kaszę jęczmienną i podpiec 15 minut
W Mojej Kuchni Lubięzdrowo i dietetycznie... Składniki: • 1 banan, • 2 jabłka, • 2 marchewki, • 500 g dyni • 100 g cukru • 800 ml wody • szczypta cynamonu Do garnka włóż marchewki, banana, jabłka oraz dynię.Zasyp cukrem, dodaj szczyptę cynamonu i zalej wodą. Zagotuj, a następnie zmniejsz odrobinę temperaturę i gotuj do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Blenderem zmiksuj całość
Anioły w kuchnigrube podręczniki. Są idealnymi podstawkami pod kubek kawy gdy chcesz ją trzymać w łóżku.(podkładki są zdecydowanie przereklamowane). Ciasto marchewkowe też lubię. Ciężkie,mokre,klejące się do palców. Wypełnione jabłkami,ananasem,pistacjami i czekoladą. Szczególnie jedzone wspólnie o godzinie w jakiej normalni ludzie w niedzielę jeszcze smacznie śpią. Składniki (baza) Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)szklanki oleju rzepakowego 2 jajka, Dodatki 1/2 szklanki pistacji 1 tabliczka czekolady (użyłam pół mlecznej i pół gorzkiej goplany) pół szklanki posiekanych ananasów pół startego i odsączonego bądź posiekanego jabłka 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki Przyprawy 1 łyżeczka cynamonu 1łyżeczka przyprawy do piernika (lub szczypta zmielonych goździków, szczypta gałki muszkatołowej i szczypta ziela angielskiego) szczypta soli morskiej
U Fiolkidodatkiem brzoskwiń i malin. Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 375 g margaryny 6 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany Nadzienie: 1 kg jabłek 4 duże, dojrzałe brzoskwinie kilkanaście malin 6 białek 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki oleju(...)Dodatkowo: cukier puder do posypania Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, zawinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce. Jabłka i brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę, wymieszać. Formę (25x34) wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować, ułożyć na dnie blaszki. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego
Praktyczna plSkładniki: wątróbki z kurczaka 1 kg, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, jabłka 2 sztuki, przyprawa do wieprzowiny 1/2 opakowania, woda 1-2 szklanki, majeranek 1 łyżka, sól - ile potrzeba, pieprz czarny mielony - ile potrzeba wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć do worka foliowego wsypać mąkę, włożyć watróbkę(...)każdej strony, aby nie pryskało naokoło nakładam takie sitko płaskie na patelnię, coś tam zawsze pomoże i zabezpieczy przed skaczącą wątróbką do wątróbki dodać pokrojoną w piórka cebulę, plasterki jabłek, wsypać przyprawę do wieprzowiny, wlać wodę i duisić pod przykrywką z 10 minut na średnim ogniu na koniec wsypać majeranek i wymieszać, na talerzu do smaku posypać solą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: drożdże świeże 5 dag, mleko ciepłe 1,5 szklanki, cukier 1/2 szklanki, mąka tortowa 60 dag, sól - szczypta, jajka 6 sztuk "M", margaryna 100 gram, rabarbar 1/2 kg, jabłka 3 sztuki, cynamon 3 łyżki, cukier 4 łyżki, cukier puder - ile potrzeba drożdże wkruszyć do misy robota, wlać 1/2 szklanki mleka letniego, wsypać po 1 łyżce cukru, mąki, wymieszać(...)minut nakryć misę talerzem i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę forma 30x20 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, na wierzchu poukładać rabarbar i jabłka owoce posypać cukrem i rabarbarem, piec w nagrzanym piekarniku na 190 C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać cukrem pudrem - pyszna kwaskowata
W Mojej Kuchni Lubięjabłka -2 kostki bulionowe -garść rodzynek -1/2 gałki muszkatołowej -sól -pieprz Przygotowanie Cebulki oczyścić i posiekać. W rondlu rozgrzać margarynę i zeszklić na niej cebulę. Seler oraz jabłka obrać i pokroić w dość drobną kostkę, po czym wrzucić do rondla z podsmażoną cebulą. Smażyć kilka minut, cały czas mieszając. Kostki bulionowe rozpuścić w litrze wody, doprowadzić
Zielona Kuchniaświata nie widać. Buntuję się. wyciągam z zamrażarki słońce i dostarczam organizmowi dawkę witamin. Od razu trochę lepiej. Tylko za długimi spacerami tęskno... Składniki: -1 kg dyni -2 jabłka -duża cebula -2 łyżeczki curry -1/2 łyżeczki ostrej papryki -5 szklanek bulionu warzywnego -3 łyżki masła -tortelini -opcjonalnie: kilka świeżych listków szałwi Przygotowanie Dynię pokroić na kawałki, usunąć(...)włóknisty środek razem z pestkami. Miąższ odkroić od skóry, pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, grubo posiekać. Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę, mieszając zeszklić. Dodać kawałki dyni i jabłka. Oprószyć curry i ostrą papryką, wymieszać. Dusić na małym ogniu 3 minuty pod przykryciem. Zalać bulionem warzywnym, gotować na małym ogniu, aż dynia będzie się rozpadać (15-20 minut
Zielona KuchniaPrzepyszne wytrawne placuszki, które dzięki obecności buraczków zyskują ciekawy słodkawy smak. Idealnie komponują się z kwaśną śmietaną. Świetna alternatywa na prosty obiad. Składniki -3 średnie buraki -2 jabłka -500 g twarogu -1 jajko -1 szkl. mąki(...)szkl. mleka -sól, cukier -kwaśna śmietana -tłuszcz do smażenia Przygotowanie Buraki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce. Twaróg rozdrobnić z mlekiem na gęstą masę (można zmiksować). Jabłka obrać, zetrzeć. Wymieszać z twarogiem. Dodać buraki, jajko, mąkę. W razie potrzeby dolać odrobinę mleka. Masa powinna być dość gęsta. Dodać trochę cukru, posolić. Kłaść łyżką nieduże placuszki na rozgrzanym
Zielona KuchniaSkładniki: -4 jabłka -sok z połowy cytryny(...)łyżeczka cynamonu -1 łyżeczka cukru z wanilią -3/4 kostki masła -3/4 szklanki cukru brązowego -200 dag. mąki pszennej -3 jajka -1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy pestki i kroimy w ósemki. Dodajemy sok z cytryny, cynamon, cukier z wanilią i dokładnie mieszamy. W osobnej misce ucieramy masło z cukrem. Dodajemy
Magia jedzenia.skórki 6-8 polnych jabłek kwaśnych 500 ml zimnej wody cukier Wykonanie galaretki oregano Do dużego rondla o grubym dnie,włożyć umytą lebiodkę ,dodać starte skórki z cytryn,jabłka.Zalać to wszystką wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 20-25 minut, ,ostudzić .Używając blendera,miksera ,co kto ma ,zmiksować mieszankę .I teraz zaczyna się zabawa ....Zmiksowaną mieszankę
w mojej kuchnisoku, bez zbędnych dodatków i konserwantów. 2. Świeżo wyciskany sok jabłkowy Z 1kg jabłek otrzymałam 600ml świeżego soku . Oczywiście ilość i słodkość soku zależą od tego jakiego rodzaju jabłek użyjemy. 3. Świeżo wyciskany sok z buraka ? A może z winogron ? Jako ciekawostkę, warto w tym miejscu dodać, że z pozostałości po soku z buraka, możemy przygotować ćwikłę
NiePieprz.pl