jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:292/436)

Drożdżowe makowe ślimaczki i nowa, słodka książka od Lidla 202

termoobieg).  Ślimaczki smarujemy białkiem i pieczemy na złoto-brązowe przez 12-14 minut. Podajemy wystudzone. Smacznego :) Jak już napisałam - przepis pochodzi z książki "Kuchnia polska według Pawła Małeckiego" - wydanej przez  Lidla . Tym razem znajdziecie w niej słodkie przepisy Mistrza i jego Gości. Mamy w książce rozdziały z pomysłami na jabłka, truskawki i rabarbar, wiśnie i śliwki, miód

Moje Kuchenne Rewelacje
Muffiny piernikowe 157

wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-23 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Muffiny można posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem lub polewą czekoladową.  Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Do pojemnika warto włożyć skórkę od jabłka, aby ciastka zbyt mocno nie stwardniały

Di gotuje
JARMUŻ 167

wyłóż do Laszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 4 – 5 minut w temperaturze 180 – 200 stopni C. Chipsy z jarmużu można podawać z dipem. W ostatnim czasie zielone koktajle stały się hitem wśród zdrowej żywności. Do ich przygotowania można użyć liści jarmużu. Zmiksować je można z różnymi owocami jak banany, ananas, czy jabłko.  Źródło: internet

Ciastka - domowe słodkości
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 1879

pozostałym ciastem startym na tarce.  Piec ok 1 godz w temp 180 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Najczęściej używam blaszki o wymiarach 20 x 30 cm, może być jednak mniejsza wtedy ciasto będzie wyższe.Polecam bo to jedno z prostszych ciast ale bardzo smacznych,owoce zawsze sezonowe np jabłka,gruszki,wiśnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasteczka śniadaniowe - granola cookies 213

roztapiamy i studzimy. Suszone owoce drobno siekamy. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki lub ręki do całkowitego wymieszania się składników. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Z uzyskanej masy lepimy kuleczki i delikatnie spłaszczamy, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40-45 minut. Smacznego

Be Fit Be Strong
Golonka w sosie z ziarnami pieprzu 106

jeść coś normalnego, nie tylko pieczone i gotowane na parze ;-) A że to straszni miłośnicy wszelkich sosów - o czym już nie jednokrotnie pisałam - to dziś propozycja sosu... kolejna... Moja córka zjadła z dokładką, starannie omijając każde ziarno pieprzu, po czym krzyknęła, że jak wróci z basenu to chciałaby placki z jabłkami... I gdzie ona to mieści

Czary - gary w kuchni
Sałatka jarzynowa 186

złożyło, że na Święta nic nie piekę. Trochę dziwnie mi z tym... pierwsze takie święta :) Tylko sałatkę zrobię i żurek ugotuję. I mam nadzieję, że prognoza pogody się sprawdzi :) Zdrowych, pogodnych i smacznych Świąt!   Składniki: 3 średnie marchewki 2 ziemniaki 1 średnia pietruszka, korzeń 1/2 średniego selera korzeniowego 3 jajka 1 jabłko 1 puszka groszku konserwowego

bistro mama
Ciasteczka jak z McDonald's 197

ciągle mieszamy aby skrystalizowany cukier albo jabłka się nie przypaliły. Płaty ciasta francuskiego rozkładamy na blaszce. Dzielimy na 12 części. Na każdym kawałku układamy dwie łyżeczki schłodzonego farszu i szczelnie zamykamy, tworząc małe ciasteczka.  Smażymy w głębokim oleju rozgrzanym do 180`C przez 4 minuty ( dwie na każdą stronę ). Jeżeli wolicie piec, proponuję piec w mocno rozgrzanym piekarniku

Słodkie Przyjemności
Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami 136

rodzynkami Słodkie bułeczki, które od razu przypominają smak dzieciństwa i przypadną do gustu zarówno małym jak i tym większym łasuchom:) Dodatki można samodzielnie zmieniać, u mnie są to jabłka, cynamon i rodzynki, ale równie dobrze może być to mak, budyń, dżem lub to na co akurat mamy ochotę albo to co od dawna zalega nam w kuchennych szafkach :) Ciasto(...)cynamonem, rodzynkami i pokrojonym w kostkę jabłkiem. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę i kroimy na ok 3 cm plastry. Ciasto układamy na blaszce, przez środek każdej z bułeczek nożem robimy wgłębienie i smarujemy rozpuszczonym masłem lub roztrzepanym białkiem,  odstawiamy raz jeszcze na ok 1 godz w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30 minut w temp

Słodka Kraina Wypieków
Pijane pomarańcze smażone, w białym winie 172

pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wlewać wino i mieszać. Dodaj cukier i żółtka. Teraz delikatnie dodawaj pianę.  Ciasto ma być lekkie i puszyste. Zanurzaj krążki w cieście i smaż na złoto. Odsącz na papierowym ręczniku. Jedz ciepłe, Są lepsze od zimnych. Mnie zostało ciasta i zrobiłam w tym cieście jabłka- pokażę je w następnym odcinku

AZgotuj!
Ciasto z chałwową polewą i bananami 129

, ale według mnie chałwa i jabłka jakoś nie idą w parze. Wybrałam banany. Dobrze zrobiłam, mówię Wam! :) Składniki: 1 kostka masła (miękkiego) 150 g cukru + 5 łyżek (do pianki) 220 g mąki 7 jajek duża szczypta soli 1 cukier waniliowy (dałam własną esencję waniliową 2 łyżki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g wiórków kokosowych 4 banany

Kuchnia Prezydentowej
Zapiekane owoce pod koglem-moglem 155

Nagrzewamy piekarnik do 180-190C. Kroimy jabłko i banana w kostkę oraz siekamy orzechy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami. Jajka przed użyciem należy sparzyć wrzątkiem. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy cukier, sok z cytryny i ucieramy mikserem do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Zalewamy owoce. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 10-15 minut. Jemy na gorąco

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO 159

się rozpuszczać i powstanie karmel. Wsypać jabłka i mieszając dusić, aż karmel się rozpuści, oblepiając owoce. Doprawić cynamonem. Wsypać prażone migdały i całość dokładnie wymieszać. Płaty ciasta filo posmarować roztopionym masłem i ułożyć jeden na drugim. Na wierzchu rozprowadzić masę z owoców i całość zwinąć w roladę. Przełożyć na papier do pieczenia i piec 30 minut w 180 stopniach

Kuchnia w opałach
Karkówka w herbacie 252

Wlewamy wino oraz dodajemy pokrojone w kostkę jabłko ( razem ze skórką ).Dokładnie mieszamy  , dolewamy śmietankę słodką i na wolnym ogniu dusimy jeszcze ok. 20 minut.Podajemy gorące pokrojone w plastry i polane sosem z przysmażonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło.Smacznego!Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoją „uniwersalnością” – nadaje się zarówno do smażenia  pieczenia , ale też jest wspaniałym dodatkiem do świeżego pieczywa

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania