indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:32/100)

Pieczone golonki indycze 150

blogu indyka pieczonego w całości postanowiłam przygotować w ten sam sposób golonki indycze. Osobiście bardziej preferuję mięso z nóg niż z piersi, bo jest bardziej soczyste. Tak jak się spodziewałam, golonki wyszły rewelacyjne. Mięso bardzo miękkie, soczyste i delikatne o lekkim maślano-pomarańczowym smaku. Po upieczeniu golonek zlałam sos i zagęściłam(...)st.C. • Ja piekłam je 1,5 godziny, w przybliżeniu trzeba liczyć 40 minut na 1 kg mięsa. • Co 15 minut wyjmować indyka z piekarnika i polewać przygotowanym płynem. • Po upieczeniu zlać sos do małego garnka. • Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku i zagotować z sosem. • Polać golonki powstałym sosem

To co kocham
Lazania z serkiem wiejskim 230

Składniki: Sos mięsny: 1 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 ząbek czosnku; 1 puszka całych pomidorów w zalewie (400 g - masa netto wraz z zalewą); 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego (150 g); 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka suszonej bazylii; Sól; Pieprz. Sos z serkiem wiejskim: 500 g serka wiejskiego; 1 jajo; 1/4 szklanki startego parmezanu

Gospodyni Miejska
Indycze burgery z suszonymi pomidorami 120

Burgery są rewelacyjne. Delikatne indycze mięso z wyrazistymi przyprawami i suszonym pomidorami smakuje idealnie. Polecam z sosem z dodatkiem wędzonej papryki. 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy węgierskiej 3 suszone pomidory 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 jajko 1 kajzerka namoczona w wodzie Sól Pieprz Olej o smaku pomidora, bazylii

VioletoweKucharzenie
Pomysł na… dynię makaronową z sosem bolognese 154

smarujemy olejem kokosowym i trochę solimy. Układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy sos boloński. Ja użyłam 500 g mięsa mielonego z indyka i 750 g passaty. Podsmażyłam mięso i zalałam połową passaty. Gdy passata trochę odparowała, zostawiłam na średnim ogniu dolewając resztę passaty. Doprawiłam czosnkiem, mielonym korzeniem(...)solą. Na koniec dodałam ok. 100 g żółtego sera i wymieszałam delikatnie. Gdy dynia się upiekła, zruszyłam miąższ widelcem, żeby powstały „makaronowe” nitki. Włożyłam do środka sos boloński i zajadałam ze smakiem

Kucharzyca
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym + ziemniaczane scones 136

Składniki: Pulpety: - 0, 5 kg mięsa mielonego z indyka - cebula - 2 ząbki czosnku - łyżeczka musztardy - 2 łyżki bułki tartej - jajko - łyżka- dwie wody - zioła prowansalskie, sól, pieprz - mąka, olej do obsmażenia Sos: - litr wody - kostka rosołowa - biała część pora - marchewka - korzeń pietruszki - pęczek kopru - łyżka musztardy - liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz - dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego - łyżka mąki Scones

Cook&Love
Jajka panierowane z sosem estragonowym z szybkowaru 163

wyśmienicie natychmiast po przygotowaniu! Sos fantastycznie nadaje się również jako dodatek do gotowanych warzyw, delikatnych ryb i mięs jak np. kurczak, indyk. Smakuje on wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz oczywiście użyć do sosu swoje ulubione zioło lub w ogóle je pominąć. Jajka na twardo Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 6 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: wedle

Szybko Szybkowar
Mielona pierś z indyka w słodko kwaśnym sosie 192

Szybkie danie dla miłośników makaronu i sosów słodko kwaśnych.. oraz delikatnego mięsa z indyka :-) Czas przygotowywania:  30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Indyk po tajsku z mleczkiem kokosowym 417

Orientalne danie w sam raz na obiad lub kolację. Jest połączeniem smaku aromatycznego curry, kremowego mleczka kokosowego oraz pikantnych papryczek. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

Czekoladowa muffinka
Kurczak w sosie chilli 168

Kurczak w sosie chilli to ostra, szybka potrawa. Kurczaka najlepiej podawać z ryżem lub makaronem. Do wykonania takiego obiadu dla całej rodziny

KuchniaWeDwoje.pl
Gołąbki z mięsem i ryżem 153

ryżu. Moją modyfikacją jest przysmażenie gołąbków przed zapieczeniem, kapusta jest wtedy delikatniejsza, a gołąbki zyskują ładny złoty kolor. Najlepiej smakują z sosem pomidorowym. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego z indyka • 2 cebule • 2 szklanki ryżu • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 1 duża główka kapusty białej • olej

To co kocham
Soczyste polędwice z indyka i kolejna marynata 181

Pogoda nas nie rozpieszcza. Powiem szczerze, że dla mnie takie lato to nie lato. Syn na obozie sportowym nad morzem,był na plaży tylko raz. Zawsze

Polska Zupa
Sos cumberland 228

aromatyczny słodko - wytrawny sos pasuje do pieczonych mięs takich jak: kurczak, indyk, kaczka, także do różnych pieczeni "na szaro", tj. schabu, boczku, karkówki, czy pasztetu.  Dodaje ciekawego smaku i podkreśla smak pieczonego mięsa. Składniki 4 łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej

Zasmakuj Kuchni
Gotowane mięso w nadchodzący weekend 154

musi tak być! Nasz indyk będzie dowodem na to, że gotowane mięso może być smaczne i aromatyczne. Ciasna Kuchnia i jej gotowane mięso (indyk) Nasz indyk będzie kruchy i soczysty. Podamy do z sosem curry oraz kaszą gryczaną z suszonymi pomidorami i pistacjami. No i jak? Zgłodnieliście? Warto także dodać, że chyba najzdrowszym sposobem obróbki produktów spożywczych jest gotowanie

Ciasna Kuchnia
Makaron penne z indykiem i szparagami w sosie śmietanowym 153

Pyszne i proste danie. Osobiście uwielbiam szparagi, więc takie obiady jadałabym chętnie codziennie :-) Jeżeli też lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować. Duża porcja dla 4 osób

Passions hobbies life
Chińska zupa wg Józefa 153

Może przydałby mi się serwis obiadowy karolina , ale bez niego też sobie poradziłam :) Składniki : mrożone chińskie warzywa, połowa z 450 g mięso z kurczaka i indyka po 20 dag mąka ziemniaczana, vegeta Natura sos sojowy przyprawa pięciu smaków masło do smażenia papryka i pieprz mieliny, sól Przygotowanie : Mięso kroimy w cienkie paseczki lub w małą kostkę, obsypujemy mąką ziemniaczaną

Proste Potrawy