Znakomicie zastępuje surówkę z młodej kapusty. Warto spróbować. Składniki : -kilka liści kapusty pekińskiej -marchew -jabłko -kawałek pora -posiekany koperek -sól, cukier, olej Oddzielamy liście kapusty i kroimy na kawałki. Pora kroimy na drobno. Obieramy jabłko i marchew i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy koper, doprawiamy do smaku, skrapiamy olejem, mieszamy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnysycący). Polecam Wam awokado jako jego wielka fanka. Choć awokado to owoc, nie ma słodkiego smaku (ani w sumie żadnego innego), nie nadaje się więc do samodzielnego spożycia jak jabłka czy banany. Jeśli jednak odpowiednio je doprawicie, wyjdzie wam coś naprawdę przepysznego i zdrowego. Owoc składa się w dużej mierze z tłuszczu, ale są to bardzo korzystne tłuszcze, które
Powiedz dietom nieprzykryć całość folią aluminiową jeśli warzywa za bardzo się przypiekają. Podawać jako samodzielne danie lub z dodatkiem ugotowanego ryżu. Smacznego! Zobacz również przepisy na: Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej Koktajl hamujący apetyt – do zrobienia w 5 minut! Odchudzający koktajl z buraka i awokado
Kulinarne Przebojeowocowo warzywnych koktajli. Ten wyszedł rewelacyjny w smaku. Czuć w nim każdy smak z osobna, a schłodzony jest wyśmienity. Znakomity dla naszego organizmu. 1 banan 1 średniej wielkości słodkie jabłko 200 g jogurtu naturalnego 1 zielony ogórek (średniej wielkości) 1 łyżka miodu 2 łyżki płatków owsianych Garść natki pietruszki Do blendera wkładamy kawałki obranych owoców - banana i jabłko. Następnie dokładamy
VioletoweKucharzeniegodzinę, aby trochę nim "naciągnęły". Ale od razu mówię, że nie jest to konieczne i składnik ten spokojnie można pominąć ;). Zamiast gruszek świetnie pasować tu będą jabłka lub śliwki. Ciasta wychodzi spora blacha, na pewno więc wystarczy, by zaspokoić nawet największy głód na czekoladowe ciacho ;). Polecam :). PS. Czy też macie wrażenie, że na blogu powiało już jesienią...? Składniki
Opowieści z piekarnikałyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śliwki 50 dag, biała czekolada 100 gram, śmietanka 2 sztuki resztki z wyciskania soku w wolnoobrotowej wyciskarce, użyłam 2 pełne kubki: marchew, aronia, śliwki, jabłka, można uzyć z sokowirówki, ale z wyciskarki te resztki są lepsze jakościowo i używam różne z owoców czy warzyw do ciast, placuszków, surówek = jajka, miękką margarynę, cukier mikserem utrzeć
W Mojej Kuchni LubięPowiem tak : nietypowy składnik chleba czyli jabłko , ale ten własnie składnik chyba nadał temu chlebowi super wilgotności. Chrupiąca skórka a środek mega wilgotny. Co prawda chleb jak dla mnie był troszkę za mało słony więc proponuję dodać jej więcej ( może płaską łyżkę. Jabłko nie jest wyczuwalne ale spróbujcie sami i upieczcie taki chleb. A jak upieczecie to podeślijcie fotkę, będzie
Ewa w kuchniżółkną, w powietrzu co raz bardziej czuć jesień. By jeszcze trochę od niej uciec, polecam zrobić lody i zjeść jak nie same, to z pyszną ciepłą szarlotką, zrobioną z jabłek z przydomowego sadu. Kto takie posiada i może się podzielić...? Zrobimy zamianę na lody! Składniki na ok 1 l lodów: 4 banany pokrojone na kawałki i mocno zmrożone 400ml
Kuchnia w czekoladziekażdej porze roku, zwłaszcza teraz gdy sezon śliwkowy w pełni. Ciasto świetnie komponuje się z dojrzałymi węgierkami, choć do jego wykonania można też użyć innej odmiany śliwek a nawet jabłek czy rabarbaru. Placek ze śliwkami to wyśmienity pomysł na podwieczorek, można się nim delektować w towarzystwie ulubionej kawy. składniki na tortownicę 26 cm nadzienie 1 kg śliwek
Smakowite DaniaSkładniki: marchew młoda 4 sztuki, nektarynka 1 duża, jabłko 1 duże, aronia 3/4 szklanki, kiwi 1 sztuka, mięta liście 1 gałązka, płatki owsiane 2 łyżki, woda mineralna 1/2 litra, cukier 1 łyżeczka jabłko bez gniazdka ze skórką, obrane kiwi, nektarynka bez pestki, dobrze umyte młode marchewki, opłukana aronia - wszystko włozyć do dzbanka blendera wsypać cukier, płatki owsiane, gałązkę z liśćmi
W Mojej Kuchni Lubiękoktajl nabierze jednolitą konsystencję. Z podanych składników wychodzi jedna porcja owocowo-warzywnego napoju, który dostarcza ok. 325 kcal. Zobacz również przepisy na: Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Koktajl hamujący apetyt – do zrobienia w 5 minut! Odchudzający koktajl z buraka i awokado wg Ewy Chodakowskiej Fit budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami Mega szybkie
Kulinarne Przebojesame w sobie jako deser. W tym roku postanowiłam zrobić domowe brzoskwinie w syropie, zwłaszcza że teraz można je kupić za 3 zł (za kilogram). Są więc tańsze od jabłek, na które zimą pewnie przyjdzie mi wydawać fortunę. Na czymś trzeba oszczędzić 😉 Składniki (na 2 słoiki o pojemności ok. 600 ml): 5 brzoskwiń połówka cytryny (ważne, by brzoskwinie
Weekendy w domu i ogrodzieciasto z malinami, ale na zaprzyjaźnionym stoisku z owocami zabrakło malin. Dlatego wybrałam jeżyny, bo były bardzo kuszące... Ciasto dzięki serkowi ricotta ma cudowny smak. Robiła je już z jabłkami i rabarbarem. Szczerze polecam! Składniki: 250 g jeżyn 2 duże jajka 250 g ricotty 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku
Czerwień i błękitłyżeczka suszonych płatków chili 1 czosnek solo 100 ml koncentratu jabłkowego 15 suszonych śliwek 700 ml bulionu z kurczaka 1½ łyżeczki soli Coleslaw 350 g białej kapusty 1 jabłko ½ włoskiego kopru, mały 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki jabłkowego octu sól do smaku 1 łyżeczka czarnuszki Przygotuj marynatę do mięsa. Nasiona kminu upraż na suchej patelni i zmiażdż w moździerzu(...)śliwki i usmażony boczek. Wstaw naczynie do piekarnika nastawionego na 140ºC i piecz mięso przez około 3-4 godzin. Sprawdź widelcem czy mięso się rozpada. Przygotuj coleslaw. Poszatkuj kapustę, jabłko i koper. Używam do pomocy malakser. Dodaj oliwę z octem, solą i czarnuszką, wymieszaj. Odstaw na 10 minut aby sałatka się przegryzła. Wyjmij mięso na półmisek i rozerwij
codojedzeniaauto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pora – Składniki: 2 sztuki pora (tylko białe części – ich waga to ok. 300g) 4 jajka (klasa M) 1 duże jabłko – najlepiej słodka odmiana (ok. 280g) 7 średnich ogórków konserwowych (ok. 300g) 1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po odsączeniu zalewy) 2 łyżeczki musztardy delikatesowej 4 czubate łyżki majonezu (ok. 210g(...)około pół godziny do zmięknięcia pora, a następnie przelać go wrzątkiem na sitku i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Jabłko umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać
Kulinarne Przeboje