jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:284/436)

Pancakes z karmelizowanym jabłkiem. 153

rozpuszczonego masła szklanka mąki 170 g 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru szczypta soli Jajka ubić z cukrem ,dodać pozostałe składniki i zmiksować do połączenia masy .Smażymy niewielkie placuszki na suchej patelni z dwóch stron . Podajemy gorące .U mnie z lodami waniliowymi i truskawkami i karmelizowanymi jabłkami . Karmelizowanie jabłek: Jabłko obrać i pokroić na plasterki

Ladylaura.
Olej rzepakowy w dietetycznym TORCIE kakaowym z soczewicy i ryżu :) 119

minutach gotowania, natomiast ryż po 35 minutach. Ostudzamy. Banana i jabłka z miodem blendujemy na mus. To samo z orzechami, jeżeli mamy w całości. Ostudzoną soczewicę i ryż również blendujemy na średnio gładką masę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemu, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik mocno nagrzewamy w 180*, gdzie ciasto będziemy piekli

Zdrowie na języku :P
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 144

pokruszone - ale nie zmielone! Dodajemy je do jabłek i wszystko dokładnie mieszamy.Jabłka przekładamy na ciasto francuskie i rozprowadzamy po całej jego powierzchni, pozostawiając na końcu około 3 cm.Ciasto ciasno zwijamy w rulon, a następnie kroimy na plasterki grubości około 0,5 cm, układając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Ciastka pieczemy około 15 - 20 minut, bądź do złotego koloru.Jeszcze

Słodkie Przyjemności
Rosół z gęsi, z korzenną nutą 159

więc nie było sensu przyrządzać od razu całego ptaka bo pieczona gęsina nie lubi odgrzewania - mięso twardnieje i robi się łykowate.  Dlatego postanowiłam poporcjować tuszkę i wykorzystać jej elementy do różnych potraw. Uda gęsie upiekłam z kaszą i kapustą, ze skórek i sadła zrobiłam smalec z cebulką i jabłkiem a piersi czekają w zamrażarce na swój dzień a raczej

Smaczna Pyza
Zielone smoothie pełne zdrowia. Seler naciowy + jabłko + mandarynka + roszponka 217

Zapraszam Was na pyszne, a co najważniejsze zdrowe zielone smoothie. Taka szklaneczka łączy w sobie mnóstwo cennych składników. Dziś połączenie 4 wspaniałych składników: seler naciowy + jabłko

Słodkie okruszki
Bułeczki wielkanocne i konkurs z Electrolux – 2 piekarniki do wygrania! 143

zastawionych stołach pełnych świątecznych pyszności. Zazwyczaj w tym okresie królują na nim wszelkiego rodzaju babki, mazurki i serniki, a ja proponuję bardzo popularne na zachodzie puszyste bułeczki drożdżowe z jabłkiem, rodzynkami, kandyzowaną skórką pomarańczową i glazurą z konfitury morelowej, doskonałe nie tylko na święta! Najlepsze są takie jeszcze gorące, prosto z piekarnika, z kremem czekoladowym lub ulubioną konfiturą, koniecznie podane(...)jabłko i cynamon i zagnieć ciasto, tak by wszystkie dodatki jednolicie się w nim rozłożyły. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw na 1 kolejną godzinę więcej, lub aż ciasto podwoi swoją objętość. Przełóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i podziel je na 15 równych kawałków. Uformuj z każdego zgrabną kulkę i ułóż je na blaszkach natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia

karmelowy
Najlepsze pierniczki na święta! 1053

Pierniczki z tego przepisu wypiekaliśmy w szkole (robiliśmy z połowy porcji). Z ciastem dobrze się pracuje, po upieczeniu ciasteczka twardnieją i wymagają kilku dni leżakowania w puszce z kawałkiem jabłka. M.in. to one zagoszczą w tym roku na moim świątecznym stole. Polecam!     Składniki: (na ok. 150 sztuk) 200 g masła 100 g smalcu 250 g cukru(...)kształtach i umieszczać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej odrobiną smalcu. Zachowajcie minimalne odstępy pomiędzy pierniczkami- troszkę urosną. Pierniczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 8 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie korzenny zapach, pierniczki urosną i zrumienią się po bokach. Zbyt długo pieczone mogą okazać się twarde i suche! Upieczone

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto drożdżowe 126

wyrośnięcia przykrywając ją ściereczką. W między czasie nastawiam piec na 170 stopni i zabieram się do przygotowywania kruszonki. SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ 100 g masła 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki W misce mieszam wszystkie składniki na kruszonkę. Oprócz kruszonki na ciasto możemy położyć różnorodne owoce, np. śliwki, jabłka, borówki, czy truskawki. Wcześniej posmaruj ciasto albo białkiem albo rozbełtanym jajkiem

Calzonella.com
Rogaliki z owocowym nadzieniem 154

,cukier i cynamon , dusimy na wolnym ogniu aż jabłka będą miękkie , studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części i wałkujemy na okrąg o średnicy 35 cm Dzielimy go na 12 części i na każdą nakładamy nadzienie zwijamy na kształt rogalika i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia , po tym czasie smarujemy

Wypieki Rene
szybkie pierniczki 941

kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 10 min. w 180 st. C. Po upieczeniu przekładamy na kratę i odstawiamy do wystudzenia. Możemy je dowolnie udekorować np. lukrem. Przechowujemy w zamkniętym słoju. Gdyby pierniczki stwardniały to np. do słoja z pierniczkami wkładamy obranych jabłek (które należy co kontrolować, aby nie pleśniały), z których pierniczki

Domowy Smak Jedzenia
Jesienna granola 192

musu jabłkowego   Wykonanie: 2 - 3 jabłka obrać i zmiksować blenderem na mus.  Odważyć 200 g.  W misce wymieszać płatki, słonecznik, dynię, orzechy, sezam i siemię.  Dolać olej i mus jabłkowy i dokładnie wymieszać.  Wyłożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.  Piec przez około 40 - 50 minut, mieszając w międzyczasie

Sto kolorów kuchni
Granola z żurawiną 135

laskowych 1/3 szkl płatków migdałowych 2 łyżki łuskanego słonecznika 1 jabłko starte 2 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju Wszystkie suche składniki mieszamy w misce ( w razie potrzeby orzechy wcześniej posiekać). W drugiej misce mieszamy sok, miód i olej. Łączymy zawartość obu misek, dokładnie mieszamy i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut. W między czasie mieszamy

Moja Galeria Smaku
Jabłkowo-gruszkowy sernik cynamonowy 88

nuty jabłka i gruszki. Na spód: 200g ciasteczek pełnoziarnistych 100g masła Wierzch: 5 serków Almette (jabłko+gruszka) 4 jaja 3 łyżki mąki 200 ml gęstej śmietany 18 % opakowanie mielonego cynamonu Sposób przygotowania: Herbatniki kruszymy za pomocą melaksera lub wałka. Dodajemy do nic masło i mieszamy. Uzyskaną masą wylepiamy foremkę (wyłożoną na dnie papierem do pieczenia). Wstawiamy spód

Wielki apetyt
Makowiec japoński 141

dodać do wcześniej utartej masy. Następnie dodać starte jabłka, masę makową, aromat i delikatnie wymieszać.Dodać orzechy oraz rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą makową. Nie robotem ale już łopatką.Posypać płatkami migdałów. Blachę 30x20 wyłożyć papierem i wylać masę , wyrównać i piec około 50 minut w 175 stopniach. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania