efekt starań usatysfakcjonuje nawet najwybredniejszego smakosza. składniki 400 g filetów śledziowych z zalewy 1 cebula 2-3 niewielkie buraki sok z jednej cytryny 1 jabłko ( kwaśne) szczypta pieprzu i soli sposób przygotowania Buraki myjemy i w łupinach wkładamy ( owijając każdego buraka aluminiową folią) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy buraki(...)wkładamy do misy. Wyjmujemy buraki z piekarnika, studzimy, obieramy z łupin, kroimy na drobne cząstki i dodajemy do śledzi. Do misy dodajemy również jabłko, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, oraz pokrojoną w talarki cebulę. Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, oraz pieprzem, zastawiamy w chłodnym miejscu
Miód i pieprzpodrzucam Wam przepis na przepyszne ciasto drożdżowe z tymi rubinowymi kuleczkami w roli głównej oraz kokosową kruszonką. Jest to przepis , który już jest na blogu w wersji z jabłkami i według mnie jest to receptura doskonała! Ciasto przepięknie rośnie, jest idealnie puszyste, a przy tym lekko wilgotne. W połączeniu ze świeżą żurawiną i kokosową
Słodko-Słony Świat Ilonyczym kojarzy się jesień? Z dynią, jabłkami i orzechami. Właśnie teraz smakują najlepiej i najchętniej piekę, smażę i gotuję dania z tymi składnikami. A orzechy, to nie zwykle plastyczny surowiec. Możemy je podprażyć, zrobić orzechy w karmelu, zrobić krem orzechowy, zupę, panierkę czy pyszne ciasta. Dzisiaj jedno z takich dań – orzechowe trójkąty do kawy. Posmakują wszystkim tym, którzy
Mieszam w GarnkuViolaPassion Do kaczki zazwyczaj dodajemy : Jabłka ,gruszki ,śliwki, pomarańcze? Zawsze podobnie! Ja się pytam po co? Tym razem poszłam w topiki i kaczka była równie dobra jak nie lepsza niż zazwyczaj. Soczysta , przypieczona i soczysta . Składniki: 1 kaczka może być mrożona około 1.8 kg 4 ząbki czosnku 4 łyżki majeranku 3 owoce kaki 4 garście okry (piżmian jadalny
Viola cooks with passionbrązowy kolor. Ja obracam placki na drugą stronę,by były równomietnie usmażone:-) My czyli ja i Staś jadamy z cukrem pudrem, mąż zjadł z cukrem pudrem i smażonymi jabłkami. Polecam, są bardzo sycące
Niebieski kubek z kawadokładnie każdy plasterek. Możesz na razie w nim zostawić banana, niech się moczy. Nabierze kwaskowatego posmaku i nie zczernieje. Cytryna zapobiega zmianie koloru wielu produktów. Warto nią skropić gruszki, jabłka, banany, ryby. Sok dodany na początku gotowania do barszczu spowoduje, że zachowa on swój intensywny kolor i nie zbrązowieje. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz mocno ogień i postaw
manslogblogUzyskamy go z łupin cebuli czerwonej. Postępujemy tak samo jak z łupinami ze zwykłej cebuli. KOLOR POMARAŃCZOWY Marchewkę (dużą ilość) pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do wody z jabłkami. Gotuj przez minimum 45 minut. Sposobów na ozdabianie jajek istnieje wiele. Aby uzyskać dodatkowy efekt , można obwiązać jajko gumką recepturką – zakryta nią część nie zabarwi się, dzięki czemu
Gotuję Testujęzrobiona nawet dla niezapowiedzianych gości. Polecam, nawet na dzisiejszy obiad. Surówka z groszkiem i porą 1 seler 1 duża marchew pół puszki groszku konserwowego 10 dag sera żółtego 1 jabłko 1 por 4 łyżki majonezu sól, pieprz Najpierw wszystkie warzywa wymyć i osuszyć. Seler, marchew, ser żółty i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek odsączyć z wody, dodać
Gotuję TestujęJesienną porą na straganach skrzynki niemal uginają się od dorodnych jabłek i śliwek. Jednak prawdziwą królową tego czasu jest bez wątpienia dynia. Większość znanych mi osób kupuje dynie jedynie przed Halloween, żeby wyciąć w niej twarz i wstawić do środka świeczkę. Bez wątpienia to fantastyczny sposób na wykorzystanie tego warzywa, ale tylko pod warunkiem, że aromatyczny miąższ
Kuchnia od dwojgaWiadomo jesień, a jak jesień to albo jabłka, albo śliwki albo....gruszki. Ten owoc daje naprawdę wiele możliwości, tak na słodko jak i na słono, wystarczy tylko uruchomić wyobraźnię i pozwolić jej zaszaleć. W tym cieście nie ma nic szaleńczego, mało tego to ciasto jest dla leniwych. Nie ma żadnego ucierania, ubijania i dokładnego mieszania, a takie przepisy
Dieta moja pasjaRyżowej zabawy ciąg dalszy. Tak sobie myślałam co tu jeszcze zrobić, coś czego nie było, ale tak szczerze było bardzo wiele ? Gołąbki, pomidorowa, sosy, jabłka i inne takie znamy. A ja chciałam zrobić coś innego. Coś do czego się wróci, a nie będzie to tylko jednorazowy wybryk, który powstanie na potrzeby akcji. Przepis na ciasto ------> KLIK
Dieta moja pasjacukrem, dodać goździki, rozgnieciony cynamon, wlać ocet i zagotować. Do gotującej się zalewy włożyć gorące jabłuszka i zagotować. Jabłuszka przełożyć do wyparzonych słoików, przyprawy rozłożyć do słoiczków z jabłkami, zalać gorącym octem. Zamknąć, wstawić do garnka (dno garnka wyłożone ściereczką) i zalać wodą w temperaturze zalewy. Pasteryzować około 15 minut słoik o pojemności 330 ml. Po wyjęciu słoiki
królestwo garówmożna nazwać siekaniem- bo do perfekcji to mi sporo brakuje), a jak trzeba to nawet wygładzam masę na torcie ;) Mniejszy stosuję przede wszystkim do smarowania pieczywa, obieram nim jabłka i... filetuję mięso ;) Tak właśnie tym nożem! Jest na tyle ostry, że fajnie sobie radzi. Pomocne w każdej sytuacji! Jak już wspominałam, dostałam je parę tygodni temu. Miałam więc czas
Kuchnia w czekoladziedołu. Smażyć aż skóra się ładnie zrumieni a tłuszcz wytopi. Zdjąć z patelni i odłożyć na parę minut. Pokroić pierś na grube plastry. Podałam z puree ziemniaczanym i jabłkami karmelizowanymi. zastawa
królestwo garówzupy ze wszystkich pór roku z warzyw sezonowych np. zupa z jarmużu, jarzynowa, czy żurek kasztanowy - mniam :-))) dania bezmięsne - znajdziemy tutaj przepis na chleb paleo bez zbóż, jarmuż z jabłkami i idealną na teraz dynię z pomidorami :-) dania mięsne - ten rozdział zawiera najwięcej przepisów, ponieważ mięso i podroby to nieodzowne elementy diety paleo. Tutaj jest i rybka, halibut
kruche babeczki