jabłka - 25490 przepisów (strona:1001/1700)

Tort makowy z jabłkami i kremem cynamonowym 139

tort łączy w sobie smaki, które najbardziej lubię późną jesienią i zimą - jabłka, imbir i cynamon. Do tego biszkopt makowy, który daje całości bożonarodzeniowy akcent. Przygotowanie wymaga nieco czasu i uwagi ale nie ma tutaj bardzo ryzykownych elementów, których nie lubię przy tego typu przedsięwzięciach (jak np. krem na maśle, który czasami mi nie wychodzi). Przepis (z moimi modyfikacjami

Milion Smaków
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ I 496

łyżeczki sól nisko sodowa 1/2 łyżeczki czosnek 1 ząbek papryka słodka mielona 1 i 1/2 łyżki koperek suszony 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta Sałatka: kapusta pekińska 1/2 małej główki jabłko 1 szt. marchew 2 szt.  ocet winny 1 łyżka pieprz do smaku olej z pestek winogron 2 łyżki sok z cytryny 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżeczka szczypiorek(...)papierowym nasączonym małą ilością oleju ). Ułożyć filety i grillować na małym ogniu z każdej strony na złocisty kolor.  Ryż ugotować według wskazówki na opakowaniu.  Sałatka: Kapustę poszatkować. Jabłko i marchew obrać oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ocet, pieprz, olej, sok z cytryny, paprykę, natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszać.  Fileta nałożyć na talerz. Do tego

Kuchnia Paulettes
Święta tuż, tuż – potrawy wigilijne 236

przez całą rodzinę. Nieodłącznym elementem wigilijnego menu jest barszcz z uszkami . Nie ma tutaj miejsca na konserwanty czy mrożone produkty. Barszcz powinien być przygotowany ze świeżych buraków, z dodatkiem jabłek, suszonej śliwki i octu balsamicznego, które zapewnią mu niepowtarzalny aromat. Uszka najlepiej aby zawierały w sobie grzyby zebrane parę miesięcy wcześniej w lesie. Pierogi wigilijne Bardzo ważną potrawą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Noga gęsi. 186

dodajemy całe ząbki czosnku. Odstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Gęś układamy w naczyniu do pieczenia skórą do dołu. Możemy dodać ziemniaki i jabłka. Nogi gęsi pieczemy w temperaturze 160 stopni. Pierwsze 1,5-2 godziny mięso musi być przykryte folią aluminiową. Następnie odwracamy gęś skórą do góry i pieczemy bez przykrycia. Smacznego

Magia jedzenia.
Koktajl kokosowy 167

obudzi Was w mroźny poranek! Do przygotowania 2 szklanek koktajlu potrzebujemy: – wiórki kokosowe (w zależności od upodobań) – 3 filiżanki soku pomarańczowego (odmierzyłam w kielichu miksera) – 1/2 jabłka, oczyszczonego z nasion, pokrojonego na kawałki – 1 banana Wszystkie składniki umieszczamy blenderze i miksujemy do otrzymania gładkiej i gęstej konsystencji. Schładzamy w lodówce przed podaniem lub wrzucamy kostki

Szybko Tanio Smacznie
Sok z jabłek i buraków 220

Naturalny sok z jabłek i buraków z dodatkiem soku z cytryny, jest pełen witamin, odmładza i dodaje energii. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Kuchnia Polska wg Pawła Małeckiego czyli słodkie warsztaty z Lidl Polska 218

wersji na słodko. Warsztaty poprowadził mistrz cukiernictwa Paweł Małecki. Wszyscy podzieliliśmy się na kilka mniejszych grup. Każda grupa miała za zadanie przygotować: -tartę z jabłkami -przepyszne oponki z sosem malinowym, a na końcu dekorowaliśmy: -piernik staropolski z powidłami śliwkowymi, marcepanem i czekoladą Ja miałam przyjemność gotować razem z  Renatą , Olą

Marta Gotuje
Kurczak pieczony z farszem ziemniaczanym 284

najpierw trybując go. Wyszło pysznie i śmiało mogę polecić tę wersję wszystkim lubiącym zarówno kurczaki jak i ziemniaki. Do takiego kurczaka faszerowanego podałam pieczony topinambur i duszoną marchewkę z jabłkami. Smaczna Pyza zaprasza na przepyszne ptaszysko! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Szybka babka z owocami 226

Szybka i łatwa a także bardzo smakowita babka. Do ciasta użyłam gruszek i nektarynki ale tutaj pełna dowolność, mogą być inne owoce twarde, np. jabłka. Polecam do kawy czy herbaty, na spotkanie z przyjaciółmi czy do kubka kakao i ulubionej książki. Babkę robi się szybciutko, bez miksera, w jednej misce, ot i cały kłopot, polecam gorąco. Szybka babka

Moje Małe Czarowanie
Dwuwarstwowa piernikowa owsianka (z jabłuszkiem) 226

płatków owsianych górskich 3/4 płaskiej łyżeczki mielonego cynamonu BIO (u mnie z eSłoneczko) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka ciemnego kakao naturalnego (u mnie z eSłoneczko) 1 słodkie jabłko na wierzch: płatki migdałowe i żurawina, do ozdoby listki świeżej mięty Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki owsiane, zalewamy je mlekiem, dodajemy cynamon i przyprawę do piernika, mieszamy(...)Gotujemy na mniejszym ogniu do zgęstnienia owsianki. Pod koniec gotowania ścieramy do owsianki (na dużych oczkach) obrane jabłko. Mieszamy. Pół tak przygotowanej owsianki wykładamy do pucharka. Do drugiej połowy (jeszcze ciepłej) dodajemy kakao, mieszamy do połączenia. Część z kakao wykładamy na wcześniejszą warstwę. Na wierzch wysypujemy płatki migdałowe i żurawinę. Smacznego

Słodkie okruszki
Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem 282

się za pieczenie. W trakcie tych warsztatów przygotowywaliśmy przepisy właśnie z tej książki i wyszło przepysznie! Warto zbierać te znaczki, żeby ją zdobyć:) Na początek przygotowaliśmy ucierane ciasto z jabłkami i kruszonka, szybkie, łatwe i pyszne. Następnie zrobiliśmy pyszne oponki serowe, chyba wszystko smażone na głębokim tłuszczu jest obłędne:) Później zabraliśmy się piernika z powidłami w marcepanie i glazurze

karmelowy
Puszysty owsiany omlet z ricottą 232

bananów możemy wykorzystać jako środek wybielający zęby lub do walki z kurzajkami i ukąszeniami komarów. Aby przyspieszyć proces dojrzewania tych owoców można włożyć je do papierowej torebki z kawałkiem jabłka. P.S Nie, w końcówce nie ma robaków, można ją ze spokojem zjadać

Gawron w rosole
Muffiny piernikowe 202

wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Muffiny można posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem lub polewą czekoladową.  Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Do pojemnika warto włożyć skórkę od jabłka, aby ciastka zbyt mocno nie stwardniały

Di gotuje
Warsztaty z Fairy w FoodLabStudio 211

gotować. Grupa w której miałam przyjemność być przygotowywała deser. Z białek wykonana została beza włoska a z żółtek (z których nie zawsze wiemy co zrobić krem patissiere z prażonymi jabłkami na maśle klarowanym). Przygotowaliśmy też migdały w karmelu. Polędwica wołowa w ziołach.  Tatar z prażonym papierem ryżowym z trzema kolorowymi majonezami.  To danie według mnie było najlepsze

AZgotuj!
Lebkuchen 238

moim zdaniem wychodzą wtedy za słodkie, dlatego ja zmniejszyłam nieco proporcje. Pierniczki wyszły bardzo dobre - aromatyczne i przyjemne w smaku. Jeśli chcecie, aby szybciej zmiękły, do puszki dodajcie kawałek jabłka. Przepis na Lebkuchen znajdziecie również w najnowszym wydaniu naszego magazynu "Życie ze Smakiem". Składniki: Ciasto: 225 g masła 200 g brązowego cukru 1 jajko 250 g melasy 3 łyżeczki

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania