Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z indyka w lekko orientalnym stylu, a to za sprawą dodatków do farszu. Do mielonego mięsa z indyka poza ryżem dodałam świeżo starty imbir, drobno posiekany por i pietruszkę, czosnek, papryczkę chili i sos sojowy. Dodatki te sprawiły, że farsz nabrał orientalnego charakteru. Składniki: 6 dużych kapeluszy pieczarek 250 g mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanki
Smakowity Blog Kulinarnyczosnku granulowanego 🍴1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 🍴Sól i pieprz do smaku 🍴1 łyżka majeranku 🍴1 łyżeczka koperku suszonego 🍴1 łyżka oleju rzepakowego 🍴1 łyżka sosu sojowego ciemnego 🍴Siatka do wędlin PRZYGOTOWANIE: Filet z indyka myję. Rozkrajam wzdłuż ale nie do końca. Lekko rozbijam. Składniki marynaty dokładnie łącze i nacieram mięso. Zawijam i przekładam do siatki na wędliny
Gotowanie PatkiMoje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka
W kuchennym oknie Ewydanie. Można dodać do niego pełnoziarnisty makaron wcale nie wydłużając czasu przygotowania. Wtedy to będą spokojnie 2 porcje. KLOPSIKI Z KAPUSTĄ NA SOSIE POMIDOROWO-CUKINIOWYM składniki na 1 dużą porcję: klopsiki: - ok. 250g mielonego mięsa z indyka - ok. 60g białej kapusty - sól, pieprz - 1 łyżeczka oleju
Moje Kuchenne RewelacjeIndyk jest zdecydowanie zdrowszy od wieprzowiny, bo jest chudszy i bardziej bogaty w białko. Klopsiki z indyka w smaku nie ustępują tym wieprzowym ani tym zrobionym z mieszanych gatunków mięsa. Te są mocno ziołowe, skąpane w pysznym, piwnym sosie. Idealnie pasuje do nich młoda glazurowana marchewka. SOS Z PIWA PALE ALE American pale ale to piwo wytwarzane na drożdżach(...)widocznie się zagęści i zrobi szklisty – około 15-20 minut. Pamiętamy o mieszaniu. Po odparowaniu gaz pod sosem wyłączamy. Próbujemy sosu czy nie za gorzki, ewentualnie dosładzamy go jeszcze do smaku. KLOPSIKI ZIOŁOWE Mięso indyka i jajko ogrzewamy do temperatury pokojowej. Suchą bułkę, szalotki i boczek kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich czosnek, przyprawy i zioła
Karo in the Kitchenpięknie wyglądają. Jako farsz wykorzystałam Borówki w słoiku, które dostałam na spróbowanie od BDSklep oraz czerwoną cebulkę – połączenie na 5 z plusem! SKŁADNIKI:( na 4 porcje )- filet z indyka – ok. 600 g- borówki w słoiku – 200 g- cebula czerwona – 3 szt- białe wino – 0,5 szklanki- olej – 100 ml- bulion – 120 ml- śmietana(...)mocno rozgrzanym oleju na dużej, głębokiej patelni. Wyciągamy nici, oprószamy papryką , wlewamy wino i bulion. Dusimy razem ok. 15 minut , wyciągamy mięso na talerz. Śmietanę dodajemy do powstałego sosu , dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę borówek ze słoika. Gotujemy jeszcze ok. 5-7 minut , wkładamy roladki , podgrzewamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Ostra na SłodkoExpresowe spaghetti z cukinią – czyli pyszny makaron w sosie pomidorowym, to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad :) A jeśli baaaardzo lubicie mięsko, to śmiało do sosu pomidorowego można dorzucić mięso mielone z indyka, czy szynki :) Expresowe spaghetti z cukinią – Składniki: 1 średnia cukinia (ok. 300g) 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 2 […] The post Expresowe spaghetti z cukinią
Kulinarne Przebojeproponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny! Składniki: • 300 g mięsa z udźca indyka • 1 szklanka kapusty kiszonej • sól, pieprz, sos sojowy do smaku • mrożona mieszanka warzywna wiosenna • 1 cebula • pęczek natki pietruszki • 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego • 1/2 szklanki śmietanki
To co kochampozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, nowalijki, grillowany ananas i amerykański majonezowy sos... Pycha. Samo przygotowanie tego mięsa pojawi się wkrótce w osobnym poście. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPanierowane naleśniki z indykiem to lekkie danie współczesnej kuchni chorwackiej która łączy w sobie smaki mięsa i warzyw. W mojej wersji delikatny smak piersi z indyka jest podkreślony przez świeże warzywa i sos śmietanowy
Milion Smakówpieczarkami i żubrówką były bardzo delikatne i pyszne. A jeśli zostanie Wam po imprezie trochę wina w butelce możecie je zamrozić i potem wykorzystać właśnie do sosu. Zobacz też przepis na Gulasz z indyka z kurkami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDzisiaj proponuje prosty, szybki makaron durum z mielonym mięsem z indyka u rukola a to wszystko w sosie śmietanowym ale light. Pewnie zapytacie dlaczego tak podkreślam ze to makaron durum a dlatego ze tylko takie używam i to już od kilku alt w kuchni. Ze względu na swoje właściwości (wysoką zawartość glutenu, wysoką szklistość i dużą zawartość barwników) pszenica durum
Bernika - moj kulinarny pamietnikzarumienione.Jeżeli mamy opcję termoobiegu możemy wykorzystać ją podczas pieczenia przez ostatnie 30 minut, trzeba tylko uważać, żeby indyk z wierzchu się nie spalił.Ja swojego indyka podałam z ryżem i marchewką oraz sosem chrzanowym, ale myślę, że spokojnie możemy go też podać z ziemniaczkami lub kaszą, zależy co kto lubi :) SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkakonkurs BlogerChefa podczas targów Warsaw Gastro Show. Łączy się tutaj polska tradycja czyli rodzime warzywa i mięso indyka z orientem w postaci futomaków – roladek z mięsa w liściach alg nori ( kuchnia japońska) i sosu na bazie imbiru i trawy cytrynowej ( kuchnia tajska), czyli fuzja polskości i orientu. Czas gotowania(...)indyka – carpaccio z indyka Indykpol – 5 płatów alg nori (Sushi Nori) House of Asia – pęczek natki pietruszki – garść świeżych liści mięty – 2 łyżki musztardy francuskiej Octim – sól, pieprz cytrynowy do smaku – 1 mała cebula – 3 ząbki czosnku – 3 łyżki oleju Sos imbirowo-śliwkowy – 6 dużych żółtych śliwek
To co kochamżeby je nieświadomie jadł :) Udało się, zajadał aż mu się uszy trzęsły :) Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki Sól, pieprz , Szczypta czosnku granulowanego 1szkl mleka Mąką do obtaczenia Olej Sos: 2 pomidory 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Szczypta oregano 2 ząbki czosnku 1l bulionu warzywnego olej Przygotowanie: Kotlety: Mięso z indyka przyprawiam solą, pieprzem
Domowa Kuchnia u Mamy