Opanował mnie szał na mango 😊 Cóż, jabłka o tej porze roku już nie zachwycają smakiem, więc zadowalam się innymi owocami. A mango uwielbiam 😋 Świetnie pasuje do surówek obiadowych i do sałatek. Składniki (na 2 porcje): bardzo duża garść szpinaku mango chili mała czerwona cebula sól olej lniany odrobina soku z cytryny Da salaterki włożyć szpinak. Cebulę pokroić w cienkie
Weekendy w domu i ogrodziesłodycz. Generalnie staram się, by główne posiłki dostarczały mi najwięcej energii, ale jeśli czuję jej niedobór - wybieram najprostsze rozwiązania. Na zdjęciu banalne w przygotowaniu placuszki z płatków owsianych i jabłka . Najprostsze, najpyszniejsze, idealne kiedy dopadnie ochota na coś słodkiego. I jak, wypróbujecie coś? 😉 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellieocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy. MARMOLADA O SMAKU RÓŻY http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/marmolada-rozana Idealnie nadaje się jako nadzienie do pączków, ciast i deserów. SKŁADNIKI: jabłka, cukier, śliwki, aronia, wiśnie, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat. SAŁATKA RUBINOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-rubinowa Idealnie nadaje się na ciepło
Gotowanie Patkijadacie owsianki polecam włączyć ją do codziennego menu :) Składniki: * niepełna szklanka wody * 3-4 łyżki płatków owsianych * płaska łyżeczka cynamonu * owoce, u mnie najczęściej są to maliny, borówki, jabłka, orzechy Wykonanie: Wodę wlać do garnka, wsypać cynamon i płatki owsiane, wymieszać i zagotować co chwile mieszając. Owsiankę odstawić na chwilę, aż płatki napęcznieją. Przełożyć do miseczki i już
Zrób to smacznieSkładniki: - 5 dużych marchewek - pół puszki groszku - 2 pietruszki (korzeń) - 1 jabłko - 3 ogórki konserwowe - 3 czubate łyżki majonezu - łyżka musztardy sarepskiej - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Marchewkę, pietruszkę obieramy i gotujemy na parze, lekko solimy pod koniec gotowania. 2. Jabłko, ogórki, marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę. Łączymy z groszkiem, majonezem i musztardą. Podaję do kanapek lub obiadu mięsnego
Od łyżki do widelcanajwięcej i są najtańsze więc warto z nich korzystać. Warto je jeść, pić sok a także przetwarzać na później robiąc m.in. domowe konfitury . Nie zapominam ani trochę o rodzimych jabłkach bo bardzo je lubię, ale chętnie zjem słodką mandarynkę, kwaskowe pomarańcze czy gorzkawego grapefruita. Wiem, że wystarczająco dużo witaminy C dostarczyłaby mi pyszna kapusta kiszona, ale owoce cytrusowe
Smaczna PyzaDelikatne i wdzięczne ciasto, w które ze spokojem można zatopić inne suszone owoce, nawet świeże jabłka czy rozgniecione banany. To wersja na zdrową słodką przekąskę, obiad, deser, śniadanie, podwieczorek, jak wolicie. Ja mogłabym je jeść na okrągło, więc trudno określić mi nazwę pory:) może być drugie śniadanie. Albo po prostu kiedy macie ochotę i są w zasięgu ręki, sięgajcie
Zasmakuj Kuchnimajerankiem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kotlety z karkówki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładamy na talerz podajemy z surówką z pora i jabłek. Z tej ilości składników wychodzi ok. 12 dużych kotletów wieprzowych.Smacznego! The post Kotlety siekane z karkówki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięulepszaczy. Jeśli mamy ochotę na jogurt owocowy, dodajmy świeżych owoców. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest także dodatek łyżeczki miodu albo konfitury. Moją ulubioną alternatywą jest jogurt naturalny z kawałkami jabłek, podsmażonych wcześniej z cynamonem. Idealnie rozgrzewa w jesienne, chłodne poranki. Mama często taki przyrządza J Przepis na jogurt naturalny Składniki: 1 litr słodkiego mleka, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Moja Mama Gotujeszklanki mąki ( u mnie orkiszowa) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej BIO bez fosforanów) 30-40 dag śliwek ( można dodać inne owoce np. morele, brzoskwini lub jabłka ) Przygotowanie: Jajka ubijać mikserem około 5 minut dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy. Cukier powinien być całkowicie rozpuszczony. Następnie zmniejszyć obroty miksera do minimum i do ubitych jajek dodawać
Moja Mama Gotujeczęsto serwowaną przez Moją Mamę. Barszcz polsko-ukraiński Składniki: 3 buraki 4 marchewki 1 pietruszka 1/4 główki posiekanej kapusty 1/3 selera 2 cebule 1 jabłko 2 puszki pomidorów 1/2 puszki białej fasolkii (lub namoczonej i ugotowanej) 80 dag ziemniaków 1/2 łyżeczki kminku 5 ziarenek angielskiego ziela 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku Około(...)warzywa są już miękkie, zmniejsz gaz, dodaj fasolkę, ugotowane, pocięte w kostkę ziemniaki razem z wodą, w której się gotowały, 2 upieczone i starte buraki, obrane i starte jabłko, posiekaną pietruszkę, a następnie całość dopraw solą i pieprzem. · Podawaj na talerzach z dodatkiem śmietany ( u mnie bez) Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujektóra powoduje opuchliznę i niechciane przybieranie na wadze. Działa oczyszczająco, usuwając zwiększone ilości kwasu moczowego z organizmu. Koktajl oczyszczający z ogórkiem i selerem naciowym Składniki: 1 zielony ogórek 1 jabłko sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody 2 łodygi selera naciowego kilka listków natki pietruszki 2 krople oleju lnianego kawałek świeżego imbiru Przygotowanie: Ogórek, seler, natkę,imbir, jabłko
Moja Mama Gotujeburaków odpowiadają za prawidłową mikroflorę jelitową, a zawarte w nich witaminy i składniki odżywcze oczyszczają i regenerują organizm. Koktajl z sokiem z buraków i szpinakiem Składniki: 1 duże jabłko 1/2 grejpfruta 1 pomarańcza 70 g szpinaku 1 łyżeczka ostropestu plamistego 40 ml soku z kiszonych buraków Przygotowanie: Łyżeczkę ostropestu gotujemy przez 10 minut w wodzie. Odcedzamy. Miksujemy szpinak, cytrusy(...)jabłko. Dodajemy do wywaru z ostropestu. Na końcu dolewamy sok z kiszonych buraków. Mieszamy. Autor: Córka
Moja Mama Gotujewytrawnie. Koktajl ze szpinakiem i sokiem z kiszonych buraków. Koktajl ze szpinakiem i sokiem z kiszonych buraków Składniki: 80 g szpinaku 70 ml soku z kiszonych buraków 1 małe jabłko Przygotowanie: Szpinak i jabłko miksujemy. Dodajemy sok z kiszonych buraków. Mieszamy. Autor: Córka
Moja Mama Gotujetemperatury 190 stopni. Kotleciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut. Podajemy na ciepło albo na zimno z dodatkiem dowolnej sałatki np. z kopru włoskiego, jabłka i selera naciowego. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotuje