indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:20/100)

Soczyste mielone BBQ z indyka ze szpinakiem 167

nowo! Liście świeżego szpinaku wspaniale komponują się w tych kotlecikach, nadając im ciekawą teksturę i zapewniając większą soczystość, co akurat przy mięsie z indyka jest bardzo cenne. Dodatkowe wzmocnienie smaku i soczystości pochodzi od aromatycznego sosu BBQ! Kotlety podałam z kaszą gryczaną posypaną szczypiorkiem i słonym serem bałkańskim (tak, feta może wystąpic, jako zamiennik) ale dodatki możecie przecież dobierać według(...)przekonacie się dopiero, kiedy postawicie je na swoim stole! Gorąco polecam! :D Mielone bbq z indyka ze szpinakiem Potrzebujesz: 500g mielonego mięsa z indyka 1 mała cebula 1 małe jajko 2 łyżki sosu BBQ 2 garści świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku sól pieprz mąka kukurydziana do obtaczania olej do smażenia Dodatkowo (opcjonalnie): ugotowana kasza gryczana posiekany szczypiorek pokruszony

Kuchnia w Słońcu Skąpana
SATAY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY + test patelni WOLL SZAFIR INDUKCJA 140

szaszłyczki Satay są specjalnością kuchni indonezyjskiej. Przyrządza się je z różnych rodzajów mięsa, które nadziewa się na patyczki, marynuje , piecze na grillu ( najczęściej ) i podaje z ostrym sosem. SKŁADNIKI: * filet z indyka – 300 g * czerwona pasta curry – 50 g * mleczko kokosowe – 250 ml * limonka – 1 szt * cukier trzcinowy – 1 łyżka * orzeszki ziemne(...)indyka kroimy w grubsze paski, delikatnie rozbijamy. 25 g pasty curry mieszamy z 2 łyżkami mleka kokosowego, wkładamy mięso, dokładnie obtaczamy i dostawiamy do lodówki. Patelnię WOLL Szafir Indukcja rozgrzewamy, dodajemy resztę pasty curry oraz łyżkę skorki startej z limonki – przesmażamy, a następnie zalewamy resztą mleka kokosowego. Dodajemy cukier oraz posiekane orzeszki – gotujemy ok. 7 minut aż sos

Ostra na Słodko
Sałatka warstwowa z indykiem i chipsami 452

sól, pieprz. Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.  Pierś z indyka myjemy, osuszamy za pomocą papierowego ręczniczka, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do miękkości.  Następnie posypujemy przyprawą gyros i dokładnie mieszamy. Marchewkę gotujemy do miękkości i kroimy w słupki. Sos : Do miseczki wlewamy(...)łyżki majonezu, pół jogurtu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy. Sałatkę układamy warstwowo (od dołu): jajka, marchewka,   pierś z indyka, kukurydza, ketchup, pokruszone chipsy, sos, kilka całych chipsów do dekoracji. Smacznego

paapilotkaa
Indyk w sosie pomidorowym 131

Składniki : - filet z indyka - 1 czerwona papryka - ¼ czerwonej cebuli - ½ opakowania sosu  pomidorowego passata - około 1 łyżka jogurtu greckiego - przyprawy: pieprz, sól, koperek Przygotowanie : Filet z indyka pokroić w kostkę i ugotować. Pokroić cebulę i paprykę. Cebulę podsmażyć na maśle. Następnie wlać do garnka sos, dodać jogurt, aby sos nie był zbyt kwaśny, wrzucić paprykę i cebulę. Podgotować aż papryka

Kuchenne innowacje
POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 195

POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 3 polędwiczki z indyka 2 jabłka sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy, ew.przyprawa do drobiu 3-4 łyżki oleju Umyte i osuszone polędwiczki z indyka ponacinać (nie do końca, żeby nie przeciąć mięsa) i natrzeć przyprawami. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką oleju i wlać(...)łyżkami oleju i wstawić do nagrzanego do 180-190 st. piekarnika. Piec w zależności od wielkości polędwiczek około 30-45 minut. W połowie czasu pieczenia polać wytworzonym sosem. Artykuł POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Makaron z indykiem i brokułem 125

Dziś propozycja na prosty, szybki i pożywny obiad.  Makaron świderki u mnie razowy z filetem z indyka  z brokułem a wszystko to w sosie śmietanowym.  Składniki: 400 g makaronu  500 g filetu z indyka 1 brokuł 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 30% olej do smażenia oregano sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki

magiczna kuchnia Kasi
Indyk w sosie pieczarkowym babci Basi 194

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Indyk a’la książę Orloff. 229

Turkey  a'la  Orloff. Jest to przepis prawie ukoronowany ,bo książęcy i tak smakuje .Indyka najpierw smażymy ,potem się piecze ,kroi , nadziewa ,polewa sosem i zapieka. Trochę dużo tych zabiegów ,ale warto. Przygotowanie dania zajmie nam  1,5-2h,nie więcej. Danie jest idealne na przyjęcie ,ponieważ wszystko z wyjątkiem ostatniego zapiekania można przygotować wcześniej. Goście(...)sera szwajcarskiego Wykonanie. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę,2 min gotować, mieszać. Zdjąć z ognia i dodawać gorący płyn spod indyka-pieczeni. Silnie mieszać i dolewać gorące mleko. Gotować przez 1 min. Mamy otrzymać gęsty sos, jeżeli trzeba ,to łyżką dolewamy trochę mleka. Teraz wracamy do ryżu. Dodać do niego  1/3 szklanki sosu i pieczarki ,wymieszać

Kulinarny karnet Christophera
Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy 229

solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. 3.5.3226 Tak jak wspominałam taki sos wykorzystywałam nie raz do różnych dań. Poniżej kilka inspiracji do czego można go wykorzystać: Pulpety z indyka z cukinią w pomidorowym sosie Zapiekane kluski z jarmużem i cukinią Pulpety z kaszy jaglanej z mięsem i warzywami Zapiekane naleśniki z mąki ryżowej Kluski z cukinią i białym serem Warzywne mini

Cooking for Emily
Pierś indycza faszerowana daktylami 136

esencjami, tak żeby je przetestować, wypróbować, zobaczyć ile są warte. Pierwsza wyszła bardzo zadowalająco ( żeberka z sosem cebulowo-keczupowym ). Ochoczo zabraliśmy się więc za drugą esencję, do potrawki z kurczaka. Ale żeby nie było to aż tak oczywiste, to zamiast kurczaka zrobiliśmy indyka :) Staramy się na naszym blogu prezentować rzeczy tak naprawdę proste. Ale jednocześnie zachęcające. Dlatego też prostą(...)chrzanu, polanym sosem morelowym. Tak na marginesie: aż drgawek dostaję jak ktoś właśnie w takim kontekście używa słowa "w towarzystwie". I może jeszcze pod kołderką z sosu morelowego? Potrzebujemy: 500 g piersi z indyka ok. 15 suszonych daktyli bez pestek na marynatę: 5 łyżek oliwy z oliwek pół cebuli 3 łyżki musztardy francuskiej sól, pieprz na sos: esencja do sosu

Marder&Marder Manufacture
Rosół po chińsku 140

pora • gałązka rozmarynu i lubczyku • sól, pieprz do smaku • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego • 2 liście szałwii • 3 liście laurowe • kilka nasion ziela angielskiego • kilka grzybów suszonych, u mnie prawdziwki • pęczek zielonej pietruszki • makaron ryżowy nitki 200 g Wykonanie: • Mięso indyka umyć, zalać zimną wodą, zagotować i zdjąć szumowiny. • Dodać obraną marchewkę, pietruszkę, seler, pora oraz(...)minuty. Makaron wyjąć z rosołu i pokroić na mniejsze części. • Doprawić rosół do smaku sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą. • Marchewkę, pietruszkę i seler z rosołu pokroić w plasterki, natkę pietruszki posiekać. • Mięso indyka obrać ze skóry i kości, pokroić. • Wymieszać rosół z warzywami i mięsem, dodać natkę

To co kocham
Pieczone udko z indyka 217

timer_metaslider_8738(); Czas wykonania: 2 h (+1 h marynowania) Ilość porcji: 2 duże udka (6 – 8 porcji) Składniki: 2 kg udka z indyka Marynata: 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu chilli 3 łyżki oliwy 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka ulubionych ziół i przypraw (zioła prowansalskie, majeranek, kminek) Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki(...)marynatą przełożyć do worka do pieczenia 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika 7. Rozciąć worek i zarumienić mięso Poprzedni krok 1 z 7 Następny krok Artykuł Pieczone udko z indyka pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Stir-fry z indykiem, kapustą pekińską, marchewką i grzybkami mum 251

Delikatna i łagodna w smaku 'chińszczyzna' z podsmażonej piersi z indyka, marchewki i kapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne(...)sojowy ciemny- 6 łyżek * olej ryżowy- 2 łyżki * sól, pieprz- szczypta * sezam biały i czarny- do posypania * świeża kolendra- do posypania Pierś z indyka pokroić w cienkie paseczki i zamarynować w 2 łyżkach sosu sojowego oraz 1 łyżce oleju ryżowego i odstawić na minimum 30 minut (a najlepiej zamarynować mięso na noc- wtedy na drugi dzień przygotowanie potrawy zajmie wspomniany

Kraina Miodem Płynąca
Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową 118

jajka, i do woli przyprawy. Upiekłam ciasto buraczane na bazie jajek, orzechów i buraczków, które stanowiło farsz/wkładkę do rolady z indyka. Jedliśmy tę roladę z sosem chrzanowym i puree ziemniaczanym. Nam smakowało, ale czy jury się zachwyci? Zobaczymy. Składniki: • 800 g piersi z indyka • 400 g ugotowanych buraków • 2 jajka

To co kocham
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym 182

możemy ją podawać zarówno jako składnik deserów, zup, a także dań typowo obiadowych. Dzisiaj w połączeniu z mięsem  zmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą ;) Spróbujcie :) Składniki:       0,5kg piersi z indyka 100g kaszy jaglanej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 2 ząbki(...)Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Indyka, kaszę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę oraz przyprawy mieszamy dokładnie. Formujemy kulki i obtaczamy w mące. Podsmażamy na rozgrzanym oleju po ok 2 minuty z każdej strony. Do garnuszka wlewamy śmietanę, wodę i wsypujemy przyprawy. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy serek i go rozpuszczamy. Kiedy sos będzie kremowy dosypujemy do niego posiekany koperek

ChilliJemy