jabłka - 25490 przepisów (strona:1014/1700)

Ulubieńcy września 124

roli sprawdza :)  Myślę, że na dłużej ze mną zostanie. Następnym produktem, którym chciałabym się z Wami podzielić jest herbata o smaku jabłka z cynamonem. Bardzo lubię te połączenie, dlatego ta herbata przypadła mi do gustu. Szczególnie polecam ją na zimniejsze dni - jest bardzo rozgrzewająca :) Moim absolutnym

wegujemy
PUCHATE ROGALIKI Z JABŁKOWO-ORZECHOWYM ŚRODKIEM 244

łyżki cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego Nadzienie: 3 kwaskowe jab łka 2 łyżki cukru szczypta cynamonu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Wykonanie:  Przygotowujemy nadzienie -  jabłka ścieramy na oczkach, orzechy siekamy, wkładamy do rondelka, dodajemy cukier, cynamon i dusimy całość ok 10 minut. Studzimy. Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego

Walijskie Pichcenie
Pudding ryżowy gotowany w wolnowarze 160

Przykryć naczynie i gotować na poziomie LOW 4-5 godzin, lub na poziomie HIGH 3 godziny. Można podawać ze świeżymi owocami lub na przykład tak jak ja z prażonymi jabłkami z cynamonem. Smacznego

kuchnia doski
TOP 50 - Gadżety kuchenne, które chciałabyś mieć! 175

Kultowe foremki orzeszki (6,90) 12. Zaparzacz do herbaty (44,90) 13. Maszynka do lodów i shake (137,99) 14. Magiczna miska z durszlakiem (24,90) 15. Drylownica do jabłek (34,90) 16. Deski do krojenia na stojaku (61,90) 17. Piec do mini pizzy 6 łopatek w zestawie (288,99) 18. Grill stołowy na podczerwień

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z jabłek, cykori i granatu z sosem miodowo-musztardowym 138

Szybka i bardzo zróżnicowana smakowo sałatka, która pasuje do dań obiadowych ale tez można ją potraktować jako osobne danie. Lekko ostra cykoria, chrupiące jabłka i granat, który daje charakterystyczną nutę smakową. Wszystko to skropione sosem miodowo-musztardowym - jedynym z moich ulubionych o tej porze roku

Milion Smaków
Rada – dodatki do białego sera babcia Basia 136

Przedstawię teraz składniki podstawowe : SER BIAŁY, JOGURT NATURALNY, KEFIR, Składniki dodatkowe : bakalie, rodzynki,suszone śliwki i morele, migały, orzechy: włoskie, nerkowce, laskowe. Owoce : maliny, truskawki, jabłka, gruszki, pomarańcze, brzoskwinie, żurawina. Warzywa : cebula, papryka, ogórek, rzodkiewki. chrzan, czosnek, inne : lubczyk, kolendra, wiórki kokosowe, cynamon, prawdziwe kakao, koper i przyprawy : wszystkie, oprócz soli

Pysznosci Babci Basi
Gryczane galette ze śliwkami 147

dłoni i dobrym ciastem obok na talerzyku. Jesienią bardzo lubię piec rustykalne tarty, które wyglądają tak uroczo niedbale, a jednocześnie niezwykle domowo. Na kawałku rozwałkowanego ciasta układam zwykle jabłka, śliwki, gruszki lub morele i czasem dorzucam ulubione bakalie lub korzenne przyprawy. W dzisiejszym przepisie na galette postanowiłem wykorzystać pełnoziarnistą mąkę gryczaną, która nadaje wypiekom niepowtarzalnego aromatu. Gorąco zachęcam

Food Square
karpatka budyniowoowocowa z aronią gruszkową... 188

masło lub margaryna 125 gram, mąka tortowa 200 gram, jajka 5 sztuk, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem do karpatki 1 opakowanie, owoce 2 szklanki/śliwki,gruszki,jabłka, aronia gruszkowa domowa 250 gram, cukier puder - ile potrzeba nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia karpatki = wodę zagotować z margaryną w garnku wsypać mąkę i mieszać w trakcie gotowania na mniejszym

W Mojej Kuchni Lubię
Buraczki zasmażane na ciepło 372

zimno. Jednak od czasu do czasu lubię zrobić je w inny, równie smaczny, sposób :) Jeśli ktoś jeszcze nie robił to polecam :) 1 kg ugotowanych buraczków 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz, cukier do smaku 1 łyżka octu jabłkowego/ soku z cytryny 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki masła klarowanego (ew. oleju) Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach(...)patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę. Oprószyć mąką, wymieszać. Chwilkę przesmażyć. Dodać buraczki, starte na grubych oczkach obrane jabłko i smażyć razem ok 5-10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i ew. odrobiną cukru. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu

Smakołyki Asi