polałam polewą czekoladową. 5 jaj 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 3/4 szkl.oleju 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu [ dałam mniej] 5 jabłek 1 szkl. orzechów włoskich Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie połączyć ze sobą dodać posiekane orzechy i jabłka
Moje domowe kucharzeniestołu bardzo szybko. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 duże jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki maki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1,2 kg jabłek 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 galaretki czerwona na masę kokosową: 250 g kokosu 1 szklanka wódki 3/4 szklanki kaszy manny drobnej błyskawicznej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanka śmietany Białka ubijamy na pianę dodając partiami cukier. Gdy piana będzie sztywna dodajemy wiórki, mąkę ziemniaczaną, śmietanę i mieszamy całość. Wykładamy na warstwę jabłek i przykrywamy delikatnie drugim rozwałkowanym plackiem. Pieczemy 50-55 minut
Cynamonowe szczęściedługości kawałków jabłek. Na jedną połówkę koła kłaść kawałek jabłka i przykryć drugą połową, nie sklejać boków tylko lekko docisnąć z góry do jabłka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w temp. 190 stopni C bez termoobiegu lub w 170 stopniach z funkcją termoobiegu .Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem. Ten przepis
Maślane ciasteczkomomentu zgęstnienia piany. Garnek zdjąć z pary, dodać mąkę, kilka kropel aromatu, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać delikatnie i dokładnie, wrzucić obrane pokrojone jabłka. Wyłożyć do formy posmarowanej oliwą i piec w temperaturze 150 stopni około ½ godziny
Tradycyjna KuchniaSkładniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę o średnicy około 30 cm. Smarujemy je konfiturą z fig a na wierzchu układamy obrane i pokrojone jabłka. Posypujemy je cynamonem i płatkami migdałów. Pieczemy około 30 minut w 190 stopniach. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
Mienta blogspód nienaruszony. W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon. Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPodpiekamy na średnim poziomie piekarnika przez 10 minut. Mieszamy jajka ze śmietaną i cukrem. Na ciasto wykładamy gruszki i zalewamy masa jajeczną. Pieczemy około 50 minut. Smacznego! Wersja z jabłkami też pyszna
Humanistka w kuchnismażymy na drugiej stronie. Patelnie ze wszystkim, co na niej zostało, odstawiamy.Dno naczynia smarujemy masłem. Wykładamy skórki pomarańczy, kawałek imbiru, dwa ząbki czosnku, kaczkę i całe jabłko, podlewamy białym winem i pod przykryciem pieczemy ok 1-1,5h w 180 stopniach; do miękkości. W międzyczasie podlewamy kaczkę tłuszczem z dna brytfanki. W ostatnim etapie, ściągamy przykrycie obkładamy kaczkę plastrami pomarańczy
BaRepasprzyciskać do dna jabłka ze skórką podzielic na ćwiartki i pokroić je w talarki, na kruszonce gęsto poukładac i posypać cynamonem i cukrem na jabłka rozsypać resztę kruszonki ale bez ubijania piec w 200C około 30 minut i z formy wyjąć jak będzie wystudzona dnem do góry tarta "paryska" jest krucha, chrupiąca i można do niej użyć różne
W Mojej Kuchni Lubięskórką, posypać cukrem 3 łyżki ciasto piec w 200C około 45 minut i z blaszki wyjąć jak będzie wystudzone ciasto jest wilgotne od soku pieczonych papierówek................SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA
W Mojej Kuchni Lubiępodsypując mąką. Posmarować masłem, obsypać cukrem z cynamonem. Pokroić na niezbyt szerokie paski. Na blacie układać w wieżę na przemian ciasto i plasterki jabłek. Ułożyć poziomo w wyłożonej papiere do pieczenia keksówce. Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto posmarować mlekiem. Piec w 180 st. C. przez 40 minut. Ostudzić w formie. Smacznego! Po zabieganym weekendzie dzisiaj
Pożeraczka, czyli raz adobrzedojrzewania. Miąższ ma zabarwienie pomarańczowe, jest bardzo miękki ,kremowy ,ale mało słodki. Pyszne są smażone na maśle czy zapiekane. Tubylcy podają je pieczone w ziołach. Ja proponuję zapiekane z jabłkami. Jeżeli traficie na czerwone banany ,które są twarde ,to znaczy ,że są niedojrzałe. Należy je odłożyć na tydzień ,dwa ,aż skórka stanie się
Kulinarny karnet Christophera