indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:20/100)

Indyk w sosie pieczarkowym babci Basi 207

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Indyk a’la książę Orloff. 237

Turkey  a'la  Orloff. Jest to przepis prawie ukoronowany ,bo książęcy i tak smakuje .Indyka najpierw smażymy ,potem się piecze ,kroi , nadziewa ,polewa sosem i zapieka. Trochę dużo tych zabiegów ,ale warto. Przygotowanie dania zajmie nam  1,5-2h,nie więcej. Danie jest idealne na przyjęcie ,ponieważ wszystko z wyjątkiem ostatniego zapiekania można przygotować wcześniej. Goście(...)sera szwajcarskiego Wykonanie. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę,2 min gotować, mieszać. Zdjąć z ognia i dodawać gorący płyn spod indyka-pieczeni. Silnie mieszać i dolewać gorące mleko. Gotować przez 1 min. Mamy otrzymać gęsty sos, jeżeli trzeba ,to łyżką dolewamy trochę mleka. Teraz wracamy do ryżu. Dodać do niego  1/3 szklanki sosu i pieczarki ,wymieszać

Kulinarny karnet Christophera
Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy 243

solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. 3.5.3226 Tak jak wspominałam taki sos wykorzystywałam nie raz do różnych dań. Poniżej kilka inspiracji do czego można go wykorzystać: Pulpety z indyka z cukinią w pomidorowym sosie Zapiekane kluski z jarmużem i cukinią Pulpety z kaszy jaglanej z mięsem i warzywami Zapiekane naleśniki z mąki ryżowej Kluski z cukinią i białym serem Warzywne mini

Cooking for Emily
Pierś indycza faszerowana daktylami 146

esencjami, tak żeby je przetestować, wypróbować, zobaczyć ile są warte. Pierwsza wyszła bardzo zadowalająco ( żeberka z sosem cebulowo-keczupowym ). Ochoczo zabraliśmy się więc za drugą esencję, do potrawki z kurczaka. Ale żeby nie było to aż tak oczywiste, to zamiast kurczaka zrobiliśmy indyka :) Staramy się na naszym blogu prezentować rzeczy tak naprawdę proste. Ale jednocześnie zachęcające. Dlatego też prostą(...)chrzanu, polanym sosem morelowym. Tak na marginesie: aż drgawek dostaję jak ktoś właśnie w takim kontekście używa słowa "w towarzystwie". I może jeszcze pod kołderką z sosu morelowego? Potrzebujemy: 500 g piersi z indyka ok. 15 suszonych daktyli bez pestek na marynatę: 5 łyżek oliwy z oliwek pół cebuli 3 łyżki musztardy francuskiej sól, pieprz na sos: esencja do sosu

Marder&Marder Manufacture
Rosół po chińsku 149

pora • gałązka rozmarynu i lubczyku • sól, pieprz do smaku • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego • 2 liście szałwii • 3 liście laurowe • kilka nasion ziela angielskiego • kilka grzybów suszonych, u mnie prawdziwki • pęczek zielonej pietruszki • makaron ryżowy nitki 200 g Wykonanie: • Mięso indyka umyć, zalać zimną wodą, zagotować i zdjąć szumowiny. • Dodać obraną marchewkę, pietruszkę, seler, pora oraz(...)minuty. Makaron wyjąć z rosołu i pokroić na mniejsze części. • Doprawić rosół do smaku sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą. • Marchewkę, pietruszkę i seler z rosołu pokroić w plasterki, natkę pietruszki posiekać. • Mięso indyka obrać ze skóry i kości, pokroić. • Wymieszać rosół z warzywami i mięsem, dodać natkę

To co kocham
Pieczone udko z indyka 226

timer_metaslider_8738(); Czas wykonania: 2 h (+1 h marynowania) Ilość porcji: 2 duże udka (6 – 8 porcji) Składniki: 2 kg udka z indyka Marynata: 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu chilli 3 łyżki oliwy 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka ulubionych ziół i przypraw (zioła prowansalskie, majeranek, kminek) Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki(...)marynatą przełożyć do worka do pieczenia 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika 7. Rozciąć worek i zarumienić mięso Poprzedni krok 1 z 7 Następny krok Artykuł Pieczone udko z indyka pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Stir-fry z indykiem, kapustą pekińską, marchewką i grzybkami mum 267

Delikatna i łagodna w smaku 'chińszczyzna' z podsmażonej piersi z indyka, marchewki i kapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne(...)sojowy ciemny- 6 łyżek * olej ryżowy- 2 łyżki * sól, pieprz- szczypta * sezam biały i czarny- do posypania * świeża kolendra- do posypania Pierś z indyka pokroić w cienkie paseczki i zamarynować w 2 łyżkach sosu sojowego oraz 1 łyżce oleju ryżowego i odstawić na minimum 30 minut (a najlepiej zamarynować mięso na noc- wtedy na drugi dzień przygotowanie potrawy zajmie wspomniany

Kraina Miodem Płynąca
Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową 129

jajka, i do woli przyprawy. Upiekłam ciasto buraczane na bazie jajek, orzechów i buraczków, które stanowiło farsz/wkładkę do rolady z indyka. Jedliśmy tę roladę z sosem chrzanowym i puree ziemniaczanym. Nam smakowało, ale czy jury się zachwyci? Zobaczymy. Składniki: • 800 g piersi z indyka • 400 g ugotowanych buraków • 2 jajka

To co kocham
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym 194

możemy ją podawać zarówno jako składnik deserów, zup, a także dań typowo obiadowych. Dzisiaj w połączeniu z mięsem  zmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą ;) Spróbujcie :) Składniki:       0,5kg piersi z indyka 100g kaszy jaglanej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 2 ząbki(...)Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Indyka, kaszę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę oraz przyprawy mieszamy dokładnie. Formujemy kulki i obtaczamy w mące. Podsmażamy na rozgrzanym oleju po ok 2 minuty z każdej strony. Do garnuszka wlewamy śmietanę, wodę i wsypujemy przyprawy. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy serek i go rozpuszczamy. Kiedy sos będzie kremowy dosypujemy do niego posiekany koperek

ChilliJemy
DROBIOWA WĘDLINA NA KANAPKI 154

SKŁADNIKI: 1 kg fileta z kurczaka lub indyka Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki czosnku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki mielona 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka lubczyku PRZYGOTOWANIE:  Mięso dokładnie myję. Rozkrajam w poprzech. Lekko rozbijam tłuczkiem. W miseczce łącze ze sobą wszystkie składniki marynaty. Nacieram mięso dokładnie a następnie zawijam

Gotowanie Patki
Indyk cynamonowy z mleczkiem kokosowym 122

mężem fazę na kuchnie wschodnią. Ostatnio za sprawa oferty Biedronkowej wróciła ochota na wschodnie smaki i tak powstał ten przepis. Składniki: 700-800 gr indyka (polecam udziec indyczy bez kości), cynamon, pieprz, sos sojowy, 1 puszka mleczka koksowego, sok z cytryny do smaku. Przygotowanie: indyka pokroić w kostkę posypać cynamonem (ilość wg upodobań, ale nie może być za dużo żeby

Państwo Wojtczuk gotują
Indyk pieczony w całości 313

pierś wbić termometr. Wstawić indyka do piekarnika nagrzanego do 120 -130 stopni. Piec, aż termometr wskaże 71 stopni. Długość pieczenia zależy od wilk ości indyka. W trakcie pieczenia polać kilka razy wytworzonym sosem. Pierwszy raz polać po godzinie. Ja swojego indyka piekłam niecałe 3 godziny. Upieczonego indyka wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut, aby odpoczął

królestwo garów
Egipska shoarma drobiowa 260

Dzisiaj zapraszam na klasyczne danie kuchni arabskiej - shoarmę drobiową. Mięso z kurczaka użyte do tego przepisu można zastąpić jagnięciną, wołowiną lub indykiem. Mięso podałem z sosem paprykowym i sosem czosnkowym oraz frytkami i sałatką z białej kapusty. Wyszło pysznie. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z piersi kurczaka, 4 goździków, 4 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczki suszonych ziaren kolendry

Wyprawy kulinarne
Grillowany filet z indyka, a do tego sos bananowy 137

nowymi przepisami. Ostatnio dużo się działo dlatego nie było częstych aktualizacji na blogu. Dzisiaj dla Was taka mała inspiracja po mojej ostatniej podróży ;)  Grillowany filet z indyka, a do tego sos bananowy.   składniki na sos: 3 banany mała cebula 1 łyżka masła 1 szklanka wody 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól do smaku

noteskulinarnyfiga
„pączki” z oliwkami 146

Hiszpańkich Oliwek , miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach, prowadzonych właśnie przez Jarosława Uścińskiego, podczas których przygotowaliśmy kilka dań z oliwką w roli głównej. śledzie w tapenadzie z oliwkowym sosem tatarskim potrawka z indyka z oliwkami kozi ser z karmelizowanymi figami i oliwkami zupa z dyni z oliwkami  zastawa

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania