jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:297/436)

Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 147

Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne, a za surówkę wraz z Izą Kulińską dostałyśmy pochwałę, gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami 120

jabłkami EcoBlik , 5 suszonych fig, 2 łyżki miodu, 3 łyżki mąki ryżowej. Przygotowanie:  Kaszę jaglaną gotujemy z wodą w stosunku 1:2, czyli dwa razy więcej wody niż kaszy.Do ciepłej, ugotowanej  kaszy dodajemy miód, kawałki figi i mąkę ryżową.  Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Lepimy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie

Aga w kuchni
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 133

Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne, a za surówkę wraz z Izą Kulińską dostałyśmy pochwałę, gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Owoce zapiekane w piekarniku z miodem i cytryną 113

myjemy. Jabłka i gruszki kroimy w kosteczkę. Figi rozcinamy tylko od góry dwoma cięciami, wcześniej ucinamy ogonek. Owoce zapiekane w piekarniku z miodem i cytryną Wyciskamy sok z cytryny do szklanki, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Wszystkie owoce i rodzynki wrzucamy do naczynia żaroodpornego i polewamy przygotowanym sokiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 20 minut

Pyza i Surówka
Mleczna kanapka 275

jabłka. Rodzice widzą, co smaczne i zdrowe, więc na pewno ich przekonasz do mlecznej kanapki. A jeszcze jak sami będą mieli smaczny kąsek w pracy, to zapewniam, że na stałe wpisze się do Waszego menu. Zatem spróbujcie! Biszkopt: 6 jajek pół szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru

Karczma Honorietty
Szybkie ciasto z samych białek 166

jabłkami Składniki: 6 białek 6 łyżek zimnej wody 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki octu 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 2 śnieżki 400 ml mleka ½ kg dowolnych owoców tłuszcz do formy Wykonanie: Z białek ubić pianę na sztywno, dodając w międzyczasie wodę, cukier, ocet oraz cukier waniliowy. Przygotować formę, wlać ubitą masę i piec przez 45 minut

Tradycyjna Kuchnia
Pierniczki 153

kształty. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 10-12 minut. Po wystudzeniu dekorujemy według własnej inwencji  - lukrem, czekoladą, posypkami. Ja wybrałam tradycyjną dekorację lukrową, ale Karolinie  najbardziej podobało się dekorowanie pisakami spożywczymi, kupionymi niedawno w osiedlowym sklepiku. Uwaga! Ciasteczka po upieczeniu są dość twarde, chrupiące. Można je "zmiękczyć" wkładając na kilka dni do słoja z jabłkiem. Jabłko

Kulinarne Inspiracje
Ciastka owsiane do kawy i herbaty 364

nabierałam na dużą łyżkę, a małą umoczoną w wodzie rozpłaszczałam na blaszce na papierze do pieczenia ) Piec około 10-12 min. w temp, 180 *C do lekkiego zbrązowienia, ja piekłam o chwilę dłużej i przez to były bardziej rumiane niż powinny .                 Herbata owocowa Fruit Medley  aplikowana w formie długich patyczków była(...)Frutti Misti jest wyraźnie owocowy, a kolor rubinowy. Z ciekawości zajrzałam do wnętrza herbacianego patyczka, a tam znalazłam owocowe fusy. W składzie tej herbaty jest dzika róża, hibiskus oraz jabłko i brzoskwinia. Ten zabawny sposób parzenia może się podobać, nie potrzebna jest nawet łyżeczka. Wystarczy zamieszać wrzątek patyczkiem, dodać ewentualnie cukier lub miód i ...herbata gotowa. Takie herbaty owocowe obok

Proste Potrawy
PIERNICZKI BRUKOWCE 354

pieczenia. Pierniczki układamy w 0,5 - 1 cm odległościach od siebie, żeby rosnąc przytuliły się tworząc jakby kształt kostki brukowej. Lukier: Kawę rozpuszczamy we wrzątku, dokładnie mieszamy, następnie dosypujemy cukier puder i dokładnie rozcieramy łyżką. Lukrujemy pierniczki, odstawiamy do zastygnięcia. Wkładamy je do pudełeczka, dopóki nie zmiękną (możemy przyspieszyć ten proces wkładając do środka kawałki jabłka i co jakiś

RAROSSA
Apple Pie - klasyczny placek z jabłkami 173

Dziś przedstawiam przepis na Apple Pie, czyli klasyczny placek z kruchego ciasta z jabłkami, który znany jest z wielu amerykańskich filmów :) Jest nie za słodki, nie

My Culinary Art
Wyśmienita surówka na 4 talerze 2597

Bardzo prosta, kolorowa surówka, pięknie wyglądająca na stole, a przy tym wspaniała w smaku, wersję można ubogacić serem mozzarella lub feta, pokrojonym w kostkę, surówka będzie

kgwjanczewo
Ciasto z jabłkami i ze śmietaną 219

W sezonie jabłkowym nie może u nas zabraknąć tego ciasta! To było jedno z pierwszych ciast jakie upiekłam i tak już u nas zostało:)) Zawsze jesienią

Z miłości do słodkości
bez wyrastania ciasto drożdżowe owocowe z kruszonką... 171

gruszka, jabłka, brzoskwinia, 20 dag śliwek, umyte owoce pokroić na kawałeczki, śliwki małe węgierki wypestkować do większej miski wkruszyć drożdże świeże, posypać cukrem, wlać roztrzepane jajka, wlać mleko, olej rzepakowy, wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli - NIE MIESZAĆ - przykryć talerzem i zostawić na blacie kuchennym na 3-4 godziny forma 35x25 cm, wysmarowana olejem i wyłożona papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Strudel z jablkami (Apfelstrudel) czyli Slodki Czwartek odc.107 198

czasie jabłka obieramy, kroimy na cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy z cukrem, rodzynkami i cynamonem. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką najcieniej jak potrafimy. Smarujemy połowa masła i nakładamy jabłkowe nadzienie tak by pokryło prawie całe ciasto. Zwijamy w roladę końce podkładając pod spód. Ciasto układamy na blasze wyłożonej papierem i smarujemy reszta masła. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pesto z pieczonych buraków 152

pieczenia, posyp solą himalajską i wstaw do piekarnika na około 20 do 30 minut.  Sprawdzaj co pewien czas ich stan - buraki, podobnie jak inne warzywne chipsy, lubią się przypalić. :) Wyjmij paprykę z folii, obierz skórę - na marginesie to moim zdaniem JEDYNY I SŁUSZNY sposób na skuteczne pozbycie się skóry papryki, można ją jeszcze obrać cienko jak jabłko czy gruszkę

Garniec Magalie
Otrębowe ciasto z mandarynkami 115

ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) PS.  teraz przeczytałam w internecie, że nieraz mandarynki robią się po upieczeniu gorzkie, dziwne moje były ok, może jak się trafi na jakiś felerny owoc to tak się dzieję, mam nadzieję że jak będziecie robić to nie będzie takich przypadków;) albo dla bezpieczeństwa możecie zastąpić mandarynki np. jabłkiem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wegańskie CIASTO Z JAGLANKI DOSKONAŁEJ ;) 153

pieczenia , - chlust oleju (tak mniej więcej pół szklanki) -  i drugi chlust mleka (u mnie sojowe) - to już naprawdę na wyczucie -  tyle, żeby wymieszana masa była trochę mokra ale bez pływającego wokół płynu, takie małe "błotko" musi się zrobić ;) - opcjonalnie można sypnąć dodatkowych orzechów , np. włoskich, - przekładamy błotko do formy, - na wierzchu układamy pokrojone w grube plastry jabłko , - posypujemy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jak grillować gruszki – porady i przepisy 191

jabłek 3 łyżki brązowego cukru ½ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki mielonego imbiru ¼ łyżeczki mielonych goździków Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz gruszek) umieścić w rondelku. Gotować na wolnym ogniu aż masło i cukier się stopią. Grilla rozgrzać do średniej temperatury Gruszki obrać i grillować na stojąco w średniej temperaturze przez 10-15 minut często nacierając przygotowaną wcześniej mieszanką w czasie pieczenie. Jak grillować

naRuszcie
Drożdżowy wieniec świąteczny 274

jabłko kroimy w drobną kostkę, orzechy siekamy, wszystkie składniki łączymy w misce. 3. Na oprószony mąką blat wykładamy ciasto i rozwałkowujemy je na prostokąt o wymiarach 40x60 cm (tu przyda się odrobina cierpliwości, chwilę to potrwa ;)). Na ciasto wykładamy równomiernie nadzienie i zawijamy od dłuższego boku w ciasny rulon.  4. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję