indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:21/100)

Ziarnista Tortilla z Indykiem 354

tortilli . Ponadto w roli głównej tego dania wystąpił indyk , a nie kurczak. Wyszło pysznie :-) Składniki na 4 porcje: 4 ziarniste tortille 300 g piersi indyczej 2 pomidory 1 papryka 1/3 ogórka szklarniowego 1/2 cebuli czerwonej kilka liści sałaty pekińskiej 1 kulka sera mozzarella Przyprawa do gyrosa 1 łyżka oleju lub oliwy sos czosnkowy z  tego przepisu Wykonanie: Mięso pokroić

Anielska Kuchnia Ani
W krainie naleśników - miły wieczór w restauracji "Mały Książę" 156

kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu. Do tego Gosia dodała jeszcze pieczarki i wybrała sos czosnkowy, choć wolała by sos pomidorowy lub ketchup. Jeden, sporawych rozmiarów naleśnik z wybranym nadzieniem spokojnie starczyłby

Projekty ze smakiem
Gulasz z indyka i z marchewką w sosie pomidorowym 218

Gulasz z indyka, marchewką i cebulą w sosie pomidorowym podany z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami to pomysł na smaczny obiad :) Poniższy gulasz przygotowałam w szybkowarze, dzięki któremu danie było gotowe w ciągu 30-35 minut! Gulasz jest rewelacyjny w smaku - lekko kwaśny, a zarazem delikatnie słodki. Mięso rozpada się pod wpływem nacisku widelca. Taki gulasz możecie przygotować w zwykłym(...)porcję dla 5-6 osób: około 0,7 kg mięsa gulaszowego z indyka 3 średniej wielkości marchewki 1 puszka pomidorów w puszce  1 szklanka wody 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne papryka słodka tymianek odrobina oleju do zagęszczenia sosu 2 łyżki mąki pszennej 1/3 szklanki zimnej wody  Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze

Ugotować
Klopsiki w sosie curry z brązowym ryżem 354

następnie zdejmij je z patelni. Na tą samą patelnię wlej śmietankę, dodaj curry, kminu rzymskiego, kurkumę, paprykę i odrobinę soli i pieprzu. Całość zagotuj. Do gorącego sosu dodaj wcześniej podsmażone kuleczki z indyka, gotuj około 10 minut. Podawaj z brązowym ryżem i świeżą miętą albo kolendrą. SMACZNEGO

Kredowe Menu
Ramen wołowina/ indyk 151

wołowej 1/2 kg skrzydełek indyka 1 duża szyjka indyka 2 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 1 por 1 cebula 3 ząbki czosnku trawa cytrynowa 3-4 wodorosty Nori 5-6 grzybów Shitake 3-4 łyżki syropu daktylowego (lub innej płynnej substancji słodzącej np. syrop klonowy lub miód) 5 łyżek sosu sojowego + 3-4 łyżki do doprawienia 2-3 gałązki(...)wody Topping: 1 omlet z dwóch jaj, smażony i zwinięty w rulon, pokrojony w plastry kilka grzybów mun (zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut) wołowina oraz indyk z wywaru marynowany w sosie sojowym i przesmażone na patelni* 5-6 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki i marynowanych w sosie sojowym, następnie przesmażonych przez 3-4 minuty na patelni makaron do ramen

Mango Papaja
Pulpety z indyka w sosie koperkowym 159

Dietetyczne pulpety z indyka, z marchewką młodą i dużą ilością koperku. Z sosem koperkowym i młodymi ziemniakami są pyszne. Idealne dla dzieci, bo są bardzo lekkie i delikatne. pulpety: 60 dkg piersi z indyka 2 marchewki młode 1 jajko 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/2 pęczek koperku sól, pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kaszy jaglanej sos: ! łyżka masła(...)szklanka mleka 1/2 szklanki śmietany 18 % 1/2 pęczka koperku sól, pieprz 2 marchewki młode 2 liście laurowe 3 ziela angielskie pieprz czerwony kawałek papryki Mięso z indyka mielę razem z cebulą. Czosnek przeciskam przez praskę. Przekładam do miski, dodaję pokrojony koper, ugotowaną i ostudzoną kaszę, mąkę ziemniaczaną, jajko, starte marchewki na drobnej tarce, dodaję sól, pieprz i całość mieszam. Formuję

wesoła kuchnia
Orientalne pałki z indyka 210

Mięsko samo się robi i smakuje pysznie :) Składniki pałki z indyka na każdą pałkę: 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 niepełna łyżka sosu chili-czosnkowego 1 łyżeczka przyprawy do dań … Czytaj dalej Orientalne pałki z indyka

czarrna od kuchni
Chińczyk z orzeszkami z nerkowca! 256

Wasza pierwsza przygoda z kuchnią dalekiego wschodu zapewniam, że nie będzie ostatnia. Danie jest boskie!SKŁADNIKI:- 1/2 mięsa z udźca z indyka- olej rzepakowy- 4 łyżki posiekanych orzeszków z nerkowca- posiekana natka pietruszki lub kolendry- sos sojowy jasny- 2 łyżki- słodki sos sojowy (z anyżem i pomarańczą)- 3 łyżki- ocet ryżowy- 1 łyżeczka- 1/4 łyżeczki trawy(...)cytrynowej- gwiazdka anyżu- chili czerwone- czosnek 2 ząbki- 6 pomidorków koktajlowych- 1/2 łyżeczki przyprawy do woka- makaron ryżowy-olej sezamowyWYKONANIE:- rozgrzej woka wlej olej- smaż indyka, czosnek, chili i przyprawy- po 4 minutach dodaj sosy sojowe i ocet- smaż ciągle mieszając aż nadmiar sosu się zredukuje- po 3 minutach dodaj pomidorki koktajlowe, smażymy 1 minutę - makaron ryżowy zalej wrzątkiem

SMYKWKUCHNI
Sprawdzone przepisy z grilla 199

znajdą tu pomysły dla siebie. Polecamy nasze pyszne i sprawdzone przepisy z grilla:   Grillowane faszerowane piersi kurczaka, Ćevapčići z mielonego mięsa wieprzowego Grillowana pierś z indyka     Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki Grillowany schab z mozzarellą Grillowany schab z pietruszką i miętą Kofty, czyli szaszłyki z grillowanego mięsa kotlety wieprzowe grillowane Meksykańskie mini burgery Mini kebaby

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron ryżowy z indykiem i groszkiem w sosie słodko – kwaśnym 366

groszkiem porcja dla 4 osób Składniki: około 400 g makaronu ryżowego wstążki puszka groszku zielonego z puszki 2 piersi z indyka 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 garście orzechów nerkowca 2 łyżki oleju sezamowego olej do smażenia sól, pieprz sos(...)szklanki sosu sojowego 3 łyżki ksylitolu 4 łyżki octu ryżowego ( lub soku z cytryny) opcjonalnie 1/2 szklanki wody kokosowej Przygotowanie: W szklance wymieszać składniki na sos pomijając wodę kokosową. Odstawić. Pierś z indyka oczyścić, pokroić na mniejsze części. Czosnek i cebulę drobno posiekać. Zagotować wodę. Do dużej miski wsypać makaron ryżowy i zalać wrzątkiem. Dodać sól i wymieszać. Przykryć

Jaglusia
Kotlety z indyka z pieczarkami i pieczonymi batatami 151

Pyszne, szybkie i zdrowe kotleciki z mięsa z indyka z dodatkiem pieczonych batatów z sosem czosnkowym. Polecam :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka  150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki  1 jajko 2 łyżki mąka pszennej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól

Moje Kuchenne Rewelacje
Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami 145

porcji) 80 g suszonych śliwek 40 g suszonych moreli 4 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka jasnego sosu sojowego sól pieprz Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem na cieńsze porcje. Dokładnie natrzeć solą i pieprzem. Na środku każdej porcji ułożyć drobno pokrojone morele i śliwki. Sznycle zwijać wzdłuż krótszego boku. W razie potrzeby

Bullio
Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami 137

skubały trawkę. Będzie rosól, pasztet i pieczona z jabłkami. Składniki: • 500 g mięsa z piersi indyka • 1 szklanka orzechów włoskich • 5 cienkich łodyg selera naciowego • 4 jabłka • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki sosu sojowego(...)jogurtowy • 4 łyżki gęstego jogurtu • 2 łyżki śmietany • 3 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem, dodać sos sojowy i usmażyć na oleju na złoty kolor. Przestudzić. • Orzechy pokroić na drobniejsze kawałki. • Łodygi selera pokroić w cienkie plasterki. • Jabłka

To co kocham
Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 149

mamy problemu z podziałem tuszki, bo u nas chłopaki jedzą piersi, a dziewczyny nogi. Składniki: • 2 filety z udźca indyka Marynata • 1/2 szklanki miodu • 1/2 szklanki piwa porter • 1/4 szklanki sosu sojowego • 1 łyżeczka musztardy • 1 łyżka oleju • 1/4 łyżeczki pieprzu • 2 ząbki czosnku • 1 duża cebula Wykonanie: • Mięso indyka pokroić na małe kostki(...)drobno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. • Połączyć wszystkie płynne składniki sosu, dodać cebulę, czosnek, pieprz i dokładnie wymieszać. • Dodać mięso do marynaty, przemieszać składniki i odstawić na kilka godzin do zamarynowania. Ja marynowałam całą noc. • Zamarynowane mięso indyka nabijać dość ciasno na drewniane szaszłyki. • Grillować szaszłyki na mocno rozgrzanym grillu

To co kocham
Przepyszne burgery BBQ z indyka 126

właśnie, od przyjaciela, a w niej nieopisane szczęście dla smakoszy m.in. w postaci 6 butelek sosu barbecue. Każdy inny! :D I własnie wtedy zderzyły się w mojej głowie te dwa amerykańskie smaki, burgery i BBQ sauce, jednak zamiast wołowiny użyłam delikatniejszego mięsa z indyka. O, Stumilowy Lesie i Dolino Muminków! Jakież to połączenie okazało się przepyszne! Do tego bardzo proste(...)pisać...sami zobaczcie i sprawdźcie własnymi podniebieniami! :D Kęsie trwaj! Burgery BBQ z indyka ok. 7-8 szt . Potrzebujesz: Burgery: 500g mielonego mięsa z indyka 1 średnia cebula 1/2 łyżki miodu 1,5 łyżki sosu BBQ 1 łyżka siekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku* Sos: 3 łyżki naturalnego jogurtu geckiego 1/2 łyżki

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania